Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mérnökinfó szakot elvégezve...

Mérnökinfó szakot elvégezve 30-on túl lennék. így is érdemes elkezdeni, lesz melóm utána? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Programozást tanulok itthon, egyelőre autodidakta módon. Pár hónapja fontolgatom az egyetemet, igazából jelentkeztem is idén szeptemberre mérnökinfóra. Ami a problémám mostanság, hogy idén már 28 éves leszek...azaz jobb esetben is 31-32 éves koromra végzek...a kérdésem, egy 30-as éveiben járó pályakezdő informatikust fognak foglalkoztatni Magyarországon és/vagy külföldön szerintetek? Vagy így már ennyi idősen nem éri meg belevágni az egyetembe? Az igazság az, hogy szeretnék többet tudni, tanulni, ill. nagyon sok helyen látom, hogy elvárás a diploma; valamint nem is igazán tudom még, milyen vonala, iránya érdekelne az informatikának a legjobban, és talán ezt eldönteni is segíthetne az iskola, mert gondolom olyan dolgokat fedezhetnék fel, amiket magamtól itthon nem...csak hát tényleg 30 elmúlok, mire egyáltalán pályakezdő lehetek...s kérdés, lesz-e állásom...meg ugye az egyetem nem fog felkészíteni önmagában a munkaerőpiacra, hanem max. az interjúig lesz elég...olyanoktól várnék tanácsokat, nézőpontokat, válaszokat, akik vagy hasonló cipőben járnak/jártak, vagy dolgoznak a szakmában és van ezzel kapcsolatban meglátásuk, tapasztalatuk, hogy az 30-asokat mennyire szívesen foglalkoztatják kezdőként, stb. ---> és előre is nagyon szépen köszönöm Mindenkinek !!! Építő jellegű kritikákat várnék, a bunkózásokat ha kérhetem, hanyagolja az, aki ezen törné a fejét...köszönöm.

2017. márc. 11. 02:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Lesz melód, ha megütöd majd a szintet.

A 30+ nem sokat jelent. Rengeteg a pályaelhagyó, te is beleférsz.

2017. márc. 11. 04:39
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ez már biztatóbb hozzászólás, mint amiket 1-2 másik fórumon olvastam. Igazából annyira rossz ez a tudat, hogy tulajdonképpen 100 %-ra úgysem lehet ezt megmondani előre...és vagy bejön vagy nem...annyira jó lenne, ha a munkáltatóknak tényleg nem az életkor számítana, hanem ugyanúgy az számítana, hogy amit eléd raknak példafeladatot az interjún, azt meg tudod-e oldani...egyelőre még eléggé pesszimistán látom ezt, és lehet kútba ugrok. Na jó, azért oda nem. De nagyon nem tudom, mi lenne a helyes döntés...és lefogadom, hogy ezrek vannak még így, mint én...köszönöm továbbra is Mindenkinek, és várok még hozzászólásokat, bátran írjatok, írjátok meg mi az igazság szerintetek (csak annak legyen alapja léci!). Köszönöm. Jó hétvégét.
2017. márc. 11. 11:06
 3/9 anonim válasza:
100%
Szerintem még bőven belefér. :D Sőt, ha jó leszel benne simán kapsz melót.
2017. márc. 11. 14:54
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Még 40 éves seniorokat is keresnek.

Pedig ezt a magas labdát nem lehet nem leütni. Sajnos csak a 20 éveseké a világ. 30 évesen és 1 naposan már nyugdíjra kell jelentkezned. Pár év nyugdíj után irány az elfekvő. :)

2017. márc. 11. 18:11
 5/9 A kérdező kommentje:
De hülyék vagytok:D:D:D Komolyan jót nevettem az utolsó kommenten. :D Köszönöm a második hozzászólónak is! Jobb kedvem lett. Akkor irány a suli. :-)
2017. márc. 11. 18:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
"Rengeteg a pályaelhagyó, te is beleférsz." Jó perspektíva :DDD
2017. márc. 11. 22:25
 7/9 anonim válasza:
50%
Ha rám hallgatsz gyakornokoskodsz/dolgozol egyetem alatt és akkor nem pályakezdőként kerülsz majd ki. De én úgy tudom, hogy nagyon nagy hiány van informatikusokból, szóval elméletileg nem lehet gondod HA tudsz is és nem csak egy papírod van megfelelő háttértudás nélkül. Kitartást és sok szerencsét :D
2017. márc. 12. 10:39
 8/9 anonim ***** válasza:
66%
Nagy a hiány, de középfokú angol nélkül nem vesznek fel. Do you speak English?
2017. márc. 12. 12:07
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi szépen Mindenkinek, nyomtam minden kommentre a zöldet. Hát szeretnék jó szakember lenni, az biztos. Persze tartok a hatalmas anyagmennyiségtől, de hát más is túlélte...valahogy.. :P

I speak English just on a conversational level, because I've lived in Ireland and England too in the past. So I will improve my knowledge and it will be needing to know more technical terms in informatics too, that's right.

2017. márc. 12. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!