25 éves korban megvan kötve az ember?
25 éves vagyok és csak egy sima általános érettségim van, természetesen nem találok vele munkát. Felveteődik a kérdés hogy MIÉRT? nincs szakmám ennyi idősen .
Kb, 2012 ről 2013 as tanévre, tették ki azt hogy, 2013 as tanévre hogy a korábbi 22ről 21 évesre csökentették a korhatárt, (nappali ingyenességet)
és, én 1992. es évemmel 20 évesen 2013 ban csak fizetős estire vettek volna fel szakmát tanulni. Nos Okj szakmát, fizetősőn estin, nem volt keret rá lerakni, aztán elmentem gyári munkára, ahol ideileg tönkrementem végül kialakult azért mert hogy anno 1 honap miatt nem kerültem be a nappalisok közé, ezzel elcseszve az egész 5 évemet majdnem, kialakult az otthonüléstől egy akkora depresszió hogy enni sem ettem. Szüleim szegények nem tudnak sajnos támogatni.
Én viszont nem így terveztem az életemet. Hogy egy sima érettségivel megálljak, de így lett. kezdek kijönni a depresszióból, de nehezen, viszont nincs pénzem, munkát nem találok sehol gyárba vissza nem megyek. Mit tanácsoltok? Miért nem engedik meg az iskolák hogy egyet most kitanuljak nappali képzésben? Tök mind1 már milyen szakmát csak egy legyen legalább ami ad nekem alapot, az életem többi részére, és legalább addig is járhatok diákmunkázni.
Mit tanácsoltok? Hova forduljak, Vagy hogyan induljak el az életben? A nagy semmivel 25 évesen? Ki hogy kedzte? Egyetemre nem vettek fel, ahhoz el kellett volna érnem 480 pontot.
A kerdesedre valaszolva, hogy hogy lehet felallni ha nincs penzed estimkepzesre: elmesz dolgozni (akar gyarba) es osszeszeded ra a penzt. Gondolom szuleiddel elsz, ugyhogy kiadasod nem sok lehet. Es ne mondd azt, hogy haza kell adni, ha most sem dolgozol, most sem adsz haza. Egy ev alatt osszeszeded a penzt es meg marad is. Az elmult 5 ev alatt mar a szakmat is letehetted volna igy, ha nem csak sajnaltatnad magad.
Ne haragudj a hangvetelert, de nem birom elviselni az onsajnaltato embereket akik a sult galambra varnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!