Szerinted az orvosoknak mennyi lenne az idealis bére?

Nem véletlenül hagytam ott az orvosi egyetemet 3 év tömény szenvedés után. Kitanulják-dolgozzák a belület, aztán olyan embereket gyógyíthatnak, mint a kedves 3. hozzászóló.
Közgazdászként sokszorosát fogom keresni, mint amit egy orvos keres. Hiányozni fog nagyon a szakma, mert kiskoromtól orvosnak készültem, de nem bántam meg, hogy otthagytam.
Netto 5-600 ezret adnék nekik, ha én dönthetnék. Emberi életekért felelősek nap-mint nap, rááldozzák erre a saját életüket, ennyit minimum megérdemelnének.

Palyakezdokent 600e nettoban,evente minimum egy 20%-ot emelnek,aztan 6-10 ev utan foorvoskent mar 3M nettot siman megerdemelnek sot tobbet is plusz ceges auto,benzinkrtya.
Dubaiba mar eleve igy inditanak kapnak ceges kocsit,benzinkartyat,LAKAST amit fizetnek szinten.

Amennyit megérdemelnek.
Attól, hogy valaki orvos, még nem kell szükségszerűen többet kapnia, ha egyébként nem egy lelkiismeretes szakember, mint bármelyik másik szakma képviselőjének. A legnagyobb probléma, hogy az egész magyar egészségügyi finanszírozási rendszer úgy szar, ahogy van. A fejlett országok 99%-ában a következő finanszírozási módszerek működnek: államilag finanszírozott-, kötelező biztosítási alapú-, és tisztán piaci alapú egészségügy. Az, hogy itthon egy ilyen életképtelen hibrid működik, hogy kötelező jellegű állami biztosítás van, elsorvasztja az egészségügyet.
Én a magam részéről azt mondom, hogy legyen tisztán piaci alapú az egészségügy, ahhoz az orvoshoz menjen mindenki, akit ki tud fizetni, és opcionálisan kössön biztosítást, ha akar.
Nem egy nagy ördöngösség. A legtöbb szakma képviselői közül azt kapom, akit én szeretnék, én választok ügyvédet, könyvelőt, asztalost, burkolót. Ha jó szakember, úgyis sokan mennek hozzá, és fel fogja emelni az árait. Ha rossz, akkor pedig úgyse keresi fel senki, úgyhogy lejjebb viszi azokat. A munkáltatók (jelen esetben a kórházak) is annyit adnak az alkalmazottnak, amennyit megérdemel.
Nehéz lenne megvalósítani, de nyilván nem lenne az, hogy a tehetséges orvos elmegy külföldre, mert itt is meg fogják fizetni, és nem lenne az sem, hogy a klinikai, egyébként középszerű orvosok fél gőzzel dolgoznak, hiszen ők is ugyanannyit kapnak a fix finanszírozási rendszer miatt.
Ez persze csak egy vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!