Hogyan találjak munkát? Vagy ez már reménytelen?
Ha nincs senki, aki tolná a szekered, akkor ez kizárólag szerencse kérdése.
Én 6 és fél hónapig voltam állástalan, teljes reménytelenségben. Aztán hirtelen két helyre is felvettek volna. A gyorsabb győzött. Soha nem végeztem olyan feladatot, amit kértek, ezért 6 hónap volt a próbaidő hossza is. De megtanultam.
Hasonló helyzetben vagyok több mint 6 hónapja. Sokféle képesítésem van: középfokú, felsőfokú, mindenféle szakképesítések, jogsi, nyelvvizsgák stb. Olyan állásokra jelentkezek, ahol maximálisan megfelelek a követelményeknek, és gyakran az előnyként feltüntetett szempontokat is teljesítem. Ennek ellenére mindenhonnan elutasítanak, vagy nem jeleznek vissza, fel még soha nem hívtak.
A helyzet az, hogy egy állásra adott esetben több százan is jelentkeznek, ami eleve lecsökkenti az esélyeket. Lehet, hogy van ideálisabbnak tűnő pályázó. Ezen kívül ha van valakinek ismerőse az adott munkaadónál aki be tudja ajánlani, az szintén sokat számíthat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!