Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sokan élnek úgy hogy nem...

Sokan élnek úgy hogy nem raknak félre pénzt, annak ellenére hogy tudnának?

Figyelt kérdés

Tehát akik seggére vernek minden pénzüknek, nem tesznek félre sose, max annyira, amíg valami nagyobb volumenű kiadásra összejön. (autó vagy mittudomén)

Tehát próbálnak fenntartani valamit látszat életszínvonalat, de vésztartalékuk kb semmi.

Sokan élnek így?

2017. okt. 29. 09:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%

Sokan.

És mi következik ebből?

2017. okt. 29. 09:30
 2/16 anonim ***** válasza:
82%
Az exem volt ilyen, nagyjából ugyanannyit kerestünk, én 100-150et félretettem, ő semmit. Aztán mikor munkanélküli lett, 3 hónap után kölcsön kellett kérnie...
2017. okt. 29. 09:40
 3/16 anonim ***** válasza:
87%
Sokan, főleg az ilyen újgazdagok. Megveszik a drága házat, bmw-t, iphone-t, márkás ruhát, játszák a nagy arisztokratát, de ha beüt valami, akkor egy hét alatt visszacsúsznak oda ahonnan jöttek, a panelprolik szintjére.
2017. okt. 29. 09:52
 4/16 anonim ***** válasza:
80%

Igen sokan.

Az ilyen emberek egyszerűen nem tudnak bánni a pénzzel...

Az indokuk? "Én élek, nem takarékoskodok, minden pénzemet elköltöm, hogy jól érezzem magam"

Igen ám, de ha elveszíti az állását, és nem talál 2-3 hónapig, akkor éhen hal? :)

Én amikor 70ezret kerestem, akkor is havi 1-2ezret eltettem, amikor 200-at, akkor havi 20ezret, most 350-et keresek, és az első dolgom, hogy kifizetem saját magamat hó elején, tehát elteszek 70-100ezer Forintot. És nem élek kevésbé tartalmas életet, mint az aki nem tesz el semmit, hanem feléli, nekem is van hobbim, szórakozok stb. Boldog vagyok. Csak pl. köztem és egy ilyen ember között az a különbség, hogy én kb. 3 hónapig eléldegélnék az eltett pénzemből, míg ő(k) a következő fizetetlen hónapban 0-án lennének, és ki tudja mi lenne velük.

2017. okt. 29. 10:07
 5/16 anonim ***** válasza:
64%

Én sem teszek félre. Minek? Miért éljek szarabb életszínvonalon, miért fosszam meg magamat a jótól? Legszebb fiatal éveimet kuporgatással töltsem? Nincs BMW-m meg Iphone-om, viszont nagyon szeretek utazni és élményeket gyűjteni. Feleségemmel 13 éve együtt vagyok boldogságban, ez nagyrészt ennek is köszönhető, hogy a rengeteg közös élmény összeköt minket és nem laposodik el a kapcsolatunk, mert mindig csinálunk valamit. Bejártuk már huszonéves korunkban a fél világot, míg mások otthon ültek és kuporgattak. Mégsem nagyon jutottak előrébb mint mi, max van pár milliójuk a bankban. Aztán ha családjuk lesz, mégannyira sem fognak tudni utazgatni mint eddig. Ismerősök mindig sóvárognak ránk, hogy de jó nekünk, persze ők is megtehetnék ezt, csak inkább sírnak.

Mondjuk ehhez azért hozzátartozik, hogy van egy piacképes végzettségem (autógépész mérnök vagyok), így ha netalántán megszűnne az állásom max pár hónap alatt találnék mást. Eddig életem során összesen 6 helyre küldtem önéletrajzot, ebből 5-re behívtak állásinterjúra és 3 helyre fel is vettek. Ezen kívül van egy másodállásom is, amiből szintén meg tudunk élni. Bármelyik is szűnik meg, nem kerülök padlóra. És feleségem is elég jól keres. Lakásunk, autónk van. Mire gyűjtögessek? A napi vis-maior kiadásokat simán ki tudjuk fizetni a havi bevételeinkből, tehát ha mondjuk összetörik az autót (van amúgy cascom), elromlik a hűtő, mosógép, azt könnyedén ki tudjuk fizetni. Akkor most mi is a gond azzal, hogy nem kuporgatok, hanem inkább élményeket gyűjtök a párommal?

2017. okt. 29. 10:27
 6/16 anonim ***** válasza:
78%
Itthon a pénzügyi ismeret és kultúra kb a béka s.gge alatt van.Az emberek nagyrésze(jövedelemtől függetelenül) nem tesz félre,egyik fizetéstől él a másikig.(és mellette hiteleket fizet).Bármikor jöhet egy komolyabb kiadás vagy csak akár egy munkanélküliség,sőt az ember nem árt ha picit gondol a nyugdíjas éveire-is-.Különböző elemzésekkel nem akarok itt dobálózi,de a mostani 30-40-es generáció keményen kapkodni fogja a levegőt mikor majd megérkezik az első nyugdíjutalás.Annyi tartalékpénznek mindig lenni kell amivel legalább 3-4 hónapot kényelmesen kihúzz pl munkanélküliként.Vagy pl részese vagy egy balesetnek és gazdasági tk-os lesz az autód,szintén legyen mihez nyúlni amiből már másnap tudsz venni egy használható gépet.Itthon leginkább a fejekben kellene rendet tenni,és sokkal kevesebb őrjöngő devizahiteles,és "brókermarcsi" áltál beszo.atott veréb lenne...A pénzügyi ismerek oktatását már ált.isk. fölső tagozatába kötelezővé kellene tenni.
2017. okt. 29. 16:55
 7/16 anonim ***** válasza:

Nem pénzügyi ismeretek oktatása kellene , hanem jobb fizetés....

Amit havi 110-140 nettóból félreteszel , azt gyorsan kiadod ha jön egy esküvő,betegség,nyaralás,gumicsere ,bírság ,kiemelkedő rezsiszámla, háztartásigép-csere vagy valami hasonló...És ilyenek minden évben jönnek !

Akik nettó 300- at keresnek , azok könnyen osztják állandóan az észt , hogy tegyél félre havonta , de próbálj meg félretenni 110 ből , nem 300- ból !

Abban is van logika , hogy valaki az összes pénzét elkölti havonta , végül is nem 60 évesen kell élményeket szerezni , hanem fiatalon....

Gondolj bele , kuporgatod a pénzt évekig ,hogy na majd 10 év múlva veszek valamit , aztán jön a questoros Tarsoly Csaba és Ferrari- t vesz belőle , vagy elmegy Kenyába egy szafarira a szeretőjével!

El***ni én is el tudom a saját pénzemet ,nem kell hozzá segítség !Nem nagy kunszt , amikor egy közepesen jó télikabát 25e Ft !

Én 20 éves koromtól kb. 20 éven át spóroltam , de pár éve abbahagytam és most már minden bevételt elköltök !

2017. okt. 30. 13:59
 8/16 anonim ***** válasza:
A pénz kezelése "elszórása" nem minden esetben jövedelem függő.Van mérnökinf. ismerős ~havi 4kiló körül keres,tavaly 2x kellett kisegítenem fizetés előtt a 150 ezres szakmunkásomból...természetesen egy árva fillér megtakarítása sincs.Az a baj az emberek nagyrésze soha nem tanult meg bánni a pénzel,és képtelen különbséget tenni a szükségletei és vágyai között.Nem kell ahoz 3 kilós fizetés,hogy félre tudj tenni,egy átlag szakmunkásbérből is lehet takarékoskodni.
2017. okt. 30. 15:57
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagy kunszt , amikor egy közepesen jó télikabát 25e Ft ! "

Látod itt az egyik nagy probléma,ha neked 110 nettód van akkor nem 25e-es télikabát az nem a te "kategóriád"...

2017. okt. 30. 16:00
 10/16 anonim ***** válasza:
Nekem 45 ezres kabátom van. :D Igaz, outletben volt kb. 3-4 ezer Ft.
2017. okt. 30. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!