Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fizetési igény megjelölése?

Fizetési igény megjelölése?

Figyelt kérdés

Nézegetem az álláshirdetéseket, és sok helyen oda van írva, hogy jelentkezni fizetési igény megjelölésével lehet.

Hogy érdemes ebben gondolkodni? Nyilván azért váltanék munkát, mert szeretnék többet keresni, mint a jelenlegi munkahelyemen.

De ha pl beírom, hogy 190.000 Ft a fizetési igényem, akkor ha ők csak 170.000-ret adnának, azzal is boldog lennék, de talán fel se hívnak, mert úgysem tudnak adni annyit, amennyit kérek.

Viszont, ha ők amúgy adnának 210-et, de én csak 190-et írtam, akkor meg buktam azt a 20-at, mert én "csak" 190-et kértem.

Hogy is működik ez? Sok éve dolgozom egy helyen, nagyon tapasztalatlan vagyok álláskeresésben...

2017. nov. 24. 15:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

# 9

Ez csak ilyen magyar hülyeség, hogy titkolják az emberek a bérüket egymás előtt. Itt Svédországban, egy állásajánlat első interjúja előtt kapsz egy bérajánlatot. Itt kapitalizmus van, nem érnek rá az emberek feleslegesen dolgozni, meg állásinterjúkra járogatni.

Mire személyesen találkoztok, szinte mindent egyeztettetek. Szinte csak az marad, hogy személyesen megismerkedjetek.

2017. nov. 25. 19:07
 12/15 anonim ***** válasza:
6%

Hát jó, akkor ott az van, pont lényegtelen, mert mi meg itt vagyunk, és itt így működik.

Szerintem felesleges egy másik ország kultúrájával példálózni.

Az USA-ban meg megint máshogy van, de nem az volt a kérdés.

2017. nov. 25. 19:57
 13/15 anonim ***** válasza:
2017. dec. 2. 17:12
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezt fizetés titkolást én sem értettem soha Magyarországon. Milyen hátrányom származhat abból, ha tudják a fizetésem? Kit érdekel, ha valaki irigykedik, ha én úgy érzem, jogos és megdolgoztam azért, hogy annyit kapjak? Ezzel az erővel akkor jó telefont, márkás ruhát se vegyek mert mit szólnak majd a többiek?
2017. dec. 2. 23:58
 15/15 anonim válasza:
100%

Nyilván késő a válasz de ezt szépen másold be az önéletrajzodba.

„Bérigényem: függ az elvárt teljesítménytől, munkaidőtől, felelősségvállalástól, esetleges vezetői feladatok végzésétől, jelentési kötelezettségemtől, vagyis a komplex munkakörtől és egyéb bér jellegű juttatástól.

Amint a fentiekről egy személyes beszélgetés során lehetőségem nyílik tájékozódni, természetesen bérigényemről is nyilatkozni tudok. Szíves megértésüket köszönöm, és bízom benne, hogy pályázatom elbírálásánál elsősorban eddigi tapasztalataimat és tanulmányaimat veszik figyelembe.”

Ha valami csoda folytán egy csapásra minden pályázó hasonló szöveget írna innentől kezdve a cégek kevésbé korrekt kérdésére, talán észre vennék, hogy valami nem stimmel.

2020. dec. 14. 04:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!