Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak, ha még nem...

Mit csináljak, ha még nem dolgoztam a szakmámban, és lassan 30 leszek? Bővebben lent

Figyelt kérdés

22 évesen diplomáztam pénzügy-számvitel szakon (BGE). Diploma után kimentem Ausztriába, konyhai munka, és szobalány pozíciókra. 3 évig voltam kint. Kellett a munka, mivel anyagilag igen nagy szban voltunk. A kis vidéki városban, ahonnan származom, még munka sem volt akkoriban, nemhogy normális fizetéssel. Miután hazajöttem, küszködtem, hogy találjak egy jó munkát, de a szakmában sehogy sem sikerült. Voltam személyi asszisztens, ügyfélszolgálatos, és egy kisebb cégnél német tolmács-fordító +ügyfeles is ( csak középfokú a németem).

Egy éve költöztünk a párommal Budapestre. A nyelvtudásnak köszönhetően egyből találtam munkát, angol+német kell, informatikai segítségnyújtás. Éhenhalni sok, valamit kezdeni vele kevés fizu, és a munka is elég tré. Sehogy sem sikerül váltanom. Legtöbb helyről vissza se jeleznek, ahonnan meg mégis, az az első kérdés, hogy látom az eddigi tapasztaltai alapján teljesen más vonalon mozgott, minek köszönhető ez? Ilyen és ehhez hasonló kérdések, már ha kérdeznek...hiába mondom el, valahogy egyik se érti meg. Egy köszönjük majd értesítjükön kívül mást nem kaptam eddig. Egy lehetőség lett volna, de gyakornoki fizetésért, amiből még az albérlet se telik ki. El vagyok keseredve.

2017. okt. 10. 14:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ha 250-300-at keresel, ráadásul nem is egyedül laksz, az azért nem csak "hidegvízre való". Ha párod is megkeres ennyit, akkor már van kb 5-600 ezretek, ebből 100 az albérlet+bkv, tehát még mindig marad 4-500, ebből azért kényelmesen el lehet éldegélni és még félre is lehet tenni. Oké, elhiszem, hogy szar a munka, de ennyi pénzért azért általában nem láblógatós melókat adnak, főleg szakmai tapasztalat nélkül.
2017. okt. 14. 01:10
 12/17 anonim ***** válasza:

hát jah, így én se igazán értem a problémádat. azt hittem lényegesen kevesebet keresel.

Írod, hogy az albérlet elvisz 100-at, igen, de gondolom az osztódik két felé ami már csak 50 ezer ha azt levonom bőven jó fizetésed van, főleg úgy, hogy nem szakmáddal kezdesz valamit. egybként ha itthon ennyit keresel és kimész külföldre (ott is sokat kell dolgozni) valami szar melót végezni (nyelvtudás nélkül csak az lesz), ott se fogsz lényegesen magasabb színvonalon élni, mert hiába kersel többet az élet is drágább. oda annak éri meg menni akinek itthon 150 max 200 körül van a nettója

2017. okt. 14. 04:06
 13/17 A kérdező kommentje:
Az alberlet fejenkent visz el majdnem 100at.
2017. okt. 14. 12:36
 14/17 A kérdező kommentje:
Es hidd el baromra nem jo, hogy jarom muszakbsn, jetvege nelkul kapok ennyit. Ez akkor lenne jo, ha hrtfotol pentrkig, normal munkarrmdben kapnam meg!! Plusz.a. lenyrg a kerdesem. A szakmamat szeretnem elkezdenki, kontroller, penzugyi elemzo, hasonlo! Itt egy betanitott szellemi majom vagyok, se jobbra se balra, lehetek egy kicsit kesobb max szupervizor, ugyanilyen ertelmes munkakorben, es ennyi! Nincs tovabb fejlodes!
2017. okt. 14. 12:39
 15/17 anonim ***** válasza:
Menj el SSC-be dolgozni. Oda csak végzettség kell + nyelvtudás. Tapasztalat nem. Majd ők betanítanak mindenre. Nettó 250-et keresnél + cafeteria. Van túlóra de azt is fizetik. Van home office rendszeresen. Budapesten rengeteg SSC van, de nézz körül a www.sscheros.com -on (vagy sscheroes.com) hirtelen nem tudom...
2017. okt. 15. 16:34
 16/17 anonim ***** válasza:
Dolgozik ismerősöm SSC-ben, nagy lelkesen kezdett neki amikor felvették, másfél év alatt teljesen kiölték a lelkesedést belőle. Igazi droidmunka azt mondja, kis részfolyamatokat látsz csak az egész rendszerből, nem látod át a dolgok egészét, csak gépiesen csinálnod kell a napi rutint, semmi kreativitásnak nincs helye. Persze lehet, hogy ez SSC-nként változik, ez speciel a Vodafone, de aki nem egy tipikus multikatona, annak nagyon nem jön be szerintem ez a munka.
2017. okt. 15. 23:01
 17/17 anonim ***** válasza:

Alapjában véve SSC és munkakör függő hogy mennyire jó vagy rossz, abban igazad van hogy droidmunka. De ha számviteles munkakört vállal el, akkor a nemzetközi számviteli standardokat meg tudja tanulni, ami legalább egy picit kapcsolódik a végzettségéhez. Az a baj, hogy közel van a 30hoz és nem dolgozott még a szakmájában, ezért kb. pályakezdőnek számít és SSC-n kívül máshol nem kapna ennyit kezdőként. Aztán lehet továbbállni, de legalább elmondhatja hogy van pénzügyes/számviteles munkatapasztalata.

Egyik ismerősöm a BP-nél nettó 400at keres, bár nem érti hogy mit miért csinál, de a bankszámlája kárpótolja...

2017. okt. 16. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!