Mennyire fontos a presztízs autó?
Ha egy vállalkozóval szeretnék medencét telepíttetni és wellness-részleget, s amikor megjelenne a felmérésen, és nem egy leinformálható, garanciális referenciahalmot vonultatna fel, hanem egy autót, mint "sikeresség", nem szerződnék vele.
Ugyanis, amit a nálam dolgozó munkavállalótól, ha úgy tetszik: melóstól elvárok, az a szakmai hozzáértés, precizitás, megbeszéltek feszesen tartása, az, hogy ne késsen, hogy megfelelő garanciákat adjon, megfelelően végezze el a munkát és tisztán. Nem pedig az, hogy olyan autót hajtson, mint azok, akiknek dolgozik.
Ez utóbbi árulkodó.
Nem azért mondom de te töröd magad második napja valaki más cégének az azózótt eredményén. Egy anonim kérdezőoldal kommentszekciójában.
De egyébként tényleg nem értem, hogy mi a bajod a kérdezővel. Mondok néhány dolgot:
Diploma: Nem azért tanultam, hogy tudjak, hanem azért, hogy elmondhassam hogy tanultam. Képmutatás. Ahogy a kérdező mondta, színház a világ. Az egy másik dolog, hogy programozó vagyok és nem is lehetne megtanítani iskolában mert ezt vagy magától megtanulja az ember vagy nem.
Interjúztatás: Leírtam már. Nagyon fontos a szakmai szempont de ha nem tudja a jelölt eladni magát, akkor nincs mit kezdeni vele. Ehhez is képmutatás kell. Színlelt magabiztosság, presztízseszközök.
Csoportdinamikában a vezető szerep: Egy körösségben, ahol a hierarchia nincs hivatalos úton meghatározva, nem a legkompetensebb lesz a vezető, hanem akinek megvan a képessége arra, hogy domináns viselkedést és határozottságot színleljen a képmutatás eszközével. A határozottság magában foglalja a meggondolatlan döntéshozatalt de ezeket a közösség elnézi, mert a vezetés terhét átvetted tőlük. Vezetni annyit jelent, hogy kettős életet élek: Amikor be van zárva az ajtó, akkor gondolkodok, amikor emberek előtt vagyok, megjátszom a határozottságot. Színház a világ ismét.
Ezek után ha idejön valaki és felteszi a kérdést hogy vegyen-e kocsit amitől ő ugyan semmiben nem lesz jobb vagy több ember -és ezt szerintem tudja-, de sikeresebben bele fogja tudni hazudni a másik szemébe, hogy sikeres... Miért ne?
"Nem azért mondom de te töröd magad második napja valaki más cégének az azózótt eredményén. Egy anonim kérdezőoldal kommentszekciójában. "
MINDEN cég eredménykimutatása és mérlege nyilvános. Semmi privát információt nem kértem, ráadásul ha vetted volna a fáradtságot, akkor olvashattad volna, hogy ő dicsekedett ezzel.
"Diploma: Nem azért tanultam, hogy tudjak, hanem azért, hogy elmondhassam hogy tanultam. Képmutatás. Ahogy a kérdező mondta, színház a világ. Az egy másik dolog, hogy programozó vagyok és nem is lehetne megtanítani iskolában mert ezt vagy magától megtanulja az ember vagy nem. "
1. Diplomáról szó sem volt.
2. Ha még 5x leírod, hogy színház a világ, akkor sem lesz az.
3. Programozó vagyok én is és mégis hogy a rákos fenébe ne lehetne ezt iskolában tanítani?
"Interjúztatás: Leírtam már. Nagyon fontos a szakmai szempont de ha nem tudja a jelölt eladni magát, akkor nincs mit kezdeni vele. Ehhez is képmutatás kell. Színlelt magabiztosság, presztízseszközök. "
Igen, és majd ha lesz másik 3 jelentkező a feladatra, akiknek vannak korábbi munkái és referenciái, akkor majd pont azt fogja nézni a vevő, hogy milyen a cég tulajának a kocsija. Továbbá még mindig nem értem, mi a francért kell egy vevőnek a tulajjal találkoznia.
De ha már annyira hangoztatod, hogy programozó vagy, akkor miért köpöd szembe magadat? Mi ér többet a szakmában egy pályakezdőnél, egy rakás saját projekt és referenciák, vagy egy papír, hogy ő egyetemre járt? Na?
"Csoportdinamikában a vezető szerep: Egy körösségben, ahol a hierarchia nincs hivatalos úton meghatározva, nem a legkompetensebb lesz a vezető, hanem akinek megvan a képessége arra, hogy domináns viselkedést és határozottságot színleljen a képmutatás eszközével."
Elég elborult képed van a valóságról. Egy vállalkozásnál az lesz a vezető, akié a vállalkozás, nem az akinek drága autói vannak. Teljesen felesleges a saját tulajdona esetén felvágni. Te komolyan ehhez a kérdéshez akartad ezt a választ írni?
"Ezek után ha idejön valaki és felteszi a kérdést hogy vegyen-e kocsit amitől ő ugyan semmiben nem lesz jobb vagy több ember -és ezt szerintem tudja-, de sikeresebben bele fogja tudni hazudni a másik szemébe, hogy sikeres... Miért ne?"
Én is azt írtam, hogy ha ez minden vágya, akkor vegyen, de ettől nem lesz se jobb, se rosszabb a cégének.
Viszont elképesztő mértékben műveled a szalmabáb érvelést, gratulálok :D
Kezdjük ott, hogy akik a zsíros munkákat kapják ott már egy alkalmazott megy ki felmérni, nem a főnök úr kapja elő a colstokkot a zsebéből és ül le alkudozni, hogy az olcsóbb vagy a drágább szűrő legyen a medencén. Innentől kezdve ennyit az érvelésről, hogy milyen autót lát az ügyfél.
De te már eldöntötted, hogy szép autót szeretnél magadnak, akkor minek a kérdés? Állítólag te egy sikeres vállalkozó vagy (khm...) és egyedül egy ilyen egyszerű döntés meghozatalára sem vagy képes, hogy milyen autót vegyél magadnak? Elárulom ez minden, csak nem a siker jele. Bár biztos megint személyeskedésnek fogod venni, szóval...
De tesókám, ha előadod itt a nagy vállalkozót, akkor hogy fog ez kinézni? Kovács Béla medencét akar, te meg kimész a Q7-el vagánykodni az Eperfa utca 5-be?
A privátban anyázást meg már végképp nem tudom hová tenni. Mi a franc értelme volt ennek a "kérdésnek"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!