Miért választ a magyarok többsége teljesen haszontalan szakot?
Nem tájékozódnak arról, hogy mire van igény, illetve mi hasznos?
Legjobb választás: mérnök infó, programtervező informatikus, orvos
Jó választás: villamosmérnök, gépészmérnök, gazdasási informatikus, matematikus, pénzügy és számvitel, legtöbb egészségügyi szak plusz még néhány mérnöki szak
Elfogadható bizonyos körülmények között: jogász, fizika, alkalmazott közgazdaságtan, kevésbé kapós mérnöki szakok
Rossz választás, de legalább nem kamuszak: pszichológia, biológia, agrármérnök, műszaki menedzser.
Kamuszak: emberi erőforrás, szabad bölcsészet, komm és média, illetve sajnos az alapszakok többsége.
Az orvosi jobb választás mint a gépész/villamossmérnök magyarországon? Ugyanabban a magyarországban élünk?
Egyébként az is vicces, hogy ennyire hypeolják a IT szakokat, miközben mindenhol azt hallani, hogy nem informatikusokból van hiány, hanem jól képzett informatikusokból. Magyarul a magyar IT oktatás színvonala a béka segge alatt van, ha hihetünka szakértőknek (miért ne hinnénk, szakértők?)
A jogászt se sorolnám ide, hasznos és jól fizető.
A műszaki managerről vegyes dolgokat hallok: van aki szerint büfészak, van aki 300k-s kezdőfizuval helyezkedett el.
Egyébként a kérdésedre a válasz az, hogy a infós, mérnöki meg matematikai szakokhoz -WoW- matek kell, kemény matek. Az meg olyan, hogy arra születni kell.
Nekem mindig 4-5 órát kellet tanulnom egy matek TZ-re, és így is ritka volt hogy ötöst írta, általában négyest. Haverom soha se készült, házit se írt, egyszerűen csak értette, minding ötös volt.
Ha én most elmennék programtervező infósank, lehet, hogy eltudnám végezni, de az biztos, hogy csúszással és az is biztos, hogy erősen gyenge-középszerű programozó lennék.
Én ezért választottam "elfogadható" szakot
Ezt én sem értem.
Aztàn egy balatoni hétvégére nem tudnak eljonni mert szàllàsra 20-30e dràga.
Senkinek sincs pénze.
Azt nem értem,hogy miért nem jàrnak utàna ezeknek a szakoknak,elvégeznek olyanokat amiknek semmi értelme aztàn megy a sírás.
Utàna kell jàrni mire van kereslet.
Ennyi.
Ha nem diploma akkornl szakmàt tanulni.
Ezek a mondvacsinàlt szakoknak semmi értelme aztàn meg ülhet otthon nyàron mert 2000Ft-okat kell pakolgatni a màsik zsebbe.
Arra kell menni ahova a piac diktál,nem csak amit szeretsz.
Nem minden embernek ugyan olyan a képessége. Most ez nektek lehet röhej, meg de égő, de ez van. Hiába mondogatnád a 16-17 éves Pistikének hogy legyél mérnök vagy infós mert akkor annyi pénzed lesz hogy elkölteni alig bírod, ha a szerencsétlen Pistike egy egyenlet rendezésén elakad. És lehetne sorolni tovább a példákat.
Igen valóban sokan vannak, akik úgy vannak vele van 2 lehetőség. Elvégez valami könnyebb szakot és talán megszerez valami értelmes munkát, vagy mehet a gyárba 3 műszakba gürizni.
Az ilyen kérdéseket sosem értettem, miért kell a másikkal foglalkozni, ha neked amúgy marha jó? Ez valami extra orgazmus vagy mi a szösz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!