Tolmácsok! A tolmácsolás jól fizet manapság?
Figyelt kérdés
Olyanokhoz szólna a kérdésem, akik tolmácsnak tanultak vagy az ELTE-n, vagy akár a BME Tolmácsképzőjében.
Nem tudom még, hogy utána itthon vagy külföldön helyezkednék-e el.
Alapdiplomám már van, most gondolkodom hogy MSC helyett tolmácsnak tanuljak gazdasági szaknyelvvel bővítve.
2017. nov. 25. 12:35
1/3 anonim válasza:
A felsorolt nyelvek közül melyiket beszéled és milyen szinten? Vagy mik a terveid?
2/3 anonim válasza:
Ha beledolgozod magadat egy szakmába, szépen lehet vele keresni.
Franciaországban élek, és sokáig tolmácsoltam, legtöbbször üzleti, azon belül főként borászati tárgyalásokon.
De néha más is adódótt, mert kezdték megismerni a nevemet.
Közben persze fordítottam is. Ma már inkább csak műfordítással foglalkozom, de néha tolmácsolok a régebbi cégeimnek.
Jól fizetnek, rengeteget utaztatnak, és az ellátást is ők állják.
3/3 anonim válasza:
Attól függ milyen területen helyezkedsz el, de én nagyon ajánlom a műszaki fordítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!