Létezik olyan munka, állás, amire az emberek azt mondják jó, és élvezet végezni?
Az ellenkezője is fent van, mondjuk a kamionosok, de ami jó azt nem annyira teszik közzé, mint ami rossz, vagy zavarja az embereket a munkájukban.
Ha szereted a munkádat akkor nem fogsz minden nap arról írni, hogy jaj de jó volt ma is dolgozni, viszont ha rossz napod volt, akkor kiírod magadból és bosszankodsz.
Én pl. nagyon szeretek döglődő szolgáltató kkv-kat rendbetenni, de nem biztos, hogy másnak jó, ha időről időre éjjel nappal dolgozni kell.
Neked kell dondolkoznod, hogy mit szeretsz, mi hoz lázba. Minél többet kell hozzá tanulni, annál nagyobb edéllyel van benne pénz is.
megválaszoltad a kérdést, ha csak az a szempont, hogy élvezet legyen végezni, akkor az a megoldás, hogy szeresse az ember, amit csinál.
ha a tökéletes munkát keressük, akkor ahhoz meg az kell, hogy olyan dolgok érdekeljenek, amivel sok pénzt lehet keresni.
ismerősöm például közgazdásznak tanul egyetemen, mellette meg dolgozik is egy pénzügyi cégnél is gyakornokként, persze volt hátszele is, de nem is az a lényeg. én még embert nem láttam, aki olyan lelkesen tanul, mint ő...többször is volt már, hogy facebook-on egy jó nagy regényt leírt arról, hogy milyen előadáson vett részt, és az őt mennyire lekötötte...hát szóval nyilván a pénzügyi meg a bankszektorban egészen jól lehet keresni, és ha az ember érdeklődik is a dolog iránt, akkor szeretni is fogja.
Ha szereted amit csinálsz és jól is akarsz keresni, akkor társadalmi megítélés szerint növekvő sorrendben:
politikus-programozó-prosti. (A már elhíresült PPP!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!