Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Honnan is telik ennek a...

Honnan is telik ennek a csajnak iskolai ösztöndíjból utazásra 1 hétre a világ másik felére?

Figyelt kérdés

aElőre leírom, hogy igen irigy vagyok és nem fogom letagadni mert marhára nem fair hogy amíg én itt ülök a 38 fokban és dolgozok nettó 145+cafáért Budapesten addig egy kiscsaj aki semmit se tett lea az asztalra csak tanult mint mindenki más, 1 percet nem dolgozott kint mert tapasztalata se tudáa nincsen, a kínait is alig beszéli, ausztriai luxushotelben száll meg és luxuskaját eszik és friss permetes hegyi levegőt szív. De nem azért írom ki a kérdést, mert irigy vagyok, komolyan érdekel, ha valaki kimegy a világ másik felére TNAULNI ösztöndíjal és alig jön ki hó végére ráadásul pár éve ment ki hogyan szedi össze a pénzt??! Vagy talán a pénzes ázsiai barátja hívta meg ilyen kicsinységre? Tajvanon ilyen jól megy? Azt az országot sokan el se ismerik...

Lehet irigyezni, vállalom!

2017. szept. 1. 17:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Most nem azért, de ha van egy 30+ éves barátja, akkor simán fizetheti ő az egészet. Meg aztán egy hét Ausztria még magyar szemmel sem valami óriási luxus.
2017. szept. 1. 19:27
 12/21 anonim ***** válasza:
85%

Csak hogy továbbvigyem a dolgot: egyik osztálytársam úgy kezdte az egyetemet hogy kapott saját lakást és kocsit, én pedig kolis voltam egy lepukkant helyen. Az elmúlt években ő beutazta a világot, én üdülni sem voltam, és van egy kis félretett pénzem amiből talán 5 év múlva be tudok fizetni egy lakáshitelhez.

Igazságos ez? Nem.

Sokkal többet tanultam mint ő, sokkal többet dolgozok, de ő "előrébb" van, hiszen sokkal előrébbről is indult. Ha én most hirtelen a dupláját keresném, akkor sem érném utol a következő 10 évben.

Ilyen a világ, fogadd el. Amelyik szülő megteheti, az fogja nyomni a gyereknek a pénzt. Felesleges ezzel foglalkozni, csak a saját életminőségedet rontod az állandó irigykedéssel.

Amit én tettem hogy olyan hobbikba fogtam bele ahol nem a pénz számít, hanem az hogy érdekel-e téged a dolog és hajlandó vagy-e rászánni az időt.

2017. szept. 1. 19:35
 13/21 anonim ***** válasza:
86%
Komoly arc vagy haver. Ha én lennék a csaj barátja, vagy apja, simán csak szájba vágnálak. Akkor milyen ideges lennél.
2017. szept. 1. 20:20
 14/21 A kérdező kommentje:
8: nézd már meg hogy TAJVANON él ázsiában és 23 órát utazott h ausztriába érjen ne dumáljál már, ha nincs tudásod.
2017. szept. 1. 20:27
 15/21 anonim ***** válasza:
60%

Senki életét nem irigylem abból amit instagramon vagy YouTube-on láttok. Ha megnéznéd az én instagramomat még irigyebb lennél rám, pedig szörnyen szomorú vagyok mindig. Az hogy felteszed a legjobb pillanatokat nem jelenti azt hogy álom az életed.

Ha tényleg Tajvanon él lehet hogy jól megy neki. Sajnos Európa szörnyen elszegényedett az utóbbi évtizedekben Ázsiához képest.

2017. szept. 1. 21:28
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Te most tényleg azon mérgelődsz, hogy találtál egy videót a neten, ahol egy tajvani lány elmegy nyaralni Ausztriába?

Egyáltalán hogy merül fel ez a kérdés? Vagy talán a tajvani adóhivataltól vagy? :D

Egyébként Tajvan GDP-t tekintve kb. Németországgal vagy Ausztriával van egy szinten.

(Az hogy irigy vagy rá, az pont annyira a Te magánügyed, mint ahogy az ő magánügye az, hogy "miből futja")

2017. szept. 1. 21:53
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

"1 hétre a világ másik felére"

Dögöljek meg ha nem így van, de Ausztria konkrétan a SZOMSZÉDUNK és nem a világ másik vége, ha akarsz akkor simán átsétálsz. Vonattal közelebb van Bécs mint Nyíregyháza.

"marhára nem fair hogy amíg én itt ülök a 38 fokban és dolgozok nettó 145+cafáért"

Magyarul ha neked szar, akkor legyen már mindenkinek szar?

"egy kiscsaj aki semmit se tett lea az asztalra"

Te mit tettél eddig le az asztalra?

2017. szept. 1. 23:39
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul nem az a baj hogy irigy vagy, hanem egy rosszindulatú proli aki semmire nem vitte az életben, de azért osztja az észt hogy mindenki más aki többet keres az kitartott k..va vagy bűnöző.
2017. szept. 1. 23:43
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Na most már kezd összeállni a kép:

Van egy magyar lány, aki ösztöndíjat nyert Tajvanra. Kiment, ott tanul, összeismerkedett egy tajvani fiúval. Nyári szünetre hazajöttek Magyarországra, közben kiruccantak kicsit Ausztriába. És az élményeit, a szép videókat rendszeresen megosztja a facebook-on meg a youtube-on.

Te meg követed és irigykedsz ebben a stílusban.

Mindenesetre itt vannak a linkek, főleg azoknak, akik nem irigykedni akarnak, csak kicsit nézelődni és kíváncsiak a lány tajvani kalandjaira:

[link]

https://www.youtube.com/channel/UCMBr9H9f7Xvv-iLQ1U1zgHA/vid..

2017. szept. 2. 00:40
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Két dolgot jegyeznék meg:

1. Ma már ha fapadosra előre foglalsz repjegyet, akkor kijutni szinte akárhová fillérekbe kerül. Egy barátom most volt Londonban, a repjegye olcsóbb volt, mint nekem Budapestről szüleimhez a buszjegy oda-vissza.

2. Teljesen nyilvánvaló, hogy nem önerőből futja erre neki, de most azzal egészen konkrétan mi a baj, ha a szülei vagy a férje/barátja teszi a segge alá a pénzt? Az övék, arra költik amire akarják.

2017. szept. 2. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!