Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 2017-ben nektek mennyi az az...

2017-ben nektek mennyi az az igazán minimális netto bér amiért dolgoznátok?

Figyelt kérdés

Úgy értem.hogy az alatti fizetés esetén vagy kiléptek vagy el sem vállaljátok de azért a bérért ti nem.dolgoztok csak a minimális bérért.

Nem.azt kérdem hogy mennyiért dolgoznátok ha ennyi meg ennyi lenne a fizetés hanem most mennyiért dolgoznátok a leg minimálisabb bérért?

Az én bér igényem 130.000-140.000ft ez alatt nem vállalok munkát.

2017. aug. 18. 22:55
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
75%
Te álomvilágban élsz kérdező. Attól, hogy te nem keresel jól a 300 nettó még egy reális elvárás bizonyos szakmákban. Felsőfokú végzettséggel rendelkező informatikus pályakezdőként megkeres annyit simán, ha tényleg ért hozzá, amit csinál, és bizonyos műszaki, gazdasági végzettségekkel is lehet ennyit kaszálni. Szóval tájékozódj mielőtt sírni kezdesz.
2017. aug. 19. 11:50
 12/30 anonim ***** válasza:
42%

Viszont elég sok kevésbé ügyes mérnökinfós keres 200 nettót több év tapasztalattal meg kezdőként az alatt. Nagyon nem mindegy hol végzed, meg hogy mennyire rázódsz bele abba a karrierista életmódba ami nem minden kockának fekszik. Ha egyszer ki esel abból a körből ahol jól lehet keresni nem igen kerülhetsz oda vissza.

2017. aug. 19. 11:52
 13/30 anonim ***** válasza:
63%

Oké, hogy te ez alatt nem vállalsz, én is ezt tenném. Viszont itt, ahol lakom, sehol egyetlen helyen sem adtak br 161-nél többet, t-bér és mképes végzettséggel, úgy, hogy nem adatrögzítésre vagyok képes, hanem full önállóan rakok össze beszámolót, csinálok bevallást, bármilyent, adóban, munkaügyben pedig az átlag könyvelőnél nagyobb a tudásom, mert imádom ezt a két területet.

Mehetnék Bp-re, de oda meg nem tudom vinni a férjem műhelyét, pedig a maszek melójára szükségünk van ahhoz, hogy megéljünk. Bp-n király lehetnék a tudásommal, kapok is ajánlatokat, de a 250 km költözés momentán nem opció. :( És nem, feketén semmit nem kapunk.

2017. aug. 19. 11:52
 14/30 anonim ***** válasza:
67%
10, kereshet, a de a kérdés nem az, mennyit kaphatsz, hanem mi az, ami alatt szó sem lehet munkáról... és ne mondja nekem senki, hogy ha a megélhetése múlna rajta, akkora szája lenne, hogy ő aztán nem vállal 300 alatt...
2017. aug. 19. 11:54
 15/30 anonim ***** válasza:
73%

Emberek!

Úgy látom itt sokan nem tudják értelmezni a kérdést, segítek kicsit.

"Úgy értem.hogy az alatti fizetés esetén vagy kiléptek vagy el sem vállaljátok"

Senior programozóként dolgozom nettó 600 körüli fizetésért, és tudom, hogy ez körülbelül reális munkabér a magyar IT piacon senior szinten.

Ez azt jelenti, hogy én nettó 600 alatti fizetés esetén kilépnék, vagy el sem vállalnám a munkát, amivel meg is válaszoltam a kérdést.

Egyébként igen nettó 150 ezer forintból is meg lehet élni, rengeteg ismerősöm sem él annyiból, de ez a kérdés nem erre irányult.

2017. aug. 19. 12:12
 16/30 anonim ***** válasza:
80%

Az hogy valaki valamit minimálisan mennyiért vállal el két dologtól függ: a saját tudásától/tapasztalatától és a munkaerőpiaci helyzettől.

Meg tudnék élni nettó 300-ból is, de nem vállalnék el annyiért munkát, mert a mai magyar munkaerőpiacon a tudásomért tudom, hogy többet is fizetnének.

Én így értelmezem a kérdést, és szerintem így van értelme, úgyhogy ha a Kérdezőnek ez így nem tetszik, akkor legközelebb érthetően fogalmazza meg.

Például ez a mondatot én még mindig nem értem:

"Nem.azt kérdem hogy mennyiért dolgoznátok ha ennyi meg ennyi lenne a fizetés..."

Mennyiért dolgoznék, ha annyi lenne a fizetés? Annyiért?

2017. aug. 19. 12:15
 17/30 anonim ***** válasza:
66%

Mit pontoztok le, verebek?

Ha valami nem tetszik, akkor írjátok le.

2017. aug. 19. 12:46
 18/30 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók!

Elnézést, ha rosszul fogalmaztam meg a kérdésem.

A kérdést a 14-es válaszoló értelmezte helyesen.

A válaszaitokkal kapcsolatban elgondolkodtató tényleg, hogy mikért mennyit fizetnek.

A kérdés nem az volt hogy hozzátok mérten mennyiért vállalnátok legalacsonyabban munkát, hanem az amit a 14-es válaszoló írt.

Nem szakma kérdése a válasz, hanem az elv és a megélhetés. Illetve az emberi erőforrások kihasználásának engedélye.

2017. aug. 19. 14:18
 19/30 anonim ***** válasza:
79%
Tehát a kérdés az lenne, hogy mi az a minimális összeg, amiből meg tudok élni egy hónapban? Jól értem?
2017. aug. 19. 14:42
 20/30 A kérdező kommentje:

Nem,kedves válaszoló.

A kérdés az,hogy mely az a legkevesebb összeg amiért elmennél dolgozni akárhova is.

Nem szakmádban.

Ha a szakmádban.nrm kapsz állást...mégis mennyiért mennél el legkevesebbért dolhozni akárhova is?

2017. aug. 19. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!