Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire fontos a presztízs autó?

Mennyire fontos a presztízs autó?

Figyelt kérdés
Viszonylag kezdő vállalkozásom (uszoda és wellness technika - kivitelezés) fejleszteném, hogy zsírosabb munkákat megszerezzek. Érdemes beruháznom egy szép autóba, ami sikerességet sugároz, vagy inkább reklámra költsek?

2017. júl. 14. 06:48
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
42%
A kérdező látom végig mínuszol mindenkit, aki szerint egy vállalkozás sikere nem a tulaj kocsiján múlik... amit mellesleg egy ügyfél a büdös életbe nem kellene, hogy lásson.
2017. júl. 16. 11:15
 32/42 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy vállalkozóval szeretnék medencét telepíttetni és wellness-részleget, s amikor megjelenne a felmérésen, és nem egy leinformálható, garanciális referenciahalmot vonultatna fel, hanem egy autót, mint "sikeresség", nem szerződnék vele.

Ugyanis, amit a nálam dolgozó munkavállalótól, ha úgy tetszik: melóstól elvárok, az a szakmai hozzáértés, precizitás, megbeszéltek feszesen tartása, az, hogy ne késsen, hogy megfelelő garanciákat adjon, megfelelően végezze el a munkát és tisztán. Nem pedig az, hogy olyan autót hajtson, mint azok, akiknek dolgozik.

Ez utóbbi árulkodó.

2017. júl. 16. 11:52
 33/42 A kérdező kommentje:
A személyeskedőket minuszoltam, de ne törődj vele.
2017. júl. 16. 14:01
 34/42 anonim ***** válasza:
18%

Nem azért mondom de te töröd magad második napja valaki más cégének az azózótt eredményén. Egy anonim kérdezőoldal kommentszekciójában.

De egyébként tényleg nem értem, hogy mi a bajod a kérdezővel. Mondok néhány dolgot:

Diploma: Nem azért tanultam, hogy tudjak, hanem azért, hogy elmondhassam hogy tanultam. Képmutatás. Ahogy a kérdező mondta, színház a világ. Az egy másik dolog, hogy programozó vagyok és nem is lehetne megtanítani iskolában mert ezt vagy magától megtanulja az ember vagy nem.

Interjúztatás: Leírtam már. Nagyon fontos a szakmai szempont de ha nem tudja a jelölt eladni magát, akkor nincs mit kezdeni vele. Ehhez is képmutatás kell. Színlelt magabiztosság, presztízseszközök.

Csoportdinamikában a vezető szerep: Egy körösségben, ahol a hierarchia nincs hivatalos úton meghatározva, nem a legkompetensebb lesz a vezető, hanem akinek megvan a képessége arra, hogy domináns viselkedést és határozottságot színleljen a képmutatás eszközével. A határozottság magában foglalja a meggondolatlan döntéshozatalt de ezeket a közösség elnézi, mert a vezetés terhét átvetted tőlük. Vezetni annyit jelent, hogy kettős életet élek: Amikor be van zárva az ajtó, akkor gondolkodok, amikor emberek előtt vagyok, megjátszom a határozottságot. Színház a világ ismét.

Ezek után ha idejön valaki és felteszi a kérdést hogy vegyen-e kocsit amitől ő ugyan semmiben nem lesz jobb vagy több ember -és ezt szerintem tudja-, de sikeresebben bele fogja tudni hazudni a másik szemébe, hogy sikeres... Miért ne?

2017. júl. 16. 15:39
 35/42 anonim ***** válasza:
80%

"Nem azért mondom de te töröd magad második napja valaki más cégének az azózótt eredményén. Egy anonim kérdezőoldal kommentszekciójában. "

MINDEN cég eredménykimutatása és mérlege nyilvános. Semmi privát információt nem kértem, ráadásul ha vetted volna a fáradtságot, akkor olvashattad volna, hogy ő dicsekedett ezzel.

"Diploma: Nem azért tanultam, hogy tudjak, hanem azért, hogy elmondhassam hogy tanultam. Képmutatás. Ahogy a kérdező mondta, színház a világ. Az egy másik dolog, hogy programozó vagyok és nem is lehetne megtanítani iskolában mert ezt vagy magától megtanulja az ember vagy nem. "

1. Diplomáról szó sem volt.

2. Ha még 5x leírod, hogy színház a világ, akkor sem lesz az.

3. Programozó vagyok én is és mégis hogy a rákos fenébe ne lehetne ezt iskolában tanítani?

"Interjúztatás: Leírtam már. Nagyon fontos a szakmai szempont de ha nem tudja a jelölt eladni magát, akkor nincs mit kezdeni vele. Ehhez is képmutatás kell. Színlelt magabiztosság, presztízseszközök. "

Igen, és majd ha lesz másik 3 jelentkező a feladatra, akiknek vannak korábbi munkái és referenciái, akkor majd pont azt fogja nézni a vevő, hogy milyen a cég tulajának a kocsija. Továbbá még mindig nem értem, mi a francért kell egy vevőnek a tulajjal találkoznia.

De ha már annyira hangoztatod, hogy programozó vagy, akkor miért köpöd szembe magadat? Mi ér többet a szakmában egy pályakezdőnél, egy rakás saját projekt és referenciák, vagy egy papír, hogy ő egyetemre járt? Na?

"Csoportdinamikában a vezető szerep: Egy körösségben, ahol a hierarchia nincs hivatalos úton meghatározva, nem a legkompetensebb lesz a vezető, hanem akinek megvan a képessége arra, hogy domináns viselkedést és határozottságot színleljen a képmutatás eszközével."

Elég elborult képed van a valóságról. Egy vállalkozásnál az lesz a vezető, akié a vállalkozás, nem az akinek drága autói vannak. Teljesen felesleges a saját tulajdona esetén felvágni. Te komolyan ehhez a kérdéshez akartad ezt a választ írni?

"Ezek után ha idejön valaki és felteszi a kérdést hogy vegyen-e kocsit amitől ő ugyan semmiben nem lesz jobb vagy több ember -és ezt szerintem tudja-, de sikeresebben bele fogja tudni hazudni a másik szemébe, hogy sikeres... Miért ne?"

Én is azt írtam, hogy ha ez minden vágya, akkor vegyen, de ettől nem lesz se jobb, se rosszabb a cégének.

Viszont elképesztő mértékben műveled a szalmabáb érvelést, gratulálok :D

2017. júl. 16. 16:01
 36/42 A kérdező kommentje:
Ok a te véleményed már olvastam. Honnan a náthából veszed, hogy nincs referencia??? Azt gondoltad, hogy a kocsi lenne az? :D
2017. júl. 16. 16:07
 37/42 A kérdező kommentje:
Tudod kik kapják meg a zsíros munkàkat? Azok akik többet osztanak vissza és közel vannak a tűzhöz. Na egy Skoda Octaviával soha nem leszek közel hozzá elhiheted. Vagy szerinted ez is hülyeség? Melyik gödörből ugrottál elő, hol èlsz te?
2017. júl. 16. 16:10
 38/42 anonim ***** válasza:
68%

Kezdjük ott, hogy akik a zsíros munkákat kapják ott már egy alkalmazott megy ki felmérni, nem a főnök úr kapja elő a colstokkot a zsebéből és ül le alkudozni, hogy az olcsóbb vagy a drágább szűrő legyen a medencén. Innentől kezdve ennyit az érvelésről, hogy milyen autót lát az ügyfél.

De te már eldöntötted, hogy szép autót szeretnél magadnak, akkor minek a kérdés? Állítólag te egy sikeres vállalkozó vagy (khm...) és egyedül egy ilyen egyszerű döntés meghozatalára sem vagy képes, hogy milyen autót vegyél magadnak? Elárulom ez minden, csak nem a siker jele. Bár biztos megint személyeskedésnek fogod venni, szóval...

2017. júl. 16. 16:16
 39/42 anonim ***** válasza:
54%

De tesókám, ha előadod itt a nagy vállalkozót, akkor hogy fog ez kinézni? Kovács Béla medencét akar, te meg kimész a Q7-el vagánykodni az Eperfa utca 5-be?

A privátban anyázást meg már végképp nem tudom hová tenni. Mi a franc értelme volt ennek a "kérdésnek"?

2017. júl. 16. 16:23
 40/42 A kérdező kommentje:
Na a magán megrendeléseken már túl vagyok, de úgy látom nem jut el az agyadig a kérdés.
2017. júl. 16. 16:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!