Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek elég fizetést kértem?

Szerintetek elég fizetést kértem?

Figyelt kérdés
Pályakezdő mechatronikai mérnök vagyok 1 éves gyakornoki tapasztalattal. 450 ezer bruttó kezdő fizetést kértem amit meg is adtak. Én soknak éreztem, de valaki meg azt mondja hogy kevés... Én sosem szerettem ezt a pénz témát, csak normálisan meg szeretnék élni. Ennyiből el lehet indulni? Nincs se lakásom se semmim (jelenleg még fél évet kollégiumban lakom mert egy másik szakon is tanulok és fél év múlva végzek).

2017. aug. 28. 17:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
Teljesen jó, junior szoftverfejlesztő plafon körüli. 0 tapasztalattal tökéletes alap.
2017. aug. 28. 18:27
 2/12 anonim ***** válasza:
52%

Milyen 0 tapasztalat? 1 évig volt már gyakornok, ne nullázd már le.

Egyébként, lehet hogy kérhettél volna többet is, ha normális a cég, következő emeléskor úgyis felhúzzák ha tényleg jól nyomod.

2017. aug. 28. 18:33
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Tudjuk mennyit ér egy gyakornoksag a versenyszférában.

Jól mutat a cv-ben, de szakmailag nem sok.

2017. aug. 28. 18:55
 4/12 anonim ***** válasza:
90%

Gyakorlat csak egy idő. Közel sem biztos, hogy az új cégnél

ugyanazt a munkát kell végeznie, mint gyakornoki időben.

Akkor viszont 0-nak tekinthető, mivel azon a területen

semmi tapasztalata sincs.

2017. aug. 28. 19:30
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Életedben jártál már állásinterjún? Ott azért ki lehet deríteni az ilyet...
2017. aug. 28. 20:01
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

" Közel sem biztos, hogy az új cégnél

ugyanazt a munkát kell végeznie, mint gyakornoki időben.

Akkor viszont 0-nak tekinthető, mivel azon a területen

semmi tapasztalata sincs."

Ennyi erővel akkor lehúztad X cégnél 10 évet, majd a következő céngnél közel sem azt kell csinálnia mint eddig csinált, akkor lenullázhatja a 10 év 0-ának tekinthető?

2017. aug. 28. 20:07
 7/12 anonim ***** válasza:
68%
Amúgy protip: ha nem bölcsész vagy, akkor gyakornoki idő alatt is normális munkát fogsz csinálni, nem kávét főzni meg fénymásolni. Egyébként gyakorold szépen artikulálni hogy "menüben adhatom?"
2017. aug. 28. 21:52
 8/12 A kérdező kommentje:

Kicsit elment off topicba a téma.

Gyakornoki idő alatt rendesen dolgoztam mint a többi ott dolgozó, csak harmadannyi pénzért és fele annyi órában

2017. aug. 28. 22:07
 9/12 anonim ***** válasza:
78%

"Ennyi erővel akkor lehúztad X cégnél 10 évet, majd a következő céngnél közel sem azt kell csinálnia mint eddig csinált, akkor lenullázhatja a 10 év 0-ának tekinthető?"

Nem feltétlen, de lehetséges. Ez a képesítés is millió

dolgot foglal össze. Ha egy állatorvos 10 évig macskákkal

foglalkozik csak, akkor kutyák terén kb 0 lesz a tapasz-

talata, nem? Persze mindkettőt tanulta az egyetemen, de

aktív tapasztalata a macskákkal van, nem is kevés a 10 év.

Itt is hasonló, egyik területen ténykedik a gyakorlata

alatt, de lehet, hogy teljesen más témakört kap, amit

max könyvből ismerhet... Vagy tévednék?

2017. aug. 28. 23:09
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem reális, sőt még örülj is egy picit. Persze ez függ attól is hogy Budapest vagy vidék,meg h hogy alsz a nyelvekkel.

Attol h a munkahelyen nem is pontosan ugyan azt csinálják némileg kötődnek egymáshoz. Pl attól hogy valaki Javában programozott gyakornokként egy évet, az nem azt jelenti hogy a C++ egyáltalán nem megy neki. Haverom egyetem előtt évekig Javát nyomott, majd a C++t is tök gyorsan, lazán elsajátította... Ha valaki ért valamihez akkor ha a hozzá hasonló dolgokat ha nem is érti elsőre, de gyorsan eltudja sajátítani mert jobban ráállt az agya.

2017. aug. 29. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!