Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Havi 250. 000 - 300. 000Ft-os...

Havi 250. 000 - 300. 000Ft-os jövedelemből meg lehet élni?

Figyelt kérdés

Fogtechnikus szeretnék lenni, és úgyhallottam, hogy kb ennyit keresnek. Az ilyen fogalmakban, hogy: 'Nettó' 'Bruttó' stb... nem vagyok jártas. Ezért szeretnék segítséget kérni.

17/F

2017. ápr. 23. 10:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
76%

2,9-es átlaggal lehet valakiből egyáltalán fogtechnikus?

Nem tudom, hol akarsz ennyi pénzből lakást venni, de Budapesten a 40 nm-es lakások 15-20 milliónál kezdődnek, szóval pár év alatt ez nehezen lesz összegyűjthető. Vidéki kisvárosban nyilván más.

2017. ápr. 23. 12:31
 12/23 anonim ***** válasza:
50%

Ezt kitől hallottad,hogy havi 250-300 ezret keresnek a fogtechnikusok?

Alkalmazottként nem hiszem hogy ennyit keresnének,még bruttóban sem,nemhogy nettóban. Nettó az az összeg amit már kézbe kapsz,de a neten is utána tudsz keresni,erre van a google.

Ha vállalkozó leszel,akkor kereshetsz 300-at,de az csakis tőled függ hogy mennyire vagy ügyes,mennyire lesznek megelégedve a munkáddal az ügyfelek.

2017. ápr. 23. 12:57
 13/23 anonim ***** válasza:
48%
én olyan cégnél vagyok ahol a partnerek fogtechnikusok és némelyik jócskán 5-10 millió fölött keres havonta. Amúgy ha nem kell albérletet fizetned akkor 100k-ból ki lehet jönni főleg ha párod is keres
2017. ápr. 23. 13:08
 14/23 anonim ***** válasza:
58%

Hát, először is. Nem túl valószínű, hogy ezzel az átlaggal mehetsz fogtechnikusnak. Még ha felnis vesznek, ha már a középsuliban is így bukdácsolsz, akkor ki fogsz valószínűleg bukni.

A fizetést illetően: nettóban meg lehet ennyiből élni, még ha nem is fényesen. Ha brutto, abból nem nagyon, max elég szűkösen.

Harmadik dolog: ilyen fizetésből nem fogsz tudni mustangot venni, és házat sem. Legfeljebb 40 éves korodra, főleg ha még albit is kell fizetni.

Mondom, akkor a magyar valóságot:

- albi: 90-110

- rezsi: 40

- kaja: 30

- bérlet: 10

- tisztálkodás, ruhák: 10-20

Ez havonta, ha a legalapabb szükségleteket veszem alapul(tehát egy csokit még nem vettél, egy kávéra nem ültél be, egy moziban nem voltál), akkor is 200 ezer. Marad 50-100-ad. Ebből rakhatsz valami findamentát, de egy pici lakás is kb 20 miska Pesten mondjuk. De mindezt úgy, hogy sosem mész kirándulni, nincs autód sem, magadnak főzöl jó spórolósan, semmi "luxus" nincs.

Na, ez a valóság...

2017. ápr. 23. 13:10
 15/23 anonim ***** válasza:
23%

Kaja 30.. :D Oké, most pedig téged is megkérlek, mint már nagyjából 15 embert ezen az oldalon, hogy vezesd le kérlek, hogy napi ezer forintból, hogy lehet megétkezni egy hónapban úgy, hogy ne legyen pár hónapon belül nagyon súlyos vitamin és vashiányod.

Szóval a kaja az 60-70 cserébe a rezsi azért kijön egy tizessel kevesebből is.

2017. ápr. 23. 13:31
 16/23 anonim ***** válasza:

Én tudom utolsó, nekem ne magyarázd. Nekem sovány csajként min 80 elmegy kajara egy honapban.

De itt mindenki azt nyommogja h 30 eleg, ezert szamoltam azt, mint minimum.

2017. ápr. 23. 15:31
 17/23 anonim ***** válasza:
120 bol mégis mennyire lehet megélni? Az semmire nem elég..!! Kérdezo álomvilágban élsz ford mustang gt? Meg lakás? Elmondom neked én 24 éves srác vok fogtechnikus végzettségem, nincs protekciom sehol nem alkalmaznak, állásportálok vissza sem irnak én meg ucsurgok itthon tobb mint 2 és fél éve, és csak alkalmi munkákat csináltam. Fogorvos keres Magyarországon kb 400 ezret, de az tobb mint 10 év tanulás. Tanulj inkább vmi hiányszakmát nyelvet aztán go kulfold.
2017. ápr. 23. 23:01
 18/23 A kérdező kommentje:

Látom mindenki nagyon pozitív.

Most gondoljatok bele: Mindenki kimegy kulfoldre dolgozni, mert ott jobban fizetnek es jobb az eletkorulmeny. Ha mindenki igy gondolkodik, mindenki kimegy kulfoldre, nem magyarorszagon dolgozik, akkor nem lesz magyarorszagnak bevetele, nem tud fejleszteni semmit, nem lesz ember aki mondjuk autokat gyartson stb...

Attan mindenki fel van háborodva h mondjuk az arab orszagok milyen jol elnek. Igen, van koolajuk es azt k***a dragan eladjak. Nekunk nincs. Ez van. De ettol meg nem kene kulfoldre mennunk! Az arabok is azert gazdagok mert a sajat orazagukban dolgoznak termelnek, vasarolnak stb... kicsit pozitivabbnak kene lennunk emberek!

Ne menjetek mar kulfoldre csak azert met tobbet fizetnek. Ha kimentek kulfoldre dolgozni, eselytelen h kesobb Mo-n tobbet fizessenek. Ha itt maradtok, itt dolgoztok es ezzel egyutt hozzajarultok a magyar gazdasag fejlodesehez, akkor elerhettek magasabb fizetest az adott szakmában Magyaroszágon is!

2017. ápr. 24. 17:17
 19/23 anonim ***** válasza:
46%
Kérdező Magyarország már el van adva. Szerinted miért tulajdonoskülföldi állampolgár minden gyárban ami AMgyarországon van? Miért kell tudni akkor angolul meg németül, MAgyarországon Magyar munkaválallnak? Miért követelik meg a munkavállalók hogy beszélj idegen nyelven. ? Miért nem scak azoknak kell tudni akik fönőkők? Magyarország el van adva, és az árak ahhoz mérten vannak mint a külföldi árak. CSak a fizetés nem. Ergo pl. egy kg kenyér viszonylag max 50 forinttal drágább Nyugaton, de a fizetés 2xszer annyi a minimálbér annyi mint itt egy képeztt 10 év tapasztalattal lévő embernek a fizetése.
2017. ápr. 24. 17:52
 20/23 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: És igen elérhető egy idő mulva az a fizetés, ami Nyugaton átlagbér, scak éppn 20-25 év tapasztalat után. Akkor meg már minek? Mi értelme van 60 évesen házat venni vagy kocsit? Akkor már elmult a fiatalkor. Az ember nem türelmes hamar elteleik a fiatalkor, az embereknek nem 60 évesen kell lakás meg kocsi hanem huszon vagy harminc x évesen.
2017. ápr. 24. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!