Szabadság alatt más cégnél próbamunka majd felmondás szabi után a régi cégnél-jogilag be lehet ebbe kötni?
Kérdésem annyi lenne jogilag ebbe bele lehet kötni?
Valaki kérvényez és kap két hét szabadságot. Senki se kérdi mit fog a szabi alatt csinálni de köze sincs hozzá senkinek.
Korábban megpályázott az illető egy állást és a két hét szabi alatt másik cégnél próbaidőben pórbamunkát véget. Két hét után megfelel, és visszamegy a régi helyre a szabi után és első nap már adja is le a felmondást.
A régi helyen a főnök valahogy tényleg nem tudni hogy tudomást szerzett a próbamelóról és új helyről, és most felelősségre vonást bíróságot stb emleget.
Van ennek alapja? Nem tilos kettő vagy akár X helyen dolgozni egyszerre nem tartozik elszámolással senki hova adta be a pályázatát hol és mit csinált szabi alatt.
És a felmondásba magába se lehet belekötni határozatlan szerződés bármikor felbontható 30 napos felmondási idő és ennyi volt.
Van alapja a fenyegetésnek?
Szerintem neked van igazad, ebbe jogilag nem lehet belekötni.
Mondjuk a próbanap eleve jogellenes dolog. De épp ezért nem is szokták bejelenteni a TB-hez ilyenkor a dolgozót. Tehát nincs nyoma. Szerencsésebb azt mondani, hogy rosszul tudja a főnök, te állásinterjún voltál. Ugyanis a munkaszerződésben ki szokták kötni, hogy másodállást, egyéb munkaviszonyt csak a cég hozzájárulásával létesíthetsz (ennek az a lényege, hogy nem engednének olyan helyen dolgozni, hogy túlterheld magad és a főállásodat ne tudd jól ellátni, vagy ne dolgozz konkurens cégnek stb.).
De ha nem okoztál kárt a munkáltatódnak a próbanappal (pl. bizalmas adatokat nem szolgáltattál ki), akkor ezzel az indokkal sem tud elmarasztaltatni bíróságon. Szóval nincs mitől tartanod.
"Ugyanis a munkaszerződésben ki szokták kötni, hogy másodállást, egyéb munkaviszonyt csak a cég hozzájárulásával létesíthetsz"
Ez így van de itt még ez se áll fenn, mert a szerződésben egy szó nincs ilyesmiről ráadásul a régi és új hely tök más terület az egyik egy raktári meló targoncázás a másik meg szállítmányozási admin meló.
"a próbanappal "
Csak hogy tiszta legyen nem volt semmiféle próbanap, kettő hetes határott idejű PRÓBAIDŐS szerződést kötöttünk. Bejelentve adó tb minden szabályos.
A két hét lejárt a munkaviszony megszűnt de megfeleltem és mehetek vissza megkötni az "igazi" nem próbaidős szerződést.
Ja, értem.
Mivel ottani munkáddal nem okozhattál kárt, érdeksérelmet jelenlegi munkáltatódnak, ezért toll a fülébe a főnöknek (vagy ló.... a ...-ébe, de ezt kimoderálnák). :DDD
"tehát szólnod kellett volna "
Hogy? Szóban vagy írásban? mert ha szóban akkor "szóltam" aki meg mást mond az bizonyítsa hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!