Kértem adójóváírást, de kevesebb fizetést kapok mint más aki velem együtt dolgozik, pedig együtt kezdtünk. Hogy van ez?
Br 120ezer az alapbérem, probaidöm most jár le. Utána lesz plusz br 38500 cafateria/hó, br 38500 ft bonusz potlék / hó , plusz jutalék br 70-140e ft.
Konkrétan az oktober honapot felhozva példának, kollégámmal (akivel egyszerre kedztünk a munkahelyen szept elején) kapott 104ezer ft utalást, mig én 95760 ft-ot. Töle nem vontak le egyáltalán adóelöleget ,mig tölem 8959ft-ot.
Köv honapban, novben ö töle 1109 Ft-ot vontak le adóelölegnek,mig nekem 7558 Ft-ot. ( Volt 2 fizetett szabi,és 4 nap betegszabi, ill 7200 ft jutalék, és így kaptam 91442 Ft-ot.
Miért van az hogy együtt kezdtünk,ugyanazt csináljuk,és ö töle nem vonnak le adóelöleget mig tölem igen?
Elötte diákmunkán voltunk szintén ugyanott...
Ha mind a ketten megkaptátok a nektek járó adójóváírást, akkor itt valami más lehet a válasz. A megkapott adójóváírás összegét fel kell tüntetni az elszámolási papíron, és minden kapott adó- és adóalapcsökkentő összeget is.
Lehet, hogy neki van más kedvezménye, amiről Te nem tudsz.
Ráadásul 120 ezer bruttó után - ha az adójóváírást is figyelembe veszem - 12.284 Ft lenne a személyi jövedelemadó előleg összege, nem pedig 8.959 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!