Miért van az, hogy a rokkereknek csak kevés része végez szellemi vagy vezetői munkát, jelentős részük az építőiparban vagy más fizikai illetve alkalmazotti munkát végez?
Ez nem igazán olyan amit csak úgy rá lehet aggasztani bárkire is. Nem egy olyan embert ismerek, aki szereti a rockot, és szellemi munkát végez. Ismerek olyat aki a popzenét részesíti előnyben, de mégis fizikai munkás, és fordítva... rengeteg ember van, és csak a zenei ízlésből erre nem feltétlenül lehet következtetni. Viszont ami állítás talán igaz lehet, az, hogy aki szereti a zúzósabb zenéket fizikailag aktívabb életet él, ahogy észre vettem, de ez nem egyelő azzal, hogy fizikai munkás.
Én pl. szeretem a rockot, és a metált, mégis szellemi munkás vagyok.
belinkelnéd azt a hiteles forrást, ahonnan ezt a statisztikát szedted? (amúgy rokker szó nincs)
amúgy szerintem az irodánk (mérnökök) 75 %-a rocker...a menedzserünk helyettesének saját együttese is van :D ;)
Nos én pl. egyetlen melós rockert sem ismerek.
3 haverom rocker, mind3-an szellemi munkát végeznek, kollégám rockzenekarban gitáros, nagy multinál elemző..
Ez a felvetés nagy butaság. Nyilván aki magas pozícióba kerül, az már nem acélbetétesben és Metallica pólóban jár dolgozni, de attól az autóban még rockot hallgathat és járhat koncertre, stb.
Mindenkinek annyi a világ, amennyit lát belőle, ha a saját ismerettségi körömből kell megítélni őket, akkor jól járna a társadalom velük, mert belőlük informatikus, gépész, tanár lett. Főiskola alatt eljártak esténként kocsmázni bandában, de ugyanúgy tanultak is együtt és a nagy átlagnál jobb eredményeik voltak.
A zenei ízlésnek nem sok köze van a szellemi adottságokhoz.
Nem mellesleg nekem egy vagon ismerősöm van, akik "rokkerek" voltak vagy mai napig azt a stílust képviselik és egyetemet végzett, intelligens emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!