Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért mániája mindenkinek a...

Miért mániája mindenkinek a Budapestre költözés?

Figyelt kérdés
Tegnap beszéltem egy lánnyal, azt mondta Budapesten lakik albérletben, miközben csak egy ruházati boltban eladó. Megéri ez az embereknek?

2017. ápr. 22. 23:08
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Pláne, hogy Budapesten magyarul beszélnek, Prágában meg csehül. Ráadásul ritka rossz an angol nyelvtudásuk a cseheknek (kb. mint a magyarkonak), dolgoztam velük rendszeresen kinn 2 évig. Egészen ritka az olyan pozíció, amire jó vagy ha nem tudsz csehül.
2017. jún. 24. 20:53
 22/25 anonim ***** válasza:
30%

ma 20:30

Nem tudtam hogy Hollandia közép Európában van :DDDD

Ha tudnál szöveget értelmezni akkor rájöttél volna hogy kifejezetten a régió fizetéseit hasonlítottam a pesti fizukhoz.

Én nem tudtam hogy közép Európa Hollandiával van egy földrajzi régióban :D

A szülővárosomtól Győr több mint 400 km Prága a duplája de mondanom sem kell hogy ég és föld....

A MÁV szakértelmének köszönhetően nyári szezonban hasonló idő alatt haza vonatozom Csehországból,míg te a késésekkel együtt a Balatonról.

Autóval 3 órával több mintha Győrbe autóznék..:D

És itt valóban egy világvárosról beszélünk, nem pedig a bóvli bp-ről.

Neked lehet hogy jó diplomával wc-t pucolni,de az a munkakör akármikor, akárkivel pótolható :D

2017. jún. 24. 20:54
 23/25 anonim ***** válasza:
30%

Ugyanannyi lehetőség van elhelyezkedni Cseheknél cseh tudás nélkül,mint Magyarországon egy külföldinek...

Vagy szerinted a nagyobb cégeknél dolgozó külföldi dolgozók mind tudnak magyarul?

Ez egy ősrégi begyepesedett gondolkodás,ezért nem tud a hozzád hasonló egyről a kettőre jutni.

2017. jún. 24. 21:00
 24/25 anonim ***** válasza:

"Nem tudtam hogy Hollandia közép Európában van :DDDD "

Nem is mondtam, hogy ott van :DDDDDD

"Ha tudnál szöveget értelmezni akkor rájöttél volna hogy kifejezetten a régió fizetéseit hasonlítottam a pesti fizukhoz. "

Ha tudnál szöveget értelmezni, arra próbáltam célozni, hogy marhára nem arról beszélsz ami a kérdés volt.

"A szülővárosomtól Győr több mint 400 km Prága a duplája de mondanom sem kell hogy ég és föld.... "

Kit érdekel?

"A MÁV szakértelmének köszönhetően nyári szezonban hasonló idő alatt haza vonatozom Csehországból,míg te a késésekkel együtt a Balatonról. "

Ki beszélt vonatról?

"Autóval 3 órával több mintha Győrbe autóznék..:D "

Téma volt ez, vagy mi a tököm?

"És itt valóban egy világvárosról beszélünk, nem pedig a bóvli bp-ről. "

Pont annyira világváros Prága, mint Bp. (Semennyire.)

"Neked lehet hogy jó diplomával wc-t pucolni,de az a munkakör akármikor, akárkivel pótolható :D"

Ez megint hogy jön a kérdéshez?

"Vagy szerinted a nagyobb cégeknél dolgozó külföldi dolgozók mind tudnak magyarul? "

Itt most nem a nyelvről volt szó, nem is tudom ezt honnan szedted.

"Ez egy ősrégi begyepesedett gondolkodás,ezért nem tud a hozzád hasonló egyről a kettőre jutni."

Fingod sincs hogy én mennyire vagyok egyen meg kettőn :D

2017. jún. 24. 21:51
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

"Ugyanannyi lehetőség van elhelyezkedni Cseheknél cseh tudás nélkül,mint Magyarországon egy külföldinek...

Vagy szerinted a nagyobb cégeknél dolgozó külföldi dolgozók mind tudnak magyarul? "

Igen, pontosan annyi.

3 évet dolgoztam a világ egyik legnagyobb angol multijánál, most pedig egy iparágvezető amerikai multinál dolgozom.

Összesen 8 MO-n dolgozó külföldi kollégát tudok felsorolni az elmúlt 5 évből. Természetesen ebből 7 delegált vezető nvolt és összesen egy fő, aki külföldiként MO-n dolgozott.

Szép és reális kilátások, mondhatom...

2017. jún. 24. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!