BME mérnökinfó végigszenvedése után érdemes megcsinálni az msc-t?
Több lenne a fizetés?
Érdekli a munkáltatókat?
Ha 4 év alatt sikerült megcsinálni, tehát nem egy mintadiákról beszélünk, de azért egy jó képességű emberről, akinek BP-en elismert cégeknél volt gyakorlata (Epam, Evosoft stb)
Megéri az a (minimum) +2 év?
Az egyetemi diploma olyan, mint az innováció vagy az erkölcs: Arra való, hogy beszélj róla, hogy a nyilvánosság előtt jól nézz ki. Egy PR-eszköz. Duma. A való életben a valós problémákat pedig a tapasztalat úrján felszedett tudással oldod meg.
Azt javaslom, hogy menj el dolgozni, a munkatapasztalat sokkal többet ér, mint egy papír-kiegészítés.
Én az Óbudai mérnökinfót hagytam ott és ezt tartom életem legjobb döntésének. Közgazdász diplomám van emellett, jelenleg java-ban programozok, 350 nettó + caf., melyhez adott egy alapot az egyetemen eltöltött 2 év de a nagyrészét itthon tanultam meg.
Van diplomád, elmondhatod magadról hogy van, ez számít. Koncentrálj a valódi szakmai tudásra amit munkával tudsz megszerezni.
Osztom 3-as véleményét.
Teljesen igaza van,kell a diploma IS,hogy karriered fejlődjön,különben megrekedsz egy szinten,aztán majd a 27-30 éves srácok fogják osztani neked az eszet kapják majd a menedzseri fizut,a céges verdákat,te meg 40+ évesen egy szinten megrekedsz aztán majd szidhatod magadat vagy a rendszert,hogy hoppá a kis suhancok dirigálnak neked.
Na most akkor ki mond igazat? :D Én úgy látom, hogy tényleg hiány van az IT szektorban, 4 hónapos green fox meg hasonló programozói képzésekkel felveszik az embereket, akiknek nincs semmilyen infós diplomájuk. Az előrelépés tényleg kérdéses, nem tudom mennyire érné meg az MSc 2 éve.
MBA érdekel, meg mindig is érdekelt a közgáz meg az informatika találkozásai, mondjuk a data science, financial engineering stb.. Nem akarok életem végéig fejlesztő lenni, pár év tapasztalat és pénzgyűjtés után, akár külföldön is elvégezném. MSc-hez nem sok kedvem van most, hogy őszinte legyek, úgy érzem megfáradtam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!