Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki hány évesen hagyta el a...

Ki hány évesen hagyta el a szülői házat? Sajátba vagy albérletbe költözött?

Figyelt kérdés

Életszínvonalad romlott vagy javult?

Mennyi volt a fizetésed mikor önálló lettél?

Thx! :)

Én 21/F jelenleg még tanulok májusig, aztán tervbe van véve! :)

2017. okt. 27. 06:44
 1/6 anonim ***** válasza:
83%

19 évesen albérleti szoba 2 évig, utána albérlet 1 évig, végül hitelre vettem az első házamat.

40.000 Ft volt a kezdő fizetésem (2000-ben).

Kezdetben nehéz volt beosztani a pénzt, alig pár száz forintom maradt az utolsó hétre fizuig. Sok adósságot fel is halmoztam, pl. előfizetéses telefonok számlái, diákhitel, stb.

2017. okt. 27. 07:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
23 évesen, a párommal közös albérletbe. Az életszínvonalam nem romlott, azért költöztem el, mert helyben nemhogy munka, de karrierépítés is esélytelen lett volna pályakezdőknek. Ugyanúgy élek mint otthon, csak van saját jövedelmem, amit arra költök amire akarok, sőt tudok is félretenni, amit hiányolok az egy kert, illetve nagyobb lakás, lehetőleg egy saját kertesház lenne a cél. Februártól egy bérelt kertes ház van kilátásban, ott talán már majdnem az igazi lesz az élet :)
2017. okt. 27. 07:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Először koli 18 évesen, egyetem második évében már dolgoztam + ösztöndíj + szoctám, a szüleimtől már alig kértem pénzt, az egyetem végére már egy forintot se. Aztán megismertem a mostani férjem, ketten élünk azóta is. Az első melóim nem fizettek túl jó, de most már azért egészen elfogadható összeget keresek.

Az életszínvonalam sokkal jobb lett, mert a szüleim nem voltak/nincsenek eleresztve.

2017. okt. 27. 10:14
 4/6 anonim ***** válasza:

18 évesen koli, 6 évell később első és jelenlgi albérlet.

Az egyetem utolsó évében részmunkaidős állásom volt de alapvetően még nagyobb része a havi költségvetésemnek szülőktől származott. Az elbérletbe kötlözés után ugyanez a helyzet 8 hónapon keresztül, amíg nem találtam állást.

Ezután függeten lettem anyagilag , 300 nettó.

Az életszínvonalam konstansnak mondható, egyéni igény(telenség) miatt ingadozó egyetemen, emelkedőnek tűnik mióta van állásom, de ez még a tartalék felhamozás időszaka. 25/f

2017. okt. 27. 19:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
22 évesen döntöttük el a párommal, akivel akkor már 3,5 éve együtt voltunk, hogy szeretnénk összeköltözni. Eleinte albérletben gondolkodtunk, de az akkori gazdasági helyzet a mostanihoz volt hasonló, igen magasak voltak a bérleti díjak, a hiteltörlesztők pedig alacsonyak, így végül saját lakás mellett döntöttünk. Párom nevén volt egy kis lepukkant, örökölt lakás, amit eladtunk, 25% önerő kijött belőle (akkoriban még lazák voltak a hitelfeltételek), plusz maradt pénz a berendezésre is, a többit pedig hitelből fizettük. Barátnőm távoktatáson tanult és 8 órában dolgozott, én egyetemista voltam, eleinte éjszakai 12 órás nyomdai diákmunkát nyomtam, amivel olyan 50-60 ezret kerestem, a párom meg kb 120 ezret (ez 2008-ban volt). Nem sokkal később találtam egy otthonról, rugalmasan végezhető munkát (webáruház menedzselés), ami elég jól fizetett (teljesítménybéres munka volt, ha sokat dolgoztam, olyan 150-180 ezret haza tudtam vinni). Voltak szűkös időszakok, főleg amikor jött a válság és a svájci frank hitel elszállt (duplája lett a törlesztő), de megoldottuk, nem sírtunk, fizettük és még azért élni is tudtunk mellette (szórakozás gyanánt főleg moziba jártunk illetve évi egy-két külföldi utazás is belefért), pedig szülők nem támogattak anyagilag, maximum néha egy kis kajával :) Most már 9 éve lakunk itt, a hitelt továbbra is fizetjük, csak közben mindketten már jóval többet keresünk így kényelmesen éldegélünk.
2017. okt. 27. 23:58
 6/6 anonim ***** válasza:

14 évestől 16 éves koromig kollégista voltam, akkor még értelemszerűen a szülők segítségével.

16. születésnapomtól fogva elkezdtem középiskola mellett dolgozni, és mivel 180.000 volt a havi nettó fizetésem, elmentem inkább a kollégiumból.

Azóta egy SharedHouse-ban lakom 5 nővel együtt.

A fizetésem csak nagyobb lett. Ugyanott dolgozom ahol diákként kezdtem. A tanulói jogviszonyom megszűnése után nem váltottak le, hanem átvettek normál foglalkoztatásba.

Az életszínvonalam egyértelműen jobb!

Mind a kollégiumhoz, mind a szülői házhoz képest. Megtanultam másokkal együtt lakni úgy, hogy nem csak magamért, de másokért is felelős vagyok.

Ma már havi 250.000 nettóból 60-at költök a SharedHouse-ra, illetve 60 körül, mert a fogyasztásomtól függ a rezsi amit fizetek.

A bérletem 10, azaz az eddigi kiadásom 70. Maradt 180ezer forintom, abból élek/élünk a lakótársaimmal.

A diákmunkára jelentkezésnél csak az irodába való beiratkozáshoz kellett a szülő, a konkrét munkaszerződéshez már nem. Direkt olyan szövetkezetet választottam, ahova nem csak akkor kell bemenni, ha már kaptál munkát, hanem simán is bevettek a rendszerbe. A szüleim engedélyével sosem tudtam volna ezt a munkát elvállalni, mert tény és való, hogy nagyon lefárasztott, és sokszor az iskolában aludtam ki magam (bár hála az égnek sosem volt hatással a tanulmányaimra), amit sokáig nem mondtam el nekik. Viszont ennek köszönhetően tudtam önállósodni.

2017. okt. 28. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!