Agykutatóként (hozzáértők) milyen jól fizető munkalehetőségbe foghatnék bele?
Még csak 20 éves vagyok, és nagyon sok mindent szeretnék tudni, szinte minden téren (műszaki, természettudományi stb.), az orvosin neurológiára (azon belül agykutatás) szeretnék szakosodni, de itt "nem áll meg a tudomány", ez egy komplex terület, hosszú évnyi kemény munkát, erőfeszítést igényel a komoly szintre kerülés érdekében. Ezzel tisztában vagyok, azonban lehetőségek iránt érdeklődöm, kaliforniában szívesen résztvennék különböző kutatási programokban. A jövő szakterületemen belül jártas vagyok, de a bizniszhez, vállalatokhoz nem igazán értek. Érdekelne az olyanok véleménye, akik sikeres vállalkozók, hogyan tudnék én is az lenni konkrétan ezt a területet érintve? Létrehozhatnék egy céget, ami az agykutatáshoz szükséges műszerekkel foglalkozik, esetleg gyártja őket? Nyithatnék egy kutatócentrumot?
Olyan írjon, aki átlátja reálisan a dolgot, az esélyeket, és igazítson el, ha valamit rosszul látok, nem tudok stb.
Köszi előre!
Agykutatóként egy sikeres általad is említett eszközöket forgalmazó vállalatnál vagyok épp fejlesztőmérnök, itthon.
Persze ehhez kell PhD is...
Ahhoz, hogy az általad leírt út megvalósuljon, mindenképp kell PhD, és lehetőleg egy ilyen cégnél kell dolgoznod 5-6 évig. Még 5 év postdoc munka külföldön, és akkor lehet álmodozni.
Egyébként a biznisz realitás, mi folyton dolgozunk saját ötleteken, szabadalmakon is. Csak vigyázni kell, mert a szellemi tulajdon általában a cégé és problémákat okozhat.
Ami kell ehhez, az a műszaki látásmód, programozást mindenképp ajánlom magas szinten. Önmagában a céljaidhoz kevés a neurobiológia. Sőt manapság a fizikusok, informatikusok nagyobb sikereket érnek el neuro területen, mint a szimpla biológusok.
Hajrá :) nem könnyű területbe vágtad a fejszéd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!