Ha egy munkáltató kiírja, hogy "versenyképes juttatási
csomag", akkor utána miért írja, hogy fizetési igény
megjelölésével kéri az önéletrajzot?
Mert az ilyenek ilyen fos munkahelyek, ahol nincs fix bruttó bér, hanem vagdalózok dobálózok az órabérrel,meg a dolgozó jelöljön bérigényt. xD
2017. jún. 10. 07:34
Mert nyilván a béren kívüli juttatásokat értette. Illetve a bér beralku tárgya, attól még lehet versenyképes
2017. jún. 10. 07:59
Vagy az érdekli, hogy a saját munkádat hány ft-ra árazod be. Ez is sokat elmond.
2017. jún. 10. 08:08
Hogy tudjak a fizetesed hany szazalekat kell boritekban meg kuponokban kifizetni... elo pelda, ismeros palyazott penzugyi poziciora, megadott 400e brutto berigenyt, az utolso interjun kozoltek hogy akkor bejelentik 170-re, a tobbi zsebbe. Szerinted...?
2017. jún. 10. 08:53
A cégnek nyilván van egy elképzelése, hogy mennyit szán az adott pozira.
Ha jelentkeznek 300-an, akkor ez alapján már kiszűrik azokat, akik túl sokat kérnek.
2017. jún. 10. 09:22
Utolso; es szerinted miert nem lehet elore kozolni (peldaul mar az allas meghirdetesekor), hogy ennyi a keret, ha neked ennyi eleg, jelentkezz, de ne raboljuk egymas idejet? Hadd jelentkezzenek ezren ebbol a 20 eves HR-es kisp*csa helybol kiszorja a legmagasabb berigenyueket, a maradekbol meg valogatnak. Ja, hogy kozben esetleg jol kepzett szakembert is kiejtenek? Mindegy az, csak olcso legyen...
2017. jún. 10. 10:06
Azért mert adott esetben olcsóbban is megoldhatják. Ha leírnák, hogy mennyit adnak, akkor annak is ennyit kellene fizetni, aki egyébként olcsóbban elvállalná.
2017. jún. 10. 12:02
@6 ez a kiszórjuk a legmagasabb bérigényűeket csak a sikertelen ember városi legendája. Simán behívnak, ha egyébként megfelelsz, maximum előtte szólnak, hogy ennél alacsonyabb a bérsáv az adott pozícióra.
2017. jún. 10. 12:16
9/9 A kérdező kommentje:
Ez még a jobbik eset mint az, mikor behívnak interjúra, amiért pénzt és időt áldoztál, és kiszúrják a szemed egy olyan fizetési ajánlattal, hogy legszívesebben a képükbe röhögnél (megtörtént). Ott is versenyképes volt a fizu, 120-at kaptam volna (ha tudom el sem mentem volna ezért) úgy, hogy csak 4 órára lettem volna bejelentve, tehát 60 nettó számlára, a többi zsebbe. Ha elmondták volna a telefonban amikor kérdezem, nekik is és magamnak is megspóroltam volna az időt...
Ugyanez máshol, csak ott több körön keresztül túráztattak, és mindig elmondták, hogy majd az ügyvezetővel való találkozáskor lesz a bértárgyalás. 3 alkalommal utaztam oda egy nevetséges összegért.
Kapcsolódó kérdések: