Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak, ha még nem...

Mit csináljak, ha még nem dolgoztam a szakmámban, és lassan 30 leszek? Bővebben lent

Figyelt kérdés

22 évesen diplomáztam pénzügy-számvitel szakon (BGE). Diploma után kimentem Ausztriába, konyhai munka, és szobalány pozíciókra. 3 évig voltam kint. Kellett a munka, mivel anyagilag igen nagy szban voltunk. A kis vidéki városban, ahonnan származom, még munka sem volt akkoriban, nemhogy normális fizetéssel. Miután hazajöttem, küszködtem, hogy találjak egy jó munkát, de a szakmában sehogy sem sikerült. Voltam személyi asszisztens, ügyfélszolgálatos, és egy kisebb cégnél német tolmács-fordító +ügyfeles is ( csak középfokú a németem).

Egy éve költöztünk a párommal Budapestre. A nyelvtudásnak köszönhetően egyből találtam munkát, angol+német kell, informatikai segítségnyújtás. Éhenhalni sok, valamit kezdeni vele kevés fizu, és a munka is elég tré. Sehogy sem sikerül váltanom. Legtöbb helyről vissza se jeleznek, ahonnan meg mégis, az az első kérdés, hogy látom az eddigi tapasztaltai alapján teljesen más vonalon mozgott, minek köszönhető ez? Ilyen és ehhez hasonló kérdések, már ha kérdeznek...hiába mondom el, valahogy egyik se érti meg. Egy köszönjük majd értesítjükön kívül mást nem kaptam eddig. Egy lehetőség lett volna, de gyakornoki fizetésért, amiből még az albérlet se telik ki. El vagyok keseredve.

2017. okt. 10. 14:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
54%

Középfokú németet feltornászod felsőfokra és máris piacképesebb leszel. Csinálsz pluszban egy mesterdiplomát, igy máris két diplomás leszel.

Nem írod be a CV hogy szobalány voltál, mert tényleg kiábrándító. Sajnos az alapdiploma nem sok ma.

2017. okt. 10. 17:22
 2/17 A kérdező kommentje:

rendben...és akkor mit írok be helyette? vagy legyen három év lyuk?

a mesterdiploma cukin hangzik, de sajnos a tapasztalatot nem helyettesíti. Nem tudom megéri-e még 3-4 évet magolni..arról nem is beszélve, hogy kb annyi idő múlva már babát szeretnénk, mert ha akkor nem, akkor jó eséllyel már ki is futok az időből.

2017. okt. 10. 18:03
 3/17 anonim ***** válasza:
54%
Mesterdiploma 2 év, nem 3-4. Közben elmehetsz gyakornoknak (nem sok pénzért), de legalább lesz szakmai tapasztalatod.
2017. okt. 10. 18:40
 4/17 anonim ***** válasza:

hány éves kort jelent az a lassan 30? mert ha 26-27re mondod ezt akkor nem igazán látom mi a gond veled egy "gyengéb pozicióra", de ha a majdnem 30. 28-29-et jeletn akkor nőként esélyed se lesz, mert ők is levágják, hogy max pár év és babát akarsz akkor meg nem tudnak hosszútávon tervezni veled.

Én a helyedben, ha az utóbbi áll fenn akkor azt csinálnám, hogy elmennék egy bankba dolgozni, bármilyen szar pozícióba ahonnan 1-2 év alatt már tovább tudsz lépni egy komolyabbra és azért ez jobban mutat az életrajzban, mint az előző munkahelyeid.

Azért mondom a banki állást, mert nagyon sok ilyen állás van meghirdetve és nálunk kb. már szinte mindenkit felveszünk, mert annyira nincs ember rá.

2017. okt. 11. 00:23
 5/17 A kérdező kommentje:

29 vagyok...de mindenki 22-23nak szokott nézni. Csak az önéletrajzból derül ki, hogy mikor érettségiztem, abból könnyű kiszámolni..lehet ki kellene vennem az érettségit, úgyse az számít, hanem a diploma..bár azt meg egyből érettségi után kezdtem, úgy sem jobb. :/

Utolsó, a banknál ilyen bárkit felveszünk pozícióra mennyit fizetnek?

2017. okt. 11. 11:56
 6/17 anonim ***** válasza:

4 es vagyok: hát akkor az a gond, hogy 29 vagy. nőként így nagyon nehéz dolgod lesz, mert olyan helyre ahova stabilan évekre keresnek embert egyből kihúznak (még akkor is ha mondjuk nem is szeretnél babát).

eléggé függ, hogy hol laksz. látom, hogy pesten, így oda nem tudok fizetést mondani, de nálunk videkén bruttó 161-200 között + cafeteria, de innen ha jó vagy 1 év alatt előbbre tudsz menni egy 220-260as bruttó fizetésre. (később még lehet előbbre jutni, de az már nehezebben betervezhető) Tudom nem hangzik soknak, de pesten ez nyilván több és ha még kevés is, lehet hogy megéri 1-2 évet beáldozni a kevesebb fizetésért, de legalább a szakterületeden lenne tapasztalatod amit később kamatoztathatnál, mert ha ezt nem teszed most meg akkor pár év múlva már ennyi esélyed se lesz.

2017. okt. 12. 00:40
 7/17 anonim ***** válasza:
újra én: jó tanács, ha bevállalsz egy ilyen banki melót és felmerül a fizetési igény, nyugodtan mond a felső határt, úgy is megkapod azt is, komolyan már annak örülünk ha egy olyan ember jön aki semmit se tud, de legalább jó tanítható, ha van valami tudásod is akkor már nyerő vagy.
2017. okt. 12. 00:44
 8/17 A kérdező kommentje:

Köszi..ez semmikeppen sem jatszik, merz ez nagyon keves penz! Most nettoban kapok mindenestul 250-300kozott, de csak az alberlet meg a bkv elvisz kicsivel tobb mibt 100at ebbol. Videkre meg nem koltozunk le, ott se tudnank sok jovok epiteni...

Probalkuzunk neg egy darabog parommal, aztan ha fel ev utan is ez lesz, visszamegyunk kulfoldre. Ha csak annyiz lehrz itt, hogy asd el magad nokent, meg orulj ha a hidegvizrevalot megkeresed, akkor tenyleg jobb is, ha nem ide szulok majd. (Zarojelben jegyzem meg, hogy anno fel evet dolgoztam bankban...a tulora rendszeres volt, es ha nem teljesited a kokemeny tervszamokat, akkor jottek es seggbe "sztak)

Amugy koszonom, hogy segiteni probaltal!:)

2017. okt. 12. 11:12
 9/17 A kérdező kommentje:
A 300 akkor van meg, ha egy csomo ejszakam vt+melle semmo hetvegem..de a 250 mellett se nagyon van. Szoval nem egy leanyalom, meg melle a sok panaszkodo ugyfellel bajcsevegni. (Ezt csak azert mondom, mielott valaki jon, h milyen jo penz ez. Igen, nem lenne rossz, ha nem menne el egy csomo albira, es nem ilyen se nappalod se ejszakad beosztasban..)
2017. okt. 12. 11:28
 10/17 A kérdező kommentje:

A lenyeget amugy lehagytam..eza banki.munka leginkabb az ugyfelezesrol szol..tok jol hangzik h bank, csak semmi koze a valodi penzugyi dolgokhoz.gyakorlatilag elado vagy, csak nem ruhat vagy elelmiszert adsz el, hanem banki termekeket kokemeny tervszamok alapjan. A legtobb termekegy nagy kalap szt se er, csak el kell adni

Ehhez egy sima szakiranyu erettsegi eleg.

2017. okt. 12. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!