Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy pályázaton kiadott regény...

Egy pályázaton kiadott regény után mennyi pénzt kap a szerző?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Azt olvastam, ha kiadónál kiadnak egy könyvet, az író kétféleképpen kaphat belőle pénzt:

- Egy fix összeget

- Vagy az eladott példányszámok függvényében havi összeget, ami ennek az árnak a 7-10%-a

Kérdésem, hogy a fix összeg az mennyi szokott lenni kb , mondjuk egy 3000 forintos könyvnél? Itt is 7-10% körül számolnak? Tehát mondjuk megsaccolják, hogy elkel majd minimum 3000 db, és így a szerző kap kb 600 k-t? Vagy ez hogyvan?:)

Az aranymosás a szóban forgó pályázat egyébként; még csak körülbelüli árakat se találok, de érdekelne. :)

2017. aug. 1. 23:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Kiadótól és szerzőtől függ. 600 k az borzasztó sok, inkább max 100 körül érdemes számolgatni(vagy még kevesebbel), persze egy sikerszerző akár 600-nál is többet kap..Manapság sokan lekalózkodják a könyveket, így nem nagyon éri meg kiadni. Nem csoda, hogy jó pár kiadó csődbemegy, mert mindenki PDF-et olvas.
2017. aug. 2. 09:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem még kevesebb, mint 7-10%.

És aranymosásra ne a pénz miatt jelentkezz. :)

Az underground-nál azért megvan adva, ha jól tudom, hogy egy-egy könyvből mennyi lehet.

2017. aug. 2. 10:48
 3/4 A kérdező kommentje:
100 k alatt?? Jesszus, azért minimálisan is egy 200ra gondoltam, de akkor hol élek én.. köszi a válaszokat!:))
2017. aug. 2. 12:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem találsz árakat, mert ha nyer az író, utána beszélik meg vele a pénzügyi dolgokat.

Egyik kiadó sem írja ki a weboldalára, mennyit fizet :D

2018. dec. 30. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!