Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet belőle baj, hogy hamarab...

Lehet belőle baj, hogy hamarabb megyek vissza dolgozni táppénzről?

Figyelt kérdés
a doki egész hétre kiírt , viszont úgy érzem , hogy szerdára kimászok a betegségből annyira, hogy dolgozni tudjak. de ő péntekre hívott vissza kontrollra
2017. szept. 4. 11:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, lehet gond, mivel akkor jogtalanul kapnál táppénzes ellátást. Tehát ha dolgozol, akkor nem jár táppénzes ellátás. Illetve szerintem a munkáltatód is megüthetné a bokáját, ha úgy dolgoztatna, hogy közben táppénzen vagy.

Meg a táppénz összege kevesebb, akkor nem tudom, hogy mi ennek a módja, de ha jobban érzed magad, akkor beszéld meg az orvosoddal, hogy ne addig írjon táppénzre, hanem mehess előbb dolgozni.

2017. szept. 4. 11:29
 2/3 anonim ***** válasza:
ahogy az első írja: ilyen nincs, hogy táppénz alatt bemész dolgozni. Vagy táppénz, vagy meló. az orvossal beszéld meg, hogy csak szerdáig írjon ki, de ha már kiírt és lejelentette, nagyon nem tudsz mit tenni szerintem.
2017. szept. 4. 12:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Én ezt annyira nem érzem neccesnek.

Nem jár táppénz arra az időszakra, amelyre a munkavállaló megkapta a fizetését.

Én is jártam így, simán megoldották, jelezték a MEP-nek, hogy csak X. Y. napig kérem a táppénz ellátást, mert a többire bérfizetést kapok. Nem akart az orvos dolgozni engedni (4 hétre vett állományba), hiába kértem, mert nem tudták, hogy mi a bajom (parázott a felelősségtől), én meg meguntam a töketlenségüket. A munkáltató sem esett kétségbe, simán elintézte. Anyám ment a záró táppénzes papírért. Ennyi.

Ettől függetlenül én is azt ajánlom, hogy jelezd a dokinak, előbb minősítsen keresőképessé. Ez a legegyszerűbb, mert manapság annyira agyon van szabályozva minden, hogy a rugalmasság kihalt a világban.

2017. szept. 5. 05:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!