Lehet belőle baj, hogy hamarabb megyek vissza dolgozni táppénzről?
Igen, lehet gond, mivel akkor jogtalanul kapnál táppénzes ellátást. Tehát ha dolgozol, akkor nem jár táppénzes ellátás. Illetve szerintem a munkáltatód is megüthetné a bokáját, ha úgy dolgoztatna, hogy közben táppénzen vagy.
Meg a táppénz összege kevesebb, akkor nem tudom, hogy mi ennek a módja, de ha jobban érzed magad, akkor beszéld meg az orvosoddal, hogy ne addig írjon táppénzre, hanem mehess előbb dolgozni.
Én ezt annyira nem érzem neccesnek.
Nem jár táppénz arra az időszakra, amelyre a munkavállaló megkapta a fizetését.
Én is jártam így, simán megoldották, jelezték a MEP-nek, hogy csak X. Y. napig kérem a táppénz ellátást, mert a többire bérfizetést kapok. Nem akart az orvos dolgozni engedni (4 hétre vett állományba), hiába kértem, mert nem tudták, hogy mi a bajom (parázott a felelősségtől), én meg meguntam a töketlenségüket. A munkáltató sem esett kétségbe, simán elintézte. Anyám ment a záró táppénzes papírért. Ennyi.
Ettől függetlenül én is azt ajánlom, hogy jelezd a dokinak, előbb minősítsen keresőképessé. Ez a legegyszerűbb, mert manapság annyira agyon van szabályozva minden, hogy a rugalmasság kihalt a világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!