Próbaidős felmondás esetén nov 10-ig kell várjak a pénzemre mert a cégnek így kényelmes?
Ilyenkor mi van? 1 hét után felmondtam próbaidősként. Mivel a felmondásom épp 2 nappal a helyi fizetési nap után volt így a cég azt mondja nem is fizet nekem, a kedvemért nem fog bérszámfejteni külön, várjam szépen ki a köv fizetési időszakot (nov 10-ig...) és majd akkor megkapom a pénzem.
Vagyis azért várjak 1 hónapot a szaros kis 1 hetes pénzecskémre mert neki így kényelmes.
Kérdeztem ugye van olyan szabály hogy a felmondást követő 5 napon belül kell az utolsó kifizetésnek megtörténni. Mivel itt próbaidős felmondás ami azonnali hatályú így elvileg nincs mese jövő hét szerdáig oda kéne adniuk (,mert 5 naptári nap és nem 5 mnap!)
De nem fogják.
Mit tegyek? nyeljem le majd megkapom 1 hónap múlva mert nem egy nagy pénz tényleg
-vagy pazaroljam időmet hivatalos útra és menjek az OMFFhez és tegyek feljelentést?
megtehetem csak kérdés van-e értelme mert kicsi a pénz és mire az omff mozgásba lendül és kivizsgál (21 nap!!!) addigra amúgy is megkapnám...
Szóval mi legyen?
Vagy menjek az OMFFhez csakazértis hogy a céget megbüntessék? erkölcsi elégtétel nekem?
pénzben nekem semmit se jelent hogy a céget megvágja az omff de jó érzés rágondolni hogy egy szemétkedő cégnek "visszaszemétkedek".
lehet ez lesz.
ugye van olyan szabály hogy a felmondást követő 5 napon belül kell az utolsó kifizetésnek megtörténni
Megmutatod ezt a szabályt? Csak mert a törvényben véletlenül se ez van... VAgy munkaviszony megszűnésétől, vagy az utolsó munkában töltött naptól számoljuk az 5 napot, de nem a felmondástól.
"Megmutatod ezt a szabályt? "
ez csak szánalmas játék a szavakkal mert ha próbaidős akkor a felmondása mindig azonnali hatályú vagyis a közlése egyben a munkaviszony megszűnését is jelenti azonnal.
A cégnke kötelessége a felmondás közlésnek napján zéró moratóruummal őt kijelenteni a nav felé és munkaviszonyát megszüntetni.
Ha ezt nem teszi meg az maga is egy külön számon érhető és bünttehető magatartés NAV OMFF is.
Kérdező ne csak omffhez menj oda is, de a navot se hagyd ki.
Feszüljenek csak.
ha próbaidős akkor a felmondása mindig azonnali hatályú
NEm biztos, egyszerűen csak van lehetőség rá.
A cégnke kötelessége a felmondás közlésnek napján zéró moratóruummal őt kijelenteni a nav felé
Ez sem így van. 8 nap van rá az Art szerint.
Te a kérdező másik nickje vagy?
A felmondás másik féllel történő közlésével azonnal megszűnik a jogviszony, nem kell számolni a felmondási idő letöltésével.
"azonnal megszűnik a jogviszony"
Ennyi.
Mt, 79§:Azonnali hatályú felmondással - indokolás nélkül - megszüntetheti a fél a munkaviszonyt a próbaidő alatt,
MegszüntetHETI. Lehet és van is rá példa, hogy nem a felmondás közlésének napjával szűnik meg. Egyéb?
Természetesen fizetés akkor is jár, ha azonnali hatállyal, még a próbaidő alatt megszűnt a munkaviszony. A jogszabály előírásai szerint ekkor az utolsó munkában töltött naptól maximum az ötödik munkanapon ki kell fizetni a munkabért, valamint minden, munkaviszonnyal kapcsolatos járandóságot és igazolást is ki kell adni részére.
Könyörgöm ELEMI logika.
ki kell adnia a papírokat. Márpedig egyik kiadandó papír az is, hogy kijelentett... hogy adja ki 5 napon belül hogy kijelentett ha erre 8 napja van...pfff.
ELEMI LOGIKA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!