Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire fontos a presztízs autó?

Mennyire fontos a presztízs autó?

Figyelt kérdés
Viszonylag kezdő vállalkozásom (uszoda és wellness technika - kivitelezés) fejleszteném, hogy zsírosabb munkákat megszerezzek. Érdemes beruháznom egy szép autóba, ami sikerességet sugároz, vagy inkább reklámra költsek?

2017. júl. 14. 06:48
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem kérdező nagyon gyorsan fejezd be a vállalkozói karrieredet, amíg még nem buktál sokat :D A kutya f...sza nem fogja soha nézni az autódat.

Ha egyenlőre te is "alkalmazottként" tevékenykedsz a vállalkozásban, akkor totál felesleges egy luxusautó, hiszen amúgy is látják rajtad, hogy még "melós" vagy.

Ha meg már nem mint alkalmazott foglalkozol a cég irányításával, akkor meg mi a pélónak a drága kocsi? Az ügyfelek normális esetben nem is találkoznak veled, ha meg igen, akkor sem autó alapján választ valaki kivitelezőt.

2017. júl. 14. 15:44
 12/42 anonim ***** válasza:
66%

én is inkább valami felső-közép kategóriás autót vennék. skoda octavia, vw passat. egyetértek a többiekkel, aki Q7-essel jár vagy mondjuk X5-X6-os bmw-vel, az már eleve egy ellenszenvet vált ki az emberekből, meg azt, hogy biztosan nem tisztességes. esetleg még a mercedes c osztály játszhat, de lehet az is kicsit már túl van a határon.

a komoly üzletemberek inkább ilyen kimért, letisztult autókat választanak.

de különben egy pickup sem rossz ötlet, egy ford ranger például elég jól illene a tevékenységedhez.

2017. júl. 14. 19:00
 13/42 anonim ***** válasza:
50%

Hát írnak itt sok mindent, de tudok mondani konkrét tapasztalatot is: irodaház recepciósa vagyok, több elég menő cég bérel irodát nálunk. Rendszeresen szoktak reggelente érkezéskor a cégek vezetői vagy más magas beosztású emberei szólni, hogy aznap új partnert/beszállítót várnak, és többet között azt szokták kérni, hogy nézzem meg milyen kocsival jönnek (vagy pont véletlen cigizzek a bejáratnál, vagy nézzem a parkolóház kameráját, onnan is elég jól be lehet határolni a megbeszélt időpont előtti 5-15 percben kik jönnek, akik aztán tőlem kérnek vendégkártyát az adott céghez).

Egy sztori van, azt nem felejtem el, ugyanahhoz a céghez már sokadszor fordult elő, hogy reggel szóltak megint tárgyalásra várnak valakit, volt ott Infinity meg Mercedes, stb., aztán jött valaki egy Skoda Octaviaval, mivel ő már a sokadik volt a héten, szóltam fel egyből telefonon, erre nem telt bele negyed órába hogy aki a Skodával érkezett, jött is le...

2017. júl. 14. 19:57
 14/42 anonim ***** válasza:
23%

5. vagyok.

Konkrétan nem tudom, hogy mi a bajotok. 21. századi piacgazdaságban élünk, Pénz az Isten. Ha nem így lenne, a kérdezőnek nem cége lenne, hanem nonprofit alapítványa.

A probléma, hogy cége van és van egy olyan rublika a szabályozott cash-flow kimutatásában, hogy adózott eredmény. A családja azt fogja megenni. Ő is azt fogja megenni. A gyereke is azt fogja megenni.

Ha leülök valaki elé mert fel akarom venni és meghallgatom az interjú közben, akkor odafigyelek olyanra, hogy milyen ruhát hord, milyen karórája van, milyen cipője van, milyen kocsival érkezett, milyen a hozzáállása a világhoz. Ezek nem szakmai szempontok, de számítanak, mert 2017-et írunk. Az lehet, hogy az itteni társaság még 1947-nél tart és beveszi azt a bullshitet, hogy hivatásból kell dolgozni és nem pénzért és hogy a pénz nem számít, de attól még a világ megy előre és bármennyire is nem tetszik, mégegyszer: Pénz az Isten, a többi mind bullshit duma.

Számít, hogy hogy reprezentálod magad. Ha egy balf*[]sznak mutatod magad, akkor azokkal leszel körülvéve. Ne annak mutad magad. Nyilván nem kell a 2 kilós aranyfuksz, nem erről van szó.

2017. júl. 14. 23:24
 15/42 anonim ***** válasza:
80%

Igen, számít, hogy milyen képet festesz magadról. Csak épp mint te is írod, 2017 van, nem 1947. Nem egy autó lesz státuszszimbólum.

Másrészt ez az aranyláncos-BMW-s típus nagyon kiveszőben van. Pont most tendi a "normcore". Nézz meg egy Steve Jobst vagy Mark Zuckerberget. Póló + farmer, mintha a közértbe ugranának le.

Ha az üzleti terved jó, a vállalkozásodnak meg van jövője és van benne ráció, akkor b..szottul nem az autód miatt fognak melletted vagy ellened dönteni az ügyfelek. El lehet úgy is evickélni ha ez nincs meg, miközben más emberek seggét nyalod, de ennek mindig bukta a vége.

2017. júl. 15. 00:40
 16/42 A kérdező kommentje:
Bikaláncról. Em, csak pöpec kocsiról volt szó. Kis feltünést kell kelteni. Sok ember előítéletes, főleg az, akinek nem tellik egy tó kocsira. Na pont ez a szegmens nem jó kuncsaft. Azt akarom megcélozni, akinek van zséje, mivel luxustermékkel foglalkozom. Mindíg a kukacoskodó spórolósokkal vannak konfliktusok, aki providentből akar medencét... Attól, hogy jó kocsival érkezem, normálisan viselkedek és tárgyalok. Szakértelem van, kapcsolatok kellenek.
2017. júl. 15. 06:47
 17/42 anonim ***** válasza:
64%
Mondd csak, hány éves vagy?
2017. júl. 15. 11:03
 18/42 A kérdező kommentje:
Te hány éves vagy? Melyik országban élsz? Melyik korszakban? Elértél már valamit az életben? Ha csatolnék önéletrajzot és tavalyi mérleget szerintem csodálkoznál kis barátom. Ha a kérdésre nem tudsz válaszolni akkor ne írj semmit.
2017. júl. 15. 11:19
 19/42 anonim ***** válasza:
64%

Csatold azt a mérleget. Rohadtul kíváncsi lennék, hogy milyen kicsi cégre akarsz apuka pénzéből venni autókat.

Hány alkalmazottad van?

2017. júl. 15. 11:53
 20/42 anonim ***** válasza:
100%
Szinte biztosan gondolom, hogy egy 20-as évei elején lévő suhanc vagy. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy tényleg érett, tapasztalt ember ide jön idegen embereket kérdezgetni arról, hogy milyen autót vegyen magának és közben a céggel Nőj fel, egyébként meg segítsen akinek két anyja van, egy ilyen goromba gyereknek.
2017. júl. 15. 11:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!