Szerinted az orvosoknak mennyi lenne az idealis bere?
Én ennél jóval többet, mivel aki orvosnak megy az sokkal tovább tanul, mint bárki más: 6 év egyetem (ha nem halaszt, ami gyakori) + 2 év rezidens + szakképzés. És egyetemi évei alatt is kevesebb ideje van mint bárki másnak (vannak kivételek, pl GYTkn sincs sok szabad idő. Mire mások már dolgoznak, ők még mindig csak tanulni fognak. A másik meg ha hibárt lövetnek el azonnal felelőségre vonják őket, sajntó is mindíg rájuk száll stb...
Szóval én 1M Ft adnék minimum. És ez még reális is pl Németo.ban 2M ,Angliában is 2M, USA-ban 6-7M (ez államfüggő, mert van ahol akár több is, v kevesebb) az átlagfizetésük.
1M reális lenne és akkor lehetne mondani, hogy aki elmegy az pénzéhes pl amerikában így is meg lehet keresni akár ennek a 10-12xét.
De szerintem akik most elmennek azok nem pénzéhesek, egyszerüen csak szeretnének megélni, nyugalmat stb.
magyarországon többet kell dolgozniuk, alíg kapnak fizetést és mindenki lenézi őket a hálapénz miatt.
6-7 millio az nagyon sok. A top ortoped sebeszek keresnek ennyit egy atlag csaladorvos kb. 140.000/ et ami kb. 2,7 millio. De ez szazalekosan valoszinuleg joval kedvezotlenebbul oszlik el. Tahat atlagban nem sokban terhet el a Ny-europai atlagtol.
Sztem havi ~1,5millio realis lenne Magyarorszagon is. Ez kb 7,5x-os alulfizetettseg.
Az egyes és az ötös 100%-osan ígazat írtak!
Senki nem kényszeritette öket hogy orvosnak tanuljanak.
Ha pedig vállalták akkor vállalják az ehhez tartozó fizetést is!
Miért akarnak több száz ezer netto fizetést mikor Mo.-on
85-90e netto az átlag fizetés.Aki nem orvos vagy nincs egyetemi végzetsége az meg dolgozon éhbérérért.
Ja! Régen és most is csak az tanulhat(-ot)orvosnak akinek tehetös szülei vannak (voltak).
Nézzd meg az orvosok nagyon-nagy része néhány éves autóval járnak,nyaralni járnak,saját tulajdonú házakban élnek jómodban.Természetesen nem az állami fizetésböl, hanem az adózatlan magán rendelésből és a "hála pénzből".
Egy szó, mint száz: Nem kell öket sajnálni ahogy elöadják magukat.
Aki sír attól el kell venni!
K_rvára nincsen igaza az 5-ösnek,mert igenis egy orvost fizessenek meg mint ahogy minket mérnököket,nem azért tanultunk nem azért talpaltunk nem azért szívtunk,hogy aztán keressünk 90ezret,röhej.
Egy orvosnak én itthon kezdőként adnék 1-1,5 milliót alsó hangon,mert iszonyat felelősség,és igenis pénzből élünk,próbáljon meg ötöske csak hivatásból vagy szeretetből kenyeret venni.
Igazuk van minek éhezzen itthon 90 ezerért,amikor kint ennek 20x-át kapja akár.
90 ezret az árufeltöltő kap nem egy diplomás értelmiségi.
Pénzből él mindenki ezt jegyezzük meg,és mindenki vágyik a jómódra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!