Kezembe esett felesleges 120. 000Ft. Mire költsem?
22 éves vagyok, egy autószervizben dolgozok, fizetésem nettó 100.000Ft plusz az apró, mivel próbaidős vagyok. Nagyon jól érzem magam ennél a cégnél, nagyon nyugodt, ilyen munkakörnyezetre vártam, de fizetni nem igazán akarnak itt sem, persze ez nem lepett meg.
Kiderült, hogy jár nekem 120000Ft adó visszatérítés. A lényeg, hogy olyan helyre akarom rakni a pénzem, ahol van is értelme.
1, Arra gondoltam eladom az öreg (ronda, de egyébként nagyon megbízható [89 -es Honda Civic]) autómat, és összerakva a pénzt veszek egy kicsit fiatalabb autót. Egyébként műszakilag rendben van, rendbe raktam mikor megvettem, csak buknék rajta ha eladnám.
2, Mielőtt elhelyezkedtem a jelenlegi cégemnél, elkezdtem a B+E kategóriás jogosítványt, az elméleti vizsgák meg vannak. Kaptam egy ajánlatot is. Nagyon szeretek vezetni, főleg szerelvényt vagy kisbuszt, de rájöttem, hogy 80 -al araszolni keddtől-péntekig vagy szombatig, Belga-Lengyel viszonylaton a francnak sincs kedve. Egy időben jártam Németországot minden hétvégén kisbusszal, az épp elég volt, nem hiányzik egy lomha kis szerelvény, ráadásul elég kicsi pénzért (heti 60e). Lássuk be, heti legalább 4 napot nem vagyok itthon, nemzetközi viszonylatban 240e kevés. viszont mivel nem hetekre kell menni, ebből kifolyólag jó. Szóval befejezhetném a jogosítványt, ha már meg van az elmélet. De régebb óta nem találok hétvégi munkalehetőséget se kisbuszra, se szerelvényre. Egyébként honvágyó típus vagyok, szeretek a környéken lenni. Elutazást heti 1-2 napra azt még betudom vállalni hétvégére, de fogalmam sincs, hogy bírnám a heti 4 napot. Főleg, hogy most tényleg jó munkahelyem van.
3, Mivel régebb óta szerelek különböző autószervizekben, gondolkoztam, hogy veszek itthonra is egy csápos emelőt. Nyilván ebből a pénzből nem futja ki egy jó emelő, de ha kiegészítem egy picit akkor egy öregebb még valamire használható soproni emelő nekem megteszi. Bár itthon nem igazán van sok munkám, talán felesleges is.
4, A2 kategóriám meg van, az A kategóriát is elkezdtem, az elmélet meg van, nekem csak különbözeti (rövidített) lenne a tanfolyam hátralévő része. Viszont volt egy bukásom 1 éve, azóta nem igazán van kedvem motorozni, csak nagyon ritkán, pedig régen motorokból álltak a napjaim.
5, Van egy pickupom, ami hobbi autó, arra pont kellene 100e Ft, hogy műszaki képes legyen. De nem létszükséglet, kenyeret nem kér ha áll, de szaladgálni és autózni pedig ott a Civic.
Tudom, marha egy kérdés, de napok óta dilemmázok. Mit gondoltok?
Rengeteg ember ilyen mint te kérdező. Az ölébe hullik egy zsebpénznyi összeg és egyből elköltené. Mennyi tartalékod van pénzben? Próbaidőn vagy. Kombináld össze a kettőt. Ha nincs tartalékod akkor ez legyen az.
Totál huszadrangú dolog otthonra egy emelő meg egy 25 éves autó helyett egy 23 éveset venni.
NEM!
Egyedülálló vagyok, nincs gyerekem! Ha gyerekem lenne, szerinted megkérdezném? Milyen ember aki nem a gyerekének él? Én annak élnék ha lenne, ebben biztos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!