Van egy am. Staffordom. Milyen számára az ideális sport?
szia!
egy hat hónapos kutya még bőven kölyök. olyan, mintha egy 10 év körüli gyerekről beszélnénk. neki még nincsen szüksége nehezebb, komolyabb edzésekre, sőt nem is szabad annyira erőltetni. még fejlődik, most arra megy el az energiája, és sok-sok pihenésre is szüksége van.
fontos, hogy megfelelően tápláld! nem a mennyiség, hanem inkább a minőség a lényeg. nem azt mondom, hogy kapjon tizenezres tápot, hanem egyen elég fehérjét, szénhidrátot és gabonaféléket is. keress rá a neten, hogyan kell kinézni egy ennyi idős kutya étrendjének.
fontosak a vitaminok, ásványi anyagok is. ha rendesen táplálod, nem feltétlenül szükséges külön készítményeket adni, de én úgy voltam vele, hogy ezzel nem ártok.
az úszás nagyon jó, mert úgy mozog, hogy közben nem terheli a csontjait, ízületeit. dobálj be neki botot, vagy műanyag flakont, esetleg speciális vízen úszó játékot, hozza ki, te visszadobod... csak ehhez már kezd hideg lenni a víz sajnos.
a futtatással vigyázz. egy ennyi idős kutyának napi néhány km futás bőven elég, a legjobb, ha el tudod engedni, és ő dönti el, mennyire fut gyorsan, vagy le is tud pihenni, ha úgy érzi. a másik, hogy milyen talajon fut. a legjobb a puha föld. betonon, műúton nem jó kutyát futtatni, mert nagyon kemény a lábának, nem tesz jót. a füvet én azért nem szeretem, mert nem láthatod, mibe lép bele. a legjobbak az erdei utak, ahol puha a talaj, árnyék van, sok-sok szag, igaz, kullancs is bőven.
betörni nem kell, feltételezem társat akarsz magad mellé, nem rabszolgát!
húzócska: húzkodd az orra előtt ide-oda, ne engedd mindig, hogy elkapja, ha igazán felpaprikázod, nem fogja elengedni! de ezzel is vigyázni kell, nehogy kárt tegyél a fogaiban.
keress a közelben egy kutyaiskolát, ott lemozogja magát és nem mellesleg tanul, szocializálódik is.
Ahogy elottem is irtak: meg kolyok,NEM SZABAD tulterhelni.Bicikli mellett se futtasd 1 eves koraig.Huzocskazni is csak keveset,es ne emeld fel (ne logjon).Semmi sulyhuzas, semmi frizbi,semmi ugraltatas.
Annyit mozogjon,amennyit a tobbi kutyaval jatszik,legfeljebb labdazzatok,de azt is mertekkel.
Meg amugy is,normalis vagy?Ha a melegben nem akar setalni menni,annak oka van,Te meg kikenyszeritened? Egy felos,maga ala hugyozo kutyat akarsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!