Nálatok lekell dolgozni az ebédidőt?
Voltam olyan cégnél ahol 8-4-ig dolgoztunk, és ebédelni akkor ebédeltünk amikor tudtunk, de max 15 percünk volt, de ha jött egy telefon akkor felvettük...
Másik cégnél viszont ezt nem lehetett, ebéd idöben nem dolgoztunk és 17-ig doloztunk. Ekkor kimentünk enni.
Törvény szerint a munkaközi szünet nem a munkaidő része, ezért alapesetben igen, le kell dolgozni.
Ahol a kötelező 20 percnél több a munkaközi szünet, ott erről megállapodás kell, vagy kollektív szerződés.
Igen, le kell dolgozni.
Nálunk sem érdekel senkit, hogyha én 10 perc alatt megkajálok ezért nem sietek sehova, a teljes ebédidőt kitöltöm.
5, beszélsz hülyeséget...
HAt óra munkavégzést követően kötelező 20 perc munkaközi szünetet biztosítani. HA ezt a munkáltató a munkaidő részeként biztosítja, megteheti, akkor te a napi 8 órából csak 7 óra 40 percet dolgozol. Remélem, nem sűrűn viszel céget mujnkaügyi ellenőrzésre, mert durva bünti lesz a vége, ha így csinálod, ahogy írtad...
#6 Hmmm kinek higgyek, egy GYK-s fotelharcosnak vagy egy nagymulti jogászainak?
Nálunk így van, mindenki elégedett.
Pedig jelen esetben jobban tennéd, ha a "fotelharcosnak" hinnél.
Vagy ha neki nem akkor ajánlom az MT 103. §-át. A jogászaitokat meg azonnal kirúgni.
nem fotelharcos vagyok, hanem munkaügyi szakember... hoppábocsi...
és a 103 a munkaközi szünet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!