Konkrétan arra gondolok,hogy 90 millióért vesz 50m2-es lakást az V. kerületben pl.. miből? Milyen hitelt adnak erre,hogy lehet,hogy minden Budapestinek igy megy? Vagy fele ennyire..
Úgynéz ki az elenyésző réteg elég nagy.. nem feltétlen ott vannak drága lakások..
2017. okt. 15. 16:41
12/22 anonim válasza:
Nekem egy ismerősöm se vett 90 millióért lakást Pesten :(
2017. okt. 15. 17:14
13/22 anonim válasza:
Mennyi ilyen proli van, aki irigyeli a másét... eszméletlen.
2017. okt. 15. 17:34
14/22 anonim válasza:
Az irigység még hagyján, az nagyobb gond hogy elképesztően buták ezek az emberek.
2017. okt. 15. 17:42
15/22 anonim válasza:
Én senkit nem ismerek aki ennyiért vett volna házat, sőt, a legtöbbüknek a 15 millióshoz is komoly hitelt kellett felvenni.
2017. okt. 15. 17:44
16/22 anonim válasza:
Én is szoktam látni 30-es fiatal párokat rózsadombi többszáz m2-es házakban lakni. Valószínűleg a nagyanyjuk is ott lakott már, aztán szépen rájuk szállt a ház. Szerintem ezeket a nagyértékű ingatlanokat nagyrészt öröklik. Vagy eladják az örökséget és felhúznak belőle egy új házat. Egy elenyésző réteg van szerintem, aki tényleg legálisan, sikeres vállalkozásból vagy magas pozícióból származó fizetésből szedte össze a lakásra való pénzt, szóval ez egyáltalán nem olyan általános, mint ahogy állítod.
2017. okt. 15. 23:14
17/22 anonim válasza:
Örökség.
De pl nálunk a cégjogász 50 körüli nő vett magának ilyen lakást (igaz nem most, 10 éve, de gondolom arányaiban hasonló szitu). Saját ügyvédi irodája volt több alkalmazottal, multik ügyeit intézte, emlékeim szerint akkor 10 éve volt 60.000 körül az óradíja, gyereke nem volt.
Állami pénzből meg van hogy milliárdok mennek el szoftverre, amit mondjuk max tíz fő programoz havi 800.000-ért egy évig. Az legalább egy 900M-ós haszon annak, akié a cég. Persze ehhez be kellett nyalnia valamikor valakinek, de hát van ilyen.
Sokszor befektetők veszik meg (nem magánszemély), és kiadják külföldieknek (pl multikhoz van hogy jönnek külföldi felső beosztású emberek 1-2 évre). Diplomaták is van hogy csak bérelnek (nem a nagykövet, hanem a többiek).
2017. okt. 16. 10:50
18/22 anonim válasza:
Jajj drága kérdező. Nagyon viccesnek tetszik lenni...
1. Tölts pár napot Budapesten és rájössz, hogy nagyon nem mindenki milliomos.
2. Azért mert egy ingatlan 90 millióért van meghirdetve nem biztos, hogy annyiért fog elkelni. És nem tudni mennyi ideig hirdetik mire elkel.
3. Nem csak budapesti lakos vásárolhat ingatlant. Sőt inkább a vidéki vagy külföldi vásárol, hogy "budapesti legyen".
4. Nem csak magán célra vásárolnak ingatlant. Az ingatlan mindig jó befektetés, főleg ha jó helyen van.
5. Egy külföldi befektetőnek lehet meg se kottyan a 90 milla...
2017. okt. 16. 13:19
19/22 anonim válasza:
Ezeket én sem értem. Én pesten lakom, de mindenkit úgy látok mintha nálam biztosan gazdagabb lenne, Csak egy megjegyzés: Sokaknak van uj kocsijuk, most költöztek ide, a panelba a szomszédba, egy fiatal huszas velem egy idős párocska, és nem értem hogy miből? Miből vesznek 4-5 milliós kocsit? És stb... Tényleg nem értem, hogy havi 200-400 ezres fizetésből miből telik meg lakásra vagy házra, és stb.
2017. okt. 16. 17:32
20/22 anonim válasza:
Utolsó: valószínűleg hitelből. Ezt felesleges irigyelni tőlük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!