Próbaidős felmondás esetén nov 10-ig kell várjak a pénzemre mert a cégnek így kényelmes?
Ilyenkor mi van? 1 hét után felmondtam próbaidősként. Mivel a felmondásom épp 2 nappal a helyi fizetési nap után volt így a cég azt mondja nem is fizet nekem, a kedvemért nem fog bérszámfejteni külön, várjam szépen ki a köv fizetési időszakot (nov 10-ig...) és majd akkor megkapom a pénzem.
Vagyis azért várjak 1 hónapot a szaros kis 1 hetes pénzecskémre mert neki így kényelmes.
Kérdeztem ugye van olyan szabály hogy a felmondást követő 5 napon belül kell az utolsó kifizetésnek megtörténni. Mivel itt próbaidős felmondás ami azonnali hatályú így elvileg nincs mese jövő hét szerdáig oda kéne adniuk (,mert 5 naptári nap és nem 5 mnap!)
De nem fogják.
Mit tegyek? nyeljem le majd megkapom 1 hónap múlva mert nem egy nagy pénz tényleg
-vagy pazaroljam időmet hivatalos útra és menjek az OMFFhez és tegyek feljelentést?
megtehetem csak kérdés van-e értelme mert kicsi a pénz és mire az omff mozgásba lendül és kivizsgál (21 nap!!!) addigra amúgy is megkapnám...
Szóval mi legyen?
Ha próbaidős felmondás az mindig azonnal
NEm. Próbaidő alatt is lehet közös megegyezéssel megszüntetni a jogviszonyt, értelmes feleknél nem szokott gondot okozni... csak itt olyan nem nagyon fordul meg, ahogy nézem.
Bocsi hívd fel a navot (ügyfélszolgálat) és kérdezd meg mi van akkor ha felmondtak letelt az 5 nap és a munkavállaló még nem került kijelentésre és ezt bejelentik... kérdezd meg.
Annyit segítek hogy egy B betűs dolog történik. B mint bün....
Nem. R, mint röhögőgörcs.
Tessék, art: a jogviszony megszűnését, a szünetelés kezdetét és befejezését, a biztosítás megszűnését követően folyósított ellátás kezdő és befejező időpontját közvetlenül követő 8 napon belül kell teljesíteni
a próbaidős NEM ÉLHET a rendes felmondás eszközével.
de bizony, élhet. Annyi, hogy neki van egy plusz lehetősége, az indoklás nélküli, azonnali hatályú felmondás is.
Na most itt azt kell nézni, hogy a törvény szövege mit
mond, és értelmezni is :)
"felmondHAT" igen, ez arra utal, hogy joga van felmondani
azonnal. Ha felmond, hát felmond, de nem kényszeríthető,
hogy dolgozza végig a próbaidőt, vagy hogy a munkáltató
alkalmazza a próbaidő végéig!
"Utolsó munkában töltött nap", ez világos, ha csütörtök
volt, akkor péntektől indul az 5 nap.
Felmondás esetén kötelező fizetnie. Azt a lőtéri kutyát
nem érdekli, hogy neki ez esetleg pluszköltség, hogy a
könyvelőt rá kell ugrasztani egy bérszámfejtésre. Mert
ha nem saját könyvelő, akkor ezért kérhet simán plusz-
pénzt.
Rendes felmondás próbaidő alatt? 3 hónap próbaidővel
vesznek fel, utolsó napon közlöm, hogy felmondok ren-
desen, még 30 napig alkalmaznia kell? Ne vicceljünk
már.
A "rendes" felmondást arra találták ki, hogy a munkál-
tatónak legyen ideje elbúcsúzni a derikvenstől, ez idő
alatt tudjon gondoskodni a pótlásáról. Próbaidő alatt
nincs ilyen gond, hiszen ott a rizikófaktor, hogy bár-
mikor megtörténhet a felmondás bármelyik részről.
Ha a kérdés valós, akkor bizony itt a cég hibázott.
Hiába nyomod fel a céget, attól neked nem lesz jobb,
elég csak "megfenyegetni" őket. Ha felnyomod, számít-
hatsz rá, hogy a jövőben keresztbe fognak neked tenni.
Megéri? Szerintem nem.
Rendes felmondás próbaidő alatt?
Évek óta nincs olyan, hogy rendes felmondás.
Közös megegyezéssel megszüntethető próbaidő alatt, slussz.
derikvenstől
DeLikvens. Amikor a hülye okoskodik...
"Hiába nyomod fel a céget, attól neked nem lesz jobb, "
hogyne lenne..... a tudat hogy befűtöttem egy szemét cégnek nem elég?
szemétkedtek és visszaszemétkedek. nem elég?
"Közös megegyezéssel megszüntethető próbaidő alatt, slussz."
És egyet árulj már el próbaidősként mi a büdös búbánatéert mennék bele közös megegyezésbe? Milyen előnyöm származna abból.... valami nem kóser, elegem van, közlöm szevasz holnaptól nem jövök. Ez a próbaidő előnye... mégis miért kéne nekem közös megegyezés... minek... szólok szevasz ,másnap már nem vagyok.
#27: Szidd azt, aki a szótárat csinálta, hogy automatán javítson mindent. Bocs, hogy nem néztem meg mit csinál.
Egyébként azért raktam idézőjelbe a "rendes" felmondást.
De hát úgy látom, te csak 1 betűbe tudsz belekötni, ér-
telmesen nem tudsz reagálni. És az idézőjel használatát
sem tanították meg neked, bár lehet próbálták... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!