Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 25 éves korban megvan kötve...

25 éves korban megvan kötve az ember?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok és csak egy sima általános érettségim van, természetesen nem találok vele munkát. Felveteődik a kérdés hogy MIÉRT? nincs szakmám ennyi idősen .

Kb, 2012 ről 2013 as tanévre, tették ki azt hogy, 2013 as tanévre hogy a korábbi 22ről 21 évesre csökentették a korhatárt, (nappali ingyenességet)

és, én 1992. es évemmel 20 évesen 2013 ban csak fizetős estire vettek volna fel szakmát tanulni. Nos Okj szakmát, fizetősőn estin, nem volt keret rá lerakni, aztán elmentem gyári munkára, ahol ideileg tönkrementem végül kialakult azért mert hogy anno 1 honap miatt nem kerültem be a nappalisok közé, ezzel elcseszve az egész 5 évemet majdnem, kialakult az otthonüléstől egy akkora depresszió hogy enni sem ettem. Szüleim szegények nem tudnak sajnos támogatni.

Én viszont nem így terveztem az életemet. Hogy egy sima érettségivel megálljak, de így lett. kezdek kijönni a depresszióból, de nehezen, viszont nincs pénzem, munkát nem találok sehol gyárba vissza nem megyek. Mit tanácsoltok? Miért nem engedik meg az iskolák hogy egyet most kitanuljak nappali képzésben? Tök mind1 már milyen szakmát csak egy legyen legalább ami ad nekem alapot, az életem többi részére, és legalább addig is járhatok diákmunkázni.

Mit tanácsoltok? Hova forduljak, Vagy hogyan induljak el az életben? A nagy semmivel 25 évesen? Ki hogy kedzte? Egyetemre nem vettek fel, ahhoz el kellett volna érnem 480 pontot.

2017. okt. 27. 17:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
45%
A mi sulinkban egy 45 éves nőnek csak érettségije volt. Gazdasági bsc-t végzett nálunk a munka mellett, azonnal kapott nettó 300 ezres munkát utána. Rögtön váltott is.
2017. okt. 27. 18:52
 12/21 A kérdező kommentje:
A gazdasági bsc az nem, okj .......
2017. okt. 27. 18:59
 13/21 anonim ***** válasza:
75%
ha ilyen munkaerőhiányban nem tudsz munkát találni akkor veled van a baj...én egy okj-vel találtam 2 hét alatt
2017. okt. 27. 23:16
 14/21 A kérdező kommentje:

Egy okjval, de nekem egy sincs, ezt irom. De ugy latszik egyesek vagy ne olvassak el vagy szeretnek vitatkozni vagy kotozkodni.

Okj nelkul, nyelvtudas nelkul, jogsi nelkul, diploma nelkul, sima mezei erettsegivel nem talalok munkat.

Miert? Mert a kormany 2013ban 22rol 21-re csokkentette le az elso szakma megszerzeset. Es en 20 evesen nem fertem be.

Esti meg fizetos, szuleim meg szegenyek, ra 2evre meg ezert depresszioba estem mert nem volt rendszer az eletemben.

Erre kerek egy megoldaat hogy hogyan tanuljak 24-25 evesen nappalin az elso szakmamat?'ahol kapok diakot, es tudok mellette diakmunkazni addig is.

2017. okt. 28. 07:29
 15/21 anonim ***** válasza:
84%

Haverommal annyit törődtek a szülei, hogy kirakták az ajtó elé, látod fiam, itt a nagyvilág, próbálj szerencsét.

Lenyomott pár évet mindenféle szar helyen és rájött hogy ezt nem akarja csinálni...érettségije sem volt. Tudod hogy mit csinált ? Elment 3 műszakban robotlni a gyárba, közben estin letette az érettségit. Minden pénzet felrerakta az egyetemi évekre, és összehuzta magát. 2 évig ezt csinálta. Egy perc szabadideje sem.volt. azóta elvégezte a programozó bsc-t és jelenleg nettó 600-ert dolgozik... Szóval.itt.csak te vagy az akinek nincs akaratereje. Neki érettségije sem volt, sőt még rokona sem.aki segitene.

2017. okt. 28. 12:22
 16/21 A kérdező kommentje:
Már megtaláltam a megoldást, köszönöm.
2017. okt. 28. 12:36
 17/21 anonim ***** válasza:
egy okj egy érettségivel egyenlő értékű...kb olyan mintha nem lenne szóval nem értem miről beszélsz, én dolgoztam egy pozícióban olyannal akinek szintén egy érettségije volt.
2017. okt. 28. 17:01
 18/21 A kérdező kommentje:

Aha , utolsó. Tehát akkor elég egy érettségi egy villanyszerelői munkához például?

Annyira okosak vannak itt komolyan mondom.

Érettségi = belépő a felsőoktatásba vagy 2 éves közismeretei tantárgyak nélkül szakma szerzése.

Mást nem ér...

2017. okt. 28. 17:07
 19/21 anonim ***** válasza:
75%
irodai munkára teljesen elég egy érettségi aki villanyszerelő akar lenni annak nyilván nem elég, de nagyon sok munkára igen. Érettségivel is mehetsz felsőoktatásba...sok ingyenes szak van amire felvesznek mert 280 pont bőven elég...felsőoktatási szakképzésre járok most, 244 pont volt a ponthatár :)
2017. okt. 28. 17:16
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
de aki sajnáltatja magát minthogy tegyen valamit az meg is érdemli :))) nekem se könnyű munka mellett
2017. okt. 28. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!