Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van az, hogy a rokkerekn...

Miért van az, hogy a rokkereknek csak kevés része végez szellemi vagy vezetői munkát, jelentős részük az építőiparban vagy más fizikai illetve alkalmazotti munkát végez?

Figyelt kérdés
Borítékolható-e vajon, hogy jó eséllyel a rokker kultúrát preferáló gyermek hasonló sorsra jut mint ami megfigyelhető a társadalomban ma is ?

#munka #életmód #fizikai munka #melós #agymunka #nem vezető #kevés vezető
2017. máj. 17. 17:35
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Semmi bajom a rokkerekkel, tisztes becsületes sőt normális embernek ismertem meg őket. De az én környezetemben mind, szinte kivétel nélkül fizikai munkát végeznek. Azért bátorkodtam rákérdezni erre a dologra! De ezek szerint általam nem ismert vidékeken létezik máshogy is. Köszönöm a válaszokat!
2017. máj. 18. 05:39
 12/15 anonim ***** válasza:

Na várjál, itt most különböztessünk meg két réteget.

Vannak a "rokkerek". Ők hallgatnak, teszem azt, Tankcsapdát, Iron Maident, Alvint, Ossiant és hasonlókat, tehát a mainstreamből is a mainstreamet. Itt jegyezném meg, mielőtt nekem esne valaki, hogy a zene minőségéről egy szót sem ejtettem, főleg a Maiden és a nagyon korai Ossian esetében nem is beszélhetünk semmiféle degradálásról. Ők többnyire ugyanolyan emberek, mint mindenki más, csak több bennük az energia esetleg. Van köztük nagyon okos és nagyon buta ember is, semmit nem jelent.

Aztán vannak azok, akik elborultabb zenéket hallgatnak, mondjuk undergroundabb black metált, DSBM-et, progmetált, obskúrus thrash-t, esetleg jobban beleássák magukat a zenetörténetbe. Az ilyen emberek jobbára egyetemet végzett szellemi foglalkoztatottak. Általában azt szokás mondani, hogy nincs összefüggés az intelligencia és a zenei ízlés közt, bár ellentmondásos cikkeket olvastam a témában. Ha viszont logikusan nézzük a dolgokat: ezt a zenét nehezebb befogadni -> elvontabb személyek hallgatják -> intelligensebb emberek* -> diplomás emberek -> nem segédmunkások vagy gyári melósok.

*Most jön az, hogy elvont gondolkodás =/= intelligencia; csakhogy aki másképp gondolkodik, annak nagy eséllyel vannak önálló gondolatai, nem egy a sok közül, a világnak nem az egésze érdekli, hanem a működése és a részletei is, ami végső soron mégiscsak magasabb intelligenciára vall.

2017. máj. 18. 17:17
 13/15 anonim válasza:
hanu te vagy az? xd
2018. júl. 2. 14:17
 14/15 anonim válasza:
Tiszta hanu szagu a kérdés. Buta kicsi hanuka tiszta rocker és szegenykem a frieslandben dolgozott örök életében, szakmája tudtommal nincs, jó, ha az érettségin sikerült átrugdosni valahogy így 20 évesen. Célja semmi, munkakedve semmi ( ha csak nem tud k#rvazni meg nőzni meg csajozni a munkahelyén, vagy nem Élete Párjával dolgozik épp együtt) akkor még dolgozni sincs kedve menni. Annyira buta szegény, ha hajléktalan lesz majd adok neki egy fél száraz penészes kenyeret :D
2018. júl. 2. 14:19
 15/15 anonim válasza:
jaés csodas kicsi hanukat semmi nem érdekli a d.gason meg a vámpírokon meg az önsajnáltatós tumblr hülyeségeken kívül. Na mindegy majd megél valahogy, ha nem akkor éhen döglik vagy a női tartják majd el...
2018. júl. 2. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!