Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Próbaidős felmondás esetén...

Próbaidős felmondás esetén nov 10-ig kell várjak a pénzemre mert a cégnek így kényelmes?

Figyelt kérdés

Ilyenkor mi van? 1 hét után felmondtam próbaidősként. Mivel a felmondásom épp 2 nappal a helyi fizetési nap után volt így a cég azt mondja nem is fizet nekem, a kedvemért nem fog bérszámfejteni külön, várjam szépen ki a köv fizetési időszakot (nov 10-ig...) és majd akkor megkapom a pénzem.

Vagyis azért várjak 1 hónapot a szaros kis 1 hetes pénzecskémre mert neki így kényelmes.

Kérdeztem ugye van olyan szabály hogy a felmondást követő 5 napon belül kell az utolsó kifizetésnek megtörténni. Mivel itt próbaidős felmondás ami azonnali hatályú így elvileg nincs mese jövő hét szerdáig oda kéne adniuk (,mert 5 naptári nap és nem 5 mnap!)

De nem fogják.

Mit tegyek? nyeljem le majd megkapom 1 hónap múlva mert nem egy nagy pénz tényleg

-vagy pazaroljam időmet hivatalos útra és menjek az OMFFhez és tegyek feljelentést?

megtehetem csak kérdés van-e értelme mert kicsi a pénz és mire az omff mozgásba lendül és kivizsgál (21 nap!!!) addigra amúgy is megkapnám...

Szóval mi legyen?

2017. okt. 8. 12:55
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

". Lehet és van is rá példa, hogy nem a felmondás közlésének napjával szűnik meg. Egyéb?"

Játék a szavakka szánalmas. Józsu odamegy egy wc papírral hogy "pórbaidős jogviszonyomat a mai nappal felmondom dátum".... s csókolom. Ennyi.

Még aznap megszűnik és kijelentendő.

Még aznap.

Ha nem= és bejelentik akkor bünti.

Hát ha persze nem jelentik be... az már a munkavállaló hülyesége.

2017. okt. 8. 15:24
 12/34 anonim ***** válasza:
Ez itt egy félreértés. Ahhoz, hogy kiadja a papírokat és az utolsó munkabért, nem kell, hogy már a NAV felé is jelentve legyen a jogviszony vége. A két dolog független egymástól, a papírokat valószínűleg valamilyen bérprogram alapján állítja ki, a jelentést meg egy T1041-es nyomtatványon adja le a munkáltató.
2017. okt. 8. 15:26
 13/34 anonim ***** válasza:

" nem a felmondás közlésének napjával szűnik meg. Egyéb?"

Beleszólok.

Ez egy baromság. Ha próbaidős felmondás az mindig azonnali, KIVÉVE ha van kollektív szerz, akkor ettől el lehet térni.

Ha ez nincs akkor a közölt felmondás próbaidő alatt mindig azonnali.

2017. okt. 8. 15:26
 14/34 anonim ***** válasza:
65%

# 13

Nem, próbaidő alatt bármelyik fél azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondHAT. De nem kötelező így felmondani, akár választható a "normál" felmondás is. Persze a gyakorlat azt mutatja, hogy ilyenkor mindig azonnali hatállyal mondanak fel, de jogi értelemben akkor is különbséget kell tenni a kétféle felmondás között.

2017. okt. 8. 15:28
 15/34 anonim ***** válasza:

" hogy már a NAV felé is jelentve legyen a jogviszony vége"

Bocsi hívd fel a navot (ügyfélszolgálat) és kérdezd meg mi van akkor ha felmondtak letelt az 5 nap és a munkavállaló még nem került kijelentésre és ezt bejelentik... kérdezd meg.

Annyit segítek hogy egy B betűs dolog történik. B mint bün....

2017. okt. 8. 15:28
 16/34 anonim ***** válasza:
91%

" De nem kötelező így felmondani, akár választható a "normál" felmondás is. "

Iszonyatos baromság megint (ezért jó ez a fórum olyan eszeveszett agyatlanságokat lehet olvasni) a próbaidős NEM ÉLHET a rendes felmondás eszközével.

Nem élhet. A próbaidő ezt kizárja. Még ha akarna se élhet de fordítva se (munkáltató).

2017. okt. 8. 15:30
 17/34 anonim ***** válasza:
43%
Felőlem harsoghatod a hülyeséget, attól még, hogy 10-szer elismétled, nem lesz igazad.
2017. okt. 8. 15:35
 18/34 A kérdező kommentje:

Hihetetlen hogy 200 válasz jön abból 200nak nincs köze a kérdésemhez....

és akkor jön egy válasz ami meg adekvát az meg privátban.

Szóval eldöntöttem. Szerdáig kell a cégnek engem kifizetnie én nem fogom újra kérni. Helyette csütörtök reggel 8 óra nulla nullakor itt leszek majd:

Budapest Főváros Kormányhivatala III. Kerületi Járási Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Főosztály; Munkaügyi Ellenőrzési Osztály, Mv. és Mu. Hatósági és Behajtási Osztály

1036 Budapest, Váradi u. 15.

Postacím: 1438 Budapest, Pf. 520.

tel: 06-1-323-3600

fax: 06-1-323-3602

2017. okt. 8. 15:42
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy neked kérdező, úgyis csak veszekedni akarsz, a kérdés kamu, a történet fiktív téged meg nem érdekelnek a válaszok. Akkor?
2017. okt. 8. 15:44
 20/34 anonim ***** válasza:

Könyörgöm ELEMI logika.

ki kell adnia a papírokat. Márpedig egyik kiadandó papír az is, hogy kijelentett... hogy adja ki 5 napon belül hogy kijelentett ha erre 8 napja van...pfff.

ELEMI LOGIKA.

Az megvan, hogy nem a kijenetésről állítja ki a papírokat, hanem a jogviszony megszűnéséről? Elemi logika...

2017. okt. 8. 15:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!