Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért választ a magyarok...

Miért választ a magyarok többsége teljesen haszontalan szakot?

Figyelt kérdés

Nem tájékozódnak arról, hogy mire van igény, illetve mi hasznos?

Legjobb választás: mérnök infó, programtervező informatikus, orvos

Jó választás: villamosmérnök, gépészmérnök, gazdasási informatikus, matematikus, pénzügy és számvitel, legtöbb egészségügyi szak plusz még néhány mérnöki szak

Elfogadható bizonyos körülmények között: jogász, fizika, alkalmazott közgazdaságtan, kevésbé kapós mérnöki szakok

Rossz választás, de legalább nem kamuszak: pszichológia, biológia, agrármérnök, műszaki menedzser.

Kamuszak: emberi erőforrás, szabad bölcsészet, komm és média, illetve sajnos az alapszakok többsége.

2017. jún. 10. 16:10
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
96%
27-esnél a pont. Nem csak az ér valamit, amit el is tudsz adni. Egyiptológia szakra jártam és imádtam, életem legszebb évei voltak. Egy barátom az általad lenézett szabad bölcsészetre járt, most elismert művészettörténész. Az általat belinkelt esztétika szakot nem ismerem, de nem túl civilizált dolog azt mondani valamire, hogy "nem tudom, mi ez, tehát biztos hülyeség" :D
2017. jún. 11. 03:24
 32/46 A kérdező kommentje:
Nagyon szép dolog az egyiptológia is, csak ne az adófizetők finanszírozzák már azt, hogy te indiana jonesnak képzelted magad 5 évig. Ezt egyetem nélkül is meg tudtad volna tenni otthon (vagy még jobb, ha elutazol egyiptomba).
2017. jún. 11. 07:50
 33/46 anonim ***** válasza:
0%
Mert nem akar dolgozni!
2017. jún. 11. 09:26
 34/46 anonim ***** válasza:
98%
Kicsit kibujnal a seggedbol..veled nem lehet egyebkent ertelmes vitat folytatni, mert ugy alkotsz velemenyt, hogy barmi fele ervvel alatamasztanad. Gazdalkodasi es menedzsment az egyetlen olyan szak, ahol a vallalat vezetesevel, menedzselesevel foglalkoznak. A tobbi szakon ezek csak erintolegesen vannak meg. Menedzser lol, a gazdasagi szakon vegzett menedzser fogja megmondani mit csinalj majd. Valoban egy infos diploma piackepes, de egy intelligens ember nem nez le mas szakon levoket, mindenki sajat sorsanak kovacsa, bar ez teged tavolrol sem fenyeget. Van ismerosom gazdalkodasi es m.-rol, nemzetkozi gazdalkodasrol es mindannyian konnyeden talaltak allast. Bar egyebkent nem tudom min lepodok meg, a mernokok tobbsege a komplexusai miatt azt hiszi csak a mernoki szak letezik a foldon es az all mindenek felett, ami egy eleg primitiv hozzaallas, ennek van te is ekes peldaja.
2017. jún. 11. 10:17
 35/46 anonim ***** válasza:
90%
@32 informatikai pályára is kiválóan lehet készülni autodidakta módon. Félreérted az oktatás célját. Az egyetemeknek egyáltalán nem az a szerepe, hogy bizonyos pályákkal 1:1 arányú megfelelésű tudást és felkészültséget adjanak.
2017. jún. 11. 12:20
 36/46 anonim ***** válasza:
86%

Az orvosi jobb választás mint a gépész/villamossmérnök magyarországon? Ugyanabban a magyarországban élünk?

Egyébként az is vicces, hogy ennyire hypeolják a IT szakokat, miközben mindenhol azt hallani, hogy nem informatikusokból van hiány, hanem jól képzett informatikusokból. Magyarul a magyar IT oktatás színvonala a béka segge alatt van, ha hihetünka szakértőknek (miért ne hinnénk, szakértők?)

A jogászt se sorolnám ide, hasznos és jól fizető.

A műszaki managerről vegyes dolgokat hallok: van aki szerint büfészak, van aki 300k-s kezdőfizuval helyezkedett el.

Egyébként a kérdésedre a válasz az, hogy a infós, mérnöki meg matematikai szakokhoz -WoW- matek kell, kemény matek. Az meg olyan, hogy arra születni kell.

Nekem mindig 4-5 órát kellet tanulnom egy matek TZ-re, és így is ritka volt hogy ötöst írta, általában négyest. Haverom soha se készült, házit se írt, egyszerűen csak értette, minding ötös volt.

Ha én most elmennék programtervező infósank, lehet, hogy eltudnám végezni, de az biztos, hogy csúszással és az is biztos, hogy erősen gyenge-középszerű programozó lennék.

Én ezért választottam "elfogadható" szakot

2017. jún. 11. 17:10
 37/46 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, szerintem te ott vagy nagyon eltévedve, hogy azt hiszed, az egyetem az egy konkrét állásra készít fel. Vannak ilyen szakok, pl az orvos, fogorvos, de nagyon kevés. A legtöbb szakkal ezerféle irányba mehetsz tovább és a legtöbb ember alig használja a konkrét ismeretanyagot, amiből mondjuk egyetemen szigorlatozott, mert a munkaerőpiacon nem arra a tudásra van szükség, hanem a képességekre, hogy gyorsan tanulj új dolgokat, jó legyen a szövegértésed, tudj önállóan dolgozni, beszélj nyelveket stb. A programozók szerinted abból a tudásból élnek, amit az egyetem 5 éve alatt tanulnak az iskolapadban? Nyilván te is tudod, hogy nem. Szóval a lényeg, hogy a konkrét diploma kb semmire nem predesztinál.
2017. jún. 11. 20:43
 38/46 anonim ***** válasza:
21%

Ezt én sem értem.

Aztàn egy balatoni hétvégére nem tudnak eljonni mert szàllàsra 20-30e dràga.

Senkinek sincs pénze.

Azt nem értem,hogy miért nem jàrnak utàna ezeknek a szakoknak,elvégeznek olyanokat amiknek semmi értelme aztàn megy a sírás.

Utàna kell jàrni mire van kereslet.

Ennyi.

Ha nem diploma akkornl szakmàt tanulni.

Ezek a mondvacsinàlt szakoknak semmi értelme aztàn meg ülhet otthon nyàron mert 2000Ft-okat kell pakolgatni a màsik zsebbe.

Arra kell menni ahova a piac diktál,nem csak amit szeretsz.

2017. jún. 12. 10:08
 39/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden embernek ugyan olyan a képessége. Most ez nektek lehet röhej, meg de égő, de ez van. Hiába mondogatnád a 16-17 éves Pistikének hogy legyél mérnök vagy infós mert akkor annyi pénzed lesz hogy elkölteni alig bírod, ha a szerencsétlen Pistike egy egyenlet rendezésén elakad. És lehetne sorolni tovább a példákat.

Igen valóban sokan vannak, akik úgy vannak vele van 2 lehetőség. Elvégez valami könnyebb szakot és talán megszerez valami értelmes munkát, vagy mehet a gyárba 3 műszakba gürizni.

Az ilyen kérdéseket sosem értettem, miért kell a másikkal foglalkozni, ha neked amúgy marha jó? Ez valami extra orgazmus vagy mi a szösz?

2017. jún. 12. 11:56
 40/46 anonim ***** válasza:
94%
38, rendben, oda kell menni ahol a piac diktal, de ahogy az elozo valaszolo is irta, nem mindenkinek van agya a matekhoz meg az infohoz. Engem kirazott volna a hideg, ha meg 3 evig matekoznom kell. Vilageletemben utaltam es megvaltas volt, hogy egyetemen nem kellett mar ezzel foglalkoznom. Baromi nehez felfogni, foleg a vermernokoknek meg a verinfosoknak, de van ilyen.
2017. jún. 12. 12:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!