Sokan élnek úgy hogy nem raknak félre pénzt, annak ellenére hogy tudnának?
Tehát akik seggére vernek minden pénzüknek, nem tesznek félre sose, max annyira, amíg valami nagyobb volumenű kiadásra összejön. (autó vagy mittudomén)
Tehát próbálnak fenntartani valamit látszat életszínvonalat, de vésztartalékuk kb semmi.
Sokan élnek így?
Nincs baj a 25e kabáttal,csak nem 110 nettóból...
Vagy,ha te úgy gondolod,hogy neked ez "jár" akkor:
-ne panaszkodj
-ne csodálkozz ha nincs pénzed.
Azért ne az legyen a cél , hogy megvan az esküvő , csak két tanú kell....Egyébként ha meghívnak egy esküvőre , csak beleteszel 10-15 ezret a menyasszonytáncba nem ?
Vagy te inkább szólsz , hogy most nincsen egy tízesem , mert betettem a bankba , de ha lesz , akkor postán küldöm!
Persze , spóroljak éjjel-nappal , hogy a politikusaink közben tudjanak sokat lopni!
Elmesélek egy történetet ( ami tényleg megtörtént ).
Az egyik idős rokonunkkal (70) beszélgettem , hogy hogyan lehet spórolni.Közölte , hogy a vízzel jól lehet spórolni , ő hetente egyszer fürdik...Erre kérdeztem , hogy ...háááát nem kevés az , nincsen esetleg rossz szaaaaag???
Erre azt válaszolta , hogy nem kell sokat mozogni....Pár év múlva meghalt.
A tanulság : nem biztos , hogy érdemes egy életet végigspórolni , spórolsz-spórolsz , aztán elüt a troli , a pénzedet meg a fiatal rokonaid hülyeségekre költik!
Szóval , ha leveted magad a tizedikről , akkor tudsz a legjobban spórolni , vigyázz , nehogy te is így járj....
Nem teszek bele 15-ot ha nincs annyira keretem. Ha még 5-re sincs akkor az is lehet, hogy köszönöm a meghívást de nem megyek vagy nem táncolok. Addig nyújtózkodj míg a takaród ér.
A vízen spórolás környezetvédelmi okokból oké. Pénzügyileg szerintem nem sokat jelent.
."Egyébként ha meghívnak egy esküvőre , csak beleteszel 10-15 ezret a menyasszonytáncba nem ? "
Ez megint csak jövedelem és egyénfüggő dolog.Amennyiben kényelmesen kivágom a mellényzsebből akár a dupláját is,de ha ez nekem annyit jelent,hogy hóvégén csak vizes zsemlét tudok enni tescós párizsival akkor nyílván nem.Az odafigyelés a spórolás és a fillérb..szás között azért vannak lépcsők erősen.Senki nem modta azt,hogy középkori szinten kell élni,és zsugorgatni a pénzt életem végéig.Ugyanakkor az,hogy 110 nettóból nem veszük 25e télikabátot,az viszont egy tanulható dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!