A teljes felmondási időt a munkáltatónk
mindenféleképpen ki kell fizetnie?
Felmondtál, azaz el akarsz jönni a munkahelyedről. Felmondási idő - ezek szerint 2 hónap. A munkáltatónak lehetősége van a felmondási idő felét elengedni.
"ha hazaküldenek 1 hónap után, "
Nem hazaküldenek, Te mondtál fel, Te akartad. Az már kérdés, hogy nem számoltál azzal, hogy a munkáltató élni fog a törvény adta lehetőséggel.
Végül nem, nem köteles kifizetni a másik 1 hónapot, hiszen nem dolgozol, mire fizetne?
2017. okt. 18. 09:32
Szerintem sem. Ez akkor lenne így, ha ők mondtak volna fel neked és te ragaszkodsz a két hónap felmondási idő betartásához.
De te mondtál fel. Ilyenkor nekik van joguk ahhoz, hogy ragaszkodjanak a felmondási idő egy részéhez, ha nem akarják, hogy azonnal elmenj.
2017. okt. 18. 09:41
* "Az már kérdés" helyesen: az más kérdés,
2017. okt. 18. 09:53
Bár nem kérdezted, de azt tudom javasolni, hogy arra az 1 hónapra menj el a munkaügyi központba regisztrálni, s ha jogosult vagy rá, akkor még álláskeresési támogatást is kaphatsz. A semminél az is több :-)
2017. okt. 18. 09:56
5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ez abból a szempontból nagyon nagy szívás, hogy én az új munkahely kezdési idejénél nyilván két hónap utáni kezdést adtam meg, és így ha elküldenek gyakorlatilag másfél hónapig is munkanélküli lehetek.. :/
Ott írtam a 4-es válaszban a megoldást - addig beregisztrálsz a munkaügyi központba. Ha van az elmúlt 3 évben 360 nap biztosítotti jogviszonyod, akkor kaphatsz munkanélkülit is, akár 3 hónapra.
2017. okt. 18. 10:14
7/18 A kérdező kommentje:
Szólhatsz az új helyen is, hogy tudnál előbb kezdeni, nem biztos, hogy elhajtanak :)
2017. okt. 18. 10:29
Helytelenek a válaszok. A munkavégzés alól bármikor felmenthet a munkáltató, de a munkaviszony véget nem módosíthatja önkényesen, ergo munkabért adnia kell. Az Mt. nem tesz ilyesmit lehetővé, amit itt többen állítanak, a felmondási idő mindkét félre vonatkozik, akárki is mond fel. Te számítasz a fizetésedre, és fordított helyzetben, ha a munkáltató mondana fel, ő is számítana a munkádra, nem mondhatnád önkényesen, hogy te akkor holnaptól be sem jössz. Közös megegyezéssel természetesen bármikor megszüntethető a munkaviszony, de az más kérdés. Aki eddig válaszolt, az leírhatatná, milyen jogszabályra alapozza a válaszát.
2017. okt. 18. 11:15
#9, tessék parancsolni :-)
[link]
Felmondási idő 2017-ben, ha a MUNKAVÁLLALÓ MOND FEL rész vonatkozik erre.
Amit Te írsz, 9-es, az akkor lenne igaz, ha a munkáltató mondott volna fel.
2017. okt. 18. 11:27
Kapcsolódó kérdések: