Próbaidős felmondás esetén nov 10-ig kell várjak a pénzemre mert a cégnek így kényelmes?
Ilyenkor mi van? 1 hét után felmondtam próbaidősként. Mivel a felmondásom épp 2 nappal a helyi fizetési nap után volt így a cég azt mondja nem is fizet nekem, a kedvemért nem fog bérszámfejteni külön, várjam szépen ki a köv fizetési időszakot (nov 10-ig...) és majd akkor megkapom a pénzem.
Vagyis azért várjak 1 hónapot a szaros kis 1 hetes pénzecskémre mert neki így kényelmes.
Kérdeztem ugye van olyan szabály hogy a felmondást követő 5 napon belül kell az utolsó kifizetésnek megtörténni. Mivel itt próbaidős felmondás ami azonnali hatályú így elvileg nincs mese jövő hét szerdáig oda kéne adniuk (,mert 5 naptári nap és nem 5 mnap!)
De nem fogják.
Mit tegyek? nyeljem le majd megkapom 1 hónap múlva mert nem egy nagy pénz tényleg
-vagy pazaroljam időmet hivatalos útra és menjek az OMFFhez és tegyek feljelentést?
megtehetem csak kérdés van-e értelme mert kicsi a pénz és mire az omff mozgásba lendül és kivizsgál (21 nap!!!) addigra amúgy is megkapnám...
Szóval mi legyen?
". Lehet és van is rá példa, hogy nem a felmondás közlésének napjával szűnik meg. Egyéb?"
Játék a szavakka szánalmas. Józsu odamegy egy wc papírral hogy "pórbaidős jogviszonyomat a mai nappal felmondom dátum".... s csókolom. Ennyi.
Még aznap megszűnik és kijelentendő.
Még aznap.
Ha nem= és bejelentik akkor bünti.
Hát ha persze nem jelentik be... az már a munkavállaló hülyesége.
" nem a felmondás közlésének napjával szűnik meg. Egyéb?"
Beleszólok.
Ez egy baromság. Ha próbaidős felmondás az mindig azonnali, KIVÉVE ha van kollektív szerz, akkor ettől el lehet térni.
Ha ez nincs akkor a közölt felmondás próbaidő alatt mindig azonnali.
# 13
Nem, próbaidő alatt bármelyik fél azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondHAT. De nem kötelező így felmondani, akár választható a "normál" felmondás is. Persze a gyakorlat azt mutatja, hogy ilyenkor mindig azonnali hatállyal mondanak fel, de jogi értelemben akkor is különbséget kell tenni a kétféle felmondás között.
" hogy már a NAV felé is jelentve legyen a jogviszony vége"
Bocsi hívd fel a navot (ügyfélszolgálat) és kérdezd meg mi van akkor ha felmondtak letelt az 5 nap és a munkavállaló még nem került kijelentésre és ezt bejelentik... kérdezd meg.
Annyit segítek hogy egy B betűs dolog történik. B mint bün....
" De nem kötelező így felmondani, akár választható a "normál" felmondás is. "
Iszonyatos baromság megint (ezért jó ez a fórum olyan eszeveszett agyatlanságokat lehet olvasni) a próbaidős NEM ÉLHET a rendes felmondás eszközével.
Nem élhet. A próbaidő ezt kizárja. Még ha akarna se élhet de fordítva se (munkáltató).
Hihetetlen hogy 200 válasz jön abból 200nak nincs köze a kérdésemhez....
és akkor jön egy válasz ami meg adekvát az meg privátban.
Szóval eldöntöttem. Szerdáig kell a cégnek engem kifizetnie én nem fogom újra kérni. Helyette csütörtök reggel 8 óra nulla nullakor itt leszek majd:
Budapest Főváros Kormányhivatala III. Kerületi Járási Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Főosztály; Munkaügyi Ellenőrzési Osztály, Mv. és Mu. Hatósági és Behajtási Osztály
1036 Budapest, Váradi u. 15.
Postacím: 1438 Budapest, Pf. 520.
tel: 06-1-323-3600
fax: 06-1-323-3602
Könyörgöm ELEMI logika.
ki kell adnia a papírokat. Márpedig egyik kiadandó papír az is, hogy kijelentett... hogy adja ki 5 napon belül hogy kijelentett ha erre 8 napja van...pfff.
ELEMI LOGIKA.
Az megvan, hogy nem a kijenetésről állítja ki a papírokat, hanem a jogviszony megszűnéséről? Elemi logika...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!