Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért hazudják minden állásint...

Miért hazudják minden állásinterjún azt, hogy majd 2 nap múlva keresnek?

Figyelt kérdés
Már nem egy helyről hallottam ezt, ahol voltam, és 10/10 cég nem hív vissza, nem keres, nem szól. Nem az a gond, hogy nem engem vesznek fel, hanem miért nem lehet egyenesen megmondani, hogy hé, te hülye, majd akkor szólunk, ha téged választunk. Miért kell hitegetni, hogy mindenképpen jeleznek majd?
2017. jún. 21. 15:36
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Saját tapasztalat a másik oldalról:

Többször interjúztattam szakmai interjúra, ami úgy néz ki, hogy a HR leszervezi, én interjúztatok, és utána kell mondanom a HR-nek a véleményt, hogy hívják-e további körökre, vagy ne. Egyrészt, én még sosem hallottam olyat, hogy 2 nap múlva keresnek, inkább két hét. Másrészt, pont amiatt mondanak ennyit, mert a HR-es sem kapja meg egyből a választ (amellett meg ahogy mások is írták, nem egyetlen jelölttel foglalkozik hetekig), saját magamból kiindulva tudom. Olyan is volt, hogy simán elfelejtettem neki válaszolni. Sőt, olyan is, hogy a HR-es se kérdezett rá miért nem szólok már - na ott a jelölt olyasmi arc lehetett mint a kérdező.

2017. jún. 21. 18:32
 22/25 anonim ***** válasza:
82%

Amikor még csak pályázik az ember, nem volt interjú meg semmi akkor érthető, hogy nem írnak vissza, hogy "Bocsi nem te kellesz, stb. stb."

Annyit viszont tényleg megtehetnének, hiába sírnak a "kapacitás" meg egyéb miatt, hogy ha már behívnak valakit/valakiket interjúra (akár több körre is) és nem őket veszik fel, legalább egy sablon e-mailt küldenének a népeknek, hogy bocs de nem nyert. A pályázóktól sokszor elvárnak motivációs levelet, tesztet íratnak, minden f_szságot csinálnak, szóval ennyit a munkaadó is igazán megtehetne, dehát mit vár ugye az ember.. :)

2017. jún. 22. 10:10
 23/25 anonim ***** válasza:
55%
Minek küldjön e-mailt, ha az, hgoy nem küld azt jelenti, hogy nem ő kell? Teljesen felesleges időpazarlás
2017. jún. 22. 10:16
 24/25 A kérdező kommentje:
23: mert a tisztességhez ez hozzátartozna, főleg, miután ígéri. De számodra ez ismeretlen fogalom, fogyaték.
2017. jún. 22. 11:40
 25/25 A kérdező kommentje:
Na csak jelzem, hogy végül ma szóltak így 2 hét után, hogy felvettek.
2017. jún. 22. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!