Miért hazudják minden állásinterjún azt, hogy majd 2 nap múlva keresnek?
Saját tapasztalat a másik oldalról:
Többször interjúztattam szakmai interjúra, ami úgy néz ki, hogy a HR leszervezi, én interjúztatok, és utána kell mondanom a HR-nek a véleményt, hogy hívják-e további körökre, vagy ne. Egyrészt, én még sosem hallottam olyat, hogy 2 nap múlva keresnek, inkább két hét. Másrészt, pont amiatt mondanak ennyit, mert a HR-es sem kapja meg egyből a választ (amellett meg ahogy mások is írták, nem egyetlen jelölttel foglalkozik hetekig), saját magamból kiindulva tudom. Olyan is volt, hogy simán elfelejtettem neki válaszolni. Sőt, olyan is, hogy a HR-es se kérdezett rá miért nem szólok már - na ott a jelölt olyasmi arc lehetett mint a kérdező.
Amikor még csak pályázik az ember, nem volt interjú meg semmi akkor érthető, hogy nem írnak vissza, hogy "Bocsi nem te kellesz, stb. stb."
Annyit viszont tényleg megtehetnének, hiába sírnak a "kapacitás" meg egyéb miatt, hogy ha már behívnak valakit/valakiket interjúra (akár több körre is) és nem őket veszik fel, legalább egy sablon e-mailt küldenének a népeknek, hogy bocs de nem nyert. A pályázóktól sokszor elvárnak motivációs levelet, tesztet íratnak, minden f_szságot csinálnak, szóval ennyit a munkaadó is igazán megtehetne, dehát mit vár ugye az ember.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!