Szerintetek szükség van ennyi HR szakemberre? Kik és miért teremtették ezt a szakmát? Hasznos vagy haszontalan, esetleg egy plusz élősködő a cég nyakán? Vélemények?
Szerintem elég nagy kárt okoznak a cégeknek...
Mert a saját ízlésük szerint selejtezik a jelentkezőket, és nem azt nézik, hog ymire képesek, és mire van szükség az adott cégnél...
Engem az egyik munkahelyemre a majdani főnököm vett fel, ő intézte a válogatást, ő interjúztatott, ő válogatott ki. Ha a hr-es csaj csinálta volna, akkor én be sem kerülök, mert látszott rajta, hogy nem szimpatizál velem....
A fönökömnek elege volt, hogy mindig béna jelentkezőket hív be a hr-es, ezért csinálta egy idő után saját maga. És csak a papírmunkát hagyta a hr-esre. A hirdetés szövegét is a főnököm írta, csak a hr-es adta fel...
És így hatékonyan kiválaszthatott a főnököm engem. Korbábban meg csak próbálkoztak és a próbaidőt se húzták le az alanyok...
Nem, szóval kiválasztásra és döntések meghozatalára nem alkalmas a hr-es, csak akkor, ha saját beosztottat kell keresnie.. :) Haszontalan őket fizetni.
A JÓ HR-es hasznos a cégnek mnidenképp. A gond inkább azzal van, hogy a jó HR-es olyan ritka, mint a becsületes politikus vagy a dolgozó cigány. 100-ból 1.
Nálunk egy jó éve levágták a HR-t gyakorlatilag a negyedére, mint ami előtte volt. Nos, senki nem vett belőle észre semmit. És a maradék aki megmaradt is ráér napi 3 órát kávézni, csacsorászni és értelmetlenebbnél értelmetlenebb dolgokat művelni (pl. minden héten "celebrate success" délután van tortával a HR-en. Csak tudnám mit, mert amit művelnek általában az egy kész katasztrófa..).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!