Állások a közigazgatásban, amelyeknél aktív nyelvtudásra van szükség?
Figyelt kérdés
Nekem a kormánymegbízott, az Eures tanácsadó és a munkaügyi központban a közvetítő ügyintéző (ha pl. külföldről hazajön egy magyar és mondjuk munkanélkülit igényel) jutott eszembe. Ezeknél főleg angol, német és francia tudás kellhet. Egyéb ötlet?2016. jan. 20. 19:10
2/3 anonim válasza:
Sehol sem baj, ha beszélsz egy nyelvet. a közigazgatásban sem. Viszont pótlékot csak akkor kapsz rá (alanyi jogon) ha angol, német vagy francia nyelvből van államilag elismert nyelvvizsgád. Bármely más nyelvre pótlék csak akkor jár, ha a főnököd a munkaköri leírásodban is megállapítja, hogy neked arra a nyelvre szükséged van a munkád során. Én 15 évig dolgoztam közigazgatásban, német szakos tanárként (ez felsőfokú C-vel egyenértékű), így kaptam 100 %-os nyelvpótlékot, ami annyit jelent, hogy az illetményalapot kapod, 38.600 Ft-ot bruttóban.
3/3 anonim válasza:
Előző vagyok... Nem tudom, hogy jutott eszedbe a munkaügyi központos történet? Egy magyar hazajön külföldről.... Talán nem volt kint annyi ideig, hogy elfelejtett magyarul. Az iratait (munkaviszony igazolások, stb.) csak fordítóiroda által lefordítva fogadhatod el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!