Próbaidős felmondás esetén nov 10-ig kell várjak a pénzemre mert a cégnek így kényelmes?
Ilyenkor mi van? 1 hét után felmondtam próbaidősként. Mivel a felmondásom épp 2 nappal a helyi fizetési nap után volt így a cég azt mondja nem is fizet nekem, a kedvemért nem fog bérszámfejteni külön, várjam szépen ki a köv fizetési időszakot (nov 10-ig...) és majd akkor megkapom a pénzem.
Vagyis azért várjak 1 hónapot a szaros kis 1 hetes pénzecskémre mert neki így kényelmes.
Kérdeztem ugye van olyan szabály hogy a felmondást követő 5 napon belül kell az utolsó kifizetésnek megtörténni. Mivel itt próbaidős felmondás ami azonnali hatályú így elvileg nincs mese jövő hét szerdáig oda kéne adniuk (,mert 5 naptári nap és nem 5 mnap!)
De nem fogják.
Mit tegyek? nyeljem le majd megkapom 1 hónap múlva mert nem egy nagy pénz tényleg
-vagy pazaroljam időmet hivatalos útra és menjek az OMFFhez és tegyek feljelentést?
megtehetem csak kérdés van-e értelme mert kicsi a pénz és mire az omff mozgásba lendül és kivizsgál (21 nap!!!) addigra amúgy is megkapnám...
Szóval mi legyen?
Próbaidő alatt is lehet közös megegyezés, de nehogy már
csak így rakhassam ki azt a munkást, aki próbaidő alatt
késik/be sem jön/lop. Még én mászkáljak utána, hogy
lécci írd már alá a papírt, bocs, nem tudod, mert eltör-
tem mindkét kezed, akkor csak egy X-et...
A törvényeket folyamatosan finomítják, pont azért, hogy
teljesen egyértelmű legyen, és ne lehessen belekötni.
Ott még egy A betűnek is hatalmas súlya van, hogy hova
írják.
"Még én mászkáljak utána, hogy
lécci írd már alá a papírt, bocs, nem tudod, mert eltör-
tem mindkét kezed, akkor csak egy X-et...
"
Így van!!!
Mi a szarnak egyezkedne bármely fél a másikkal amikor egy papírral azonnal távozhat/kirakhatja?
Mi a francnak egyezkednék én közössel azzal a szutyadék céggel ahonnan eleve távozni akarok?
Minek?
Egy papír ehgy mondat rá munkaviszonyomat a mai nappal... és csá.
Majd fogok leállni alkudozni.
Életszerúség!!
"Márpedig egyik kiadandó papír az is, hogy kijelentett.."
Igen? Mióta?
8 napja van a munkáltatónak arra, hogy a dolgozó jogviszonyának a megszűnését bejelentse a NAV-hoz.
Erről nem köteles igazolást adni a dolgozónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!