Rossz bokával milyen sport az ideális? Középsuliban atletizáltam, röpiztem, de jött egy bokaszalag szakadás és az orvosoknak köszönhetően nem forrt jól össze a szalagom. Ezért a mai napig nem tudok sokáig sem állni, sem sétálni sem pedig futni.
Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék valami küzdősportot elkezdeni,de nem tudom,hogy jó ötlet lenne-e. Az úszás is szimpatikus,mert elég rossz lett a tartásom, és az orvosom szerint a gerincemnek jót tenne.Ti mit javasoltok?(20/L)2009. jan. 25. 02:13
1/5 anonim válasza:
Szia! Az úszás biztos, hogy nem árt, a gerincednek is hasznos és nem terhelődik a bokád. Más sport már nehezebben jöhet szóba, de attól is, hogy ténylegesen milyen állapotban van a bokád. Ami hasznos lehet, ha megpróbálsz lábújjhegyen, sarkon járni, vagy egyéb módon tornásztatni a bokád. Ehhez nem kell feltétlen gyógytornász segítsége.
2/5 anonim válasza:
Nekem bokaszalag-megnyúlás után - röplabda ugyanúgy- (4 hétig volt gipszben a bokám, de nem szakadt részlegesen sem) az úszást ajánlotta az orvos.
Attól bemozog az ízület, de személyes tapasztalat szerint küzdősporthoz nem lesz egészséges szilárdsága, ahhoz mindenképp kell valamilyen erősebb, gravitációs terhelés.
3/5 anonim válasza:
Nem tudom. Igazából állni, sétálni és futni nem kell lovaglás közben. Kérdezz meg egy orvost hogy szabad e a lábaddal lovagolnod.
4/5 anonim válasza:
Nekem hasonló problémával a gyógytornász úszást, biciklit javasolt.
5/5 anonim válasza:
az úszás az jó de a ping pongot próbáld ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!