Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ga felmondtam és a munkáltató...

Ga felmondtam és a munkáltató ragaszkodik a 30 nap felmondási idő ledolgozasahoz nem gond hogy kileptetett a felmondás napjával?

Figyelt kérdés
2017. júl. 11. 22:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

# 10

Mi az, hogy feleslegesen bért fizetni? Ennyi erővel felesleges bért fizetni bármikor. A munkáltatónak jogában áll felmenteni a munkavégzés alól a munkavállalót munkavállalói felmondás esetén. De a felmentés ideje alatt is munkabért kell fizetni.

Ha a munkavállaló kifejezetten azt szeretné, hogy szűnjön meg a munkaviszonya azonnal, és ebben a munkáltató is benne van, akkor nyilván van erre lehetőség, ha közös megegyezést írnak. De egy felmondás esetén nincs. Attól még, hogy a munkavállaló mond fel, még neki is szüksége lehet a felmondási idejére, különben hogy lehetne tervezni a dolgokat, ha ilyenkor a munkáltató azt csinál, amit akar?

A felmentési idő munkáltatói felmondás esetén valóban ezért van, kérdés, hogy a te okfejtéseddel élve miért nem a felmondási idő 100%-ra vonatkozik a felmentés? Pont azért, mert attól még, hogy a munkáltató mond fel, neki is érdekében áll, hogy a munkavállaló még dolgozzon valamennyit. Ugyanúgy a munkáltatónak is tudnia kell tervezni a dolgait, a munkavállaló sem csinálhat azt, amit akar, hiába a másik fél mondott fel.

Hogy a bíró meglepett lenne-e, azt nem tudom. Ha az egyik fél a felmondási időhöz nem tartja magát, az ugyanúgy a munkaviszony jogellenes megszüntetése. Elhiszem, hogy marha ritka az ilyen helyzet, de ha beleképzeled magad, valószínűleg téged is bosszantana, ha a másik fél önkényeskedése miatt nem tudnál tervezni.

2017. júl. 18. 09:13
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy miért ragaszkodsz ennyire a véleményedhez, de nem szállok a továbbiakban vitába Veled, biztosan hozzáértő vagy.

Csak egyet kérek: Az MT-t az elejétől olvasd, ne csak a szóban forgó fejezetet, valamint a fejezetek után lévő eltérő rendelkezéseket is vedd figyelembe a jogszabály értelmezésekor...

2017. júl. 19. 05:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!