Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nálatok lekell dolgozni az...

Nálatok lekell dolgozni az ebédidőt?

Figyelt kérdés
Nekem eléggé demotiváló, hogy ezért tovább bent kell lenni. Főleg, hogy a valós ebédidő kb. nálam 5 perc és még akkor sem siettem a többi csak üldögélés.
2017. szept. 25. 17:48
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
63%
1 óra ebédidő van értelemszerűen nem kell ledolgozni és szerintem nálad sem. Lelépsz ebédidőben ügyet intézni hogy még véletlenül sem kaphassanak el valamire.
2017. szept. 25. 17:50
 2/23 anonim ***** válasza:
69%

Voltam olyan cégnél ahol 8-4-ig dolgoztunk, és ebédelni akkor ebédeltünk amikor tudtunk, de max 15 percünk volt, de ha jött egy telefon akkor felvettük...

Másik cégnél viszont ezt nem lehetett, ebéd idöben nem dolgoztunk és 17-ig doloztunk. Ekkor kimentünk enni.

2017. szept. 25. 17:55
 3/23 anonim ***** válasza:
73%

Törvény szerint a munkaközi szünet nem a munkaidő része, ezért alapesetben igen, le kell dolgozni.

Ahol a kötelező 20 percnél több a munkaközi szünet, ott erről megállapodás kell, vagy kollektív szerződés.

2017. szept. 25. 18:45
 4/23 anonim ***** válasza:
73%

Igen, le kell dolgozni.

Nálunk sem érdekel senkit, hogyha én 10 perc alatt megkajálok ezért nem sietek sehova, a teljes ebédidőt kitöltöm.

2017. szept. 25. 18:46
 5/23 anonim ***** válasza:
56%
Ha van olyan hivatalosan hogy "ebédidő" - nálunk pl. van - abban nem kötelezhetnek munkavégzésre. Tehát ha 8 órába vagy bejelentve és 8-at vagy bent, ott nincs ebédidő mint olyan, de ha 9 órát vagy bent (megint, mint pl. mi) akkor lehet 1 óra az ebédidő. Easy-peasy.
2017. szept. 25. 19:01
 6/23 anonim ***** válasza:
42%

5, beszélsz hülyeséget...

HAt óra munkavégzést követően kötelező 20 perc munkaközi szünetet biztosítani. HA ezt a munkáltató a munkaidő részeként biztosítja, megteheti, akkor te a napi 8 órából csak 7 óra 40 percet dolgozol. Remélem, nem sűrűn viszel céget mujnkaügyi ellenőrzésre, mert durva bünti lesz a vége, ha így csinálod, ahogy írtad...

2017. szept. 25. 19:13
 7/23 anonim ***** válasza:
12%

#6 Hmmm kinek higgyek, egy GYK-s fotelharcosnak vagy egy nagymulti jogászainak?

Nálunk így van, mindenki elégedett.

2017. szept. 25. 20:11
 8/23 anonim ***** válasza:
55%

Pedig jelen esetben jobban tennéd, ha a "fotelharcosnak" hinnél.

Vagy ha neki nem akkor ajánlom az MT 103. §-át. A jogászaitokat meg azonnal kirúgni.

2017. szept. 25. 20:27
 9/23 anonim ***** válasza:
18%
#8 Olvastad egyáltalán amire hivatkozol?
2017. szept. 25. 20:33
 10/23 anonim ***** válasza:
30%

nem fotelharcos vagyok, hanem munkaügyi szakember... hoppábocsi...

és a 103 a munkaközi szünet...

2017. szept. 25. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!