Mit csináljak, ha még nem dolgoztam a szakmámban, és lassan 30 leszek? Bővebben lent
22 évesen diplomáztam pénzügy-számvitel szakon (BGE). Diploma után kimentem Ausztriába, konyhai munka, és szobalány pozíciókra. 3 évig voltam kint. Kellett a munka, mivel anyagilag igen nagy szban voltunk. A kis vidéki városban, ahonnan származom, még munka sem volt akkoriban, nemhogy normális fizetéssel. Miután hazajöttem, küszködtem, hogy találjak egy jó munkát, de a szakmában sehogy sem sikerült. Voltam személyi asszisztens, ügyfélszolgálatos, és egy kisebb cégnél német tolmács-fordító +ügyfeles is ( csak középfokú a németem).
Egy éve költöztünk a párommal Budapestre. A nyelvtudásnak köszönhetően egyből találtam munkát, angol+német kell, informatikai segítségnyújtás. Éhenhalni sok, valamit kezdeni vele kevés fizu, és a munka is elég tré. Sehogy sem sikerül váltanom. Legtöbb helyről vissza se jeleznek, ahonnan meg mégis, az az első kérdés, hogy látom az eddigi tapasztaltai alapján teljesen más vonalon mozgott, minek köszönhető ez? Ilyen és ehhez hasonló kérdések, már ha kérdeznek...hiába mondom el, valahogy egyik se érti meg. Egy köszönjük majd értesítjükön kívül mást nem kaptam eddig. Egy lehetőség lett volna, de gyakornoki fizetésért, amiből még az albérlet se telik ki. El vagyok keseredve.
hát jah, így én se igazán értem a problémádat. azt hittem lényegesen kevesebet keresel.
Írod, hogy az albérlet elvisz 100-at, igen, de gondolom az osztódik két felé ami már csak 50 ezer ha azt levonom bőven jó fizetésed van, főleg úgy, hogy nem szakmáddal kezdesz valamit. egybként ha itthon ennyit keresel és kimész külföldre (ott is sokat kell dolgozni) valami szar melót végezni (nyelvtudás nélkül csak az lesz), ott se fogsz lényegesen magasabb színvonalon élni, mert hiába kersel többet az élet is drágább. oda annak éri meg menni akinek itthon 150 max 200 körül van a nettója
Alapjában véve SSC és munkakör függő hogy mennyire jó vagy rossz, abban igazad van hogy droidmunka. De ha számviteles munkakört vállal el, akkor a nemzetközi számviteli standardokat meg tudja tanulni, ami legalább egy picit kapcsolódik a végzettségéhez. Az a baj, hogy közel van a 30hoz és nem dolgozott még a szakmájában, ezért kb. pályakezdőnek számít és SSC-n kívül máshol nem kapna ennyit kezdőként. Aztán lehet továbbállni, de legalább elmondhatja hogy van pénzügyes/számviteles munkatapasztalata.
Egyik ismerősöm a BP-nél nettó 400at keres, bár nem érti hogy mit miért csinál, de a bankszámlája kárpótolja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!