Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csinaljak? Mennyit dolgozz...

Mit csinaljak? Mennyit dolgozzak? Hogy tegyek felre?

Figyelt kérdés
Palyakezdo gyogypedagogus vagyok, nevetsegesen alacsony fizetessel. Alberletben lakom, diakhitelem van. Plusz egyeb szamlak es etkezes, egyedul ki sem tudnam fizetni, de baratommal felesbe fizetunk, de igy is keves a penz. Munka mellett dolgozom maganban is, fejleszteseket es babysitterkedest is vallalok, de ez a bevetel olyan mint a kutya vacsoraja, vagy van, vagy nincs, nem tudok vele erdemben szamolni. Igy viszont van, hogy egy nap reggel 7kor elindulok otthonrol es este 11-re erek haza. De legkorabban este 9-re. Kivagyok tole. De ez a pluszmunka teremti meg a lehetoseget, hogy el tudjak menni szorakozni hetvegen, esetleg vegyek magamnak valamit, vagy ne kelljen mindenbol a legolcsobbat levennem a polcrol. Felre tenni lehetetlen, pedig azt szeretnem... nem tudom, hogy erne meg jobban. Ne dolgozzak foallas mellett, de akkor kb 0Ft "szabadfelhasznalasu" osszeg allna rendelkezesemre havonta, ellenben kipihent lennek, nem purcannek ki minden nap, vagy dolgozzak tovabb, hogy legyen penzem arra a fenyuzesre, hogy pottyos rudit veszek tescos helyett, de kozben hulla vagyok... Hogy tudnek felretenni? Azok az emberek, akiknek diplomajuk van, rendes allasuk, de nincs sajat lakasuk hogy kezdik el az eletuket? Lehetetlennek latom hogy valaha sajat lakasom legyen... egy elkeseredett 24 eves.
2017. aug. 9. 02:20
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
71%
Keress másik állást!
2017. aug. 9. 02:29
 2/25 A kérdező kommentje:
nem szeretnek mast dolgozni, imadom a munkam, a gyerekeket. csak azt utalom, hogy nem lehet megelni belole egyaltalan. de semmi mast nem tudnek elkepzelni magamnak. plusz errol van papirom, ehhez ertek.
2017. aug. 9. 02:37
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, most még szereted a munkád, 1-2 év múlva meg rühelleni fogod, mert kb éhezel belőle.

De pl külföldre is mehetsz vele, magánovódába, ha nagyon ragaszkodsz ehhez, és ott talán jobb lesz a kereset.

2017. aug. 9. 02:49
 4/25 anonim ***** válasza:
49%
Pedig ez a pálya a szegénységre predesztinál téged. Vagy keress gazdag férjet, vagy 3 év múlva a stressznek köszönhetően nagyon beteg leszel (befigyel mondjuk egy kis rák). Válts pályát, nem 45 éves vagy, hogy itt kell maradnod.
2017. aug. 9. 07:26
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Gyógypedagógus vagy Budapesten? Mivel közszféra és a fizetésed ugyan annyi lenne vidéken is, költözz el Budapestről vidékre...
2017. aug. 9. 09:58
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen megértelek, hasonló cipőben járok. Azt látom, hogy ha nem tol alád anyuci, apuci lakást, nem örökölsz, vagy nem mész el egy multihoz dolgozni (ami pl számomra, és gondolom számodra is egy lélekölő munka lenne), akkor kb. lehúzhatod magad a vécén. Ne magadban keresd a hibát. Könnyű azt mondani, hogy keress másik állást, de ennek a lánynak láthatóan ez a hivatása, ezért tanult.

Én két évvel vagyok idősebb nálad, nem tartok sokkal előrébb, annyi, hogy azért nincsenek mindennapi gondjaink a férjemmel - mármint tulajdonképpen azt veszek le a polcról, amit akarok, meg tudom venni, amire szükségem van, el tudtuk menni nyaralni, de félre tenni mi sem tudunk. Illetve tudnánk, ha sosem mennék el sehova, még egy sört se meginni a barátainkkal. A párod nem tud valamilyen pluszmunkát vagy jobban fizető állást keresni?

Egy időben teljesen rá voltam pörögve erre én is, hogy hogyan lesz saját lakásunk/megtakarításunk. Most kicsit lelazultam. Én is nézegetek jobban fizető állásokat, a férjem is, és ha tudunk, elkezdünk gyűjteni. Minden tiszteletem azoknak, akik éveken át képesek parizeres zsömlét enni, keményen spórolni, nekem sajnos nem megy. Nem akarom mindenért drága jó kormányunkat hibáztatni, se a múltba mutogatni, hogy régen könnyebb volt, de sajnos sok minden ezt mutatja. Ismersz olyan 40-est 50-est, aki dolgozik, de nincs lakása, autója? Vidéki rokonaim világéletükben kétkezi munkát végeztek, sokkal kevesebb pénzért, mégis léteztek korábban olyan hitelkonstrukciók, hogy nem voltak ilyen gondjaik. Ott a most közmunkásként dolgozóknak is van ingatlanjuk.

Meg kell találni szerintem az egyensúlyt, nem élni bele a vakvilágba, de azért nem is lemondani a világon mindenről, hogy meglegyen a saját kégli. Nyugaton teljesen természetes az albérletezés, persze ott nem is érzed úgy, hogy bármelyik pillanatban kirakhatnak, ha mondjuk gyermeked lesz vagy bármi. Sok sikert neked! Biztos vagyok benne, hogy javulni fog a helyzet, addig se lovald bele magad túlzottan.

2017. aug. 9. 10:01
 7/25 anonim ***** válasza:
88%
Szia, irj nekem privat uzenetet legyszives, tudnek segiteni
2017. aug. 9. 12:35
 8/25 A kérdező kommentje:

nem azzal van a gond, hogy nem tudnek valtani, csak nem akarok. ahogy az utolso is irta, ez egy hivatas, nem csak egy munka... ez a jo benne. aki ilyet meg nem tapasztalt, es minden hetfon keseru szajizzel megy be dolgozni es delutan 5kor mar el is felejti a munkahelyevel kapcsolatos dolgokat, az nem hivatas, az ilyen munkahelyrol pattoghatsz egyikrol a masikra. nalam ez nem opcio.

utolso, egy kicsit megnyugtattal, hogy masnak se konnyebb. baratom sokkal jobban keres, elorelepesi lehetosegekkel egy multinal, nem akarok ratamaszkodni teljesen.

videkre nem mennek. budapesten vannak a barataim, es elegge outgoing tipus vagyok, videk bezarna.

2017. aug. 9. 12:42
 9/25 A kérdező kommentje:
utolso=10:01!
2017. aug. 9. 12:43
 10/25 anonim ***** válasza:
33%

Engem is érdekelne az ötleted. Szintén pedagógus... :)

Tudnál írni akár itt, akár privátban? Köszi!

2017. aug. 9. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!