Ha megnyerő voltam a HR-es számára az állásinterjún, akkor miért nem hívnak vissza? Vagy miért mondja egyáltalán hogy megfelelő vagyok az állásra?
Figyelt kérdés
A legutóbbi interjúmon pozitívan nyilatkozott a teljesítményemről a HR-es. Persze volt olyan szakmai kérdése amire nem tudtam a választ, de azt mondta hogy összességében meg van velem elégedve a tesztek alapján, és hogy egy héten belül hívni fognak. Az egy hét letelt, és semmi. Gondolom mást vettek fel helyettem, ami nem is lenne baj, de akkor ne mondana nekem biztató dolgokat rólam az interjú végén.2017. máj. 17. 15:28
1/11 anonim válasza:
Mindig ezt csinaljak, hatha a tobbi jelolt nem fogadja el az allast es akkor jo leszel te is. Nekem elhiheted, 51 sikertelen allasinterjum volt eddig.
2/11 anonim válasza:
Miért, miért ? Mert valszeg ez az igazság, de, nem vagy egyedül, előtted, utánad interjúzhatott ott még vagy 100-200 ember, és elképzelhető talált egy még nálad is alkalmasabbat, megfelelőbbet.
3/11 anonim válasza:
* nem kell mindent elhinni, készpénznek venni és akkor nem ér csalódás.
4/11 anonim válasza:
az hogy mit mond állásinterjú után az egy dolog. lehet csak úgymond hivatalból kedves minden jelölttel. akkor mondhatod hogy tetszettél nekik, ha felvettek. addig nem.
5/11 anonim válasza:
mert nem a HR-es dönt sokszor hanem az ügyvezető.
6/11 A kérdező kommentje:
7-en voltak még jelentkezők rajtam kívül. A HR-es mutatta is az egyiknek a tesztjét hogy milyen alap dolgot nem tudott megoldani. Tudom, ez mindenhol így megy sajnos hogy a pozitív benyomásokkal teli interjú után mégsem keresik a jelöltet.
2017. máj. 17. 18:13
7/11 anonim válasza:
A HR-es mutatta is az egyiknek a tesztjét hogy milyen alap dolgot nem tudott megoldani.
A tiédet pont így mutogatta másoknak...
8/11 anonim válasza:
Vagy volt jobb nálad, vagy volt egy protekciós, vagy nem is vettek fel senkit (csak ezt mondták)...millió változat lehet.
Én már voltam úgy, hogy 4 körös interjún átjutottam, már megmutatták a széket, ahol ülni fogok, bemutattak a leendő kollégáknak. A szerződést pedig a mai napig várom. :-) Immár 2 év óta...
9/11 anonim válasza:
Jah igen, a hr-es feladata (hacsak nem ősbunkó-bár sok ilyen is van), hogy mindenkivel übercuki legyen. Minél inkább tudja, hogy vkit nem fog kiválasztani, annál inkább kedves lesz vele (tapasztalat), hogy a jelöltben jó benyomás maradjon róla, akkor is, ha nem volt nyerő.
10/11 anonim válasza:
Azért, mert a HR-esek egyszerűen rosszak. Felmérések szerint itthon az egyik legtúltelítettebb szakma úgy, hogy a legkevesebb tényleg jó munkaerő van benne. A legtöbb HR-esnek fogalma sincs, hogy mit és hogy csináljon. Sokszor a szakmával teljesen irreleváns kérdéseket tesznek fel és teljesen nyugodtan tojnak a feladataikra. Volt, hogy le volt beszélve egy munka egy csoporttal, aminek a tagja voltam. 2 embernek nem küldtek semmi infót. Ráírtak, hogy mi a helyzet. A HR-es egyszerűen kihagyta a mailjeiket. Másik helyen nem szólt, hogy kéne még egy papír annak, akit elvileg felvettek, így fel sem vették. Az illető pedig csak várta, hogy szólnak, melyik nap mehet melózni. Az már csak extra luxus, hogy tájékoztassák az embereket, hogy felvették őket vagy sem. Nem véletlen, hogy rengeteg cégnél 1-2 évig is keresnek embert olyan állásra, amire 1-2 hónap alatt jelentkezett már több olyan ember is, aki tökéletes lenne a munkára. A HR-es abban az 1-2 évben is megkapja a fizetést, nem érdekli, hogy fel is vegyen valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!