Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért mániája mindenkinek a...

Miért mániája mindenkinek a Budapestre költözés?

Figyelt kérdés
Tegnap beszéltem egy lánnyal, azt mondta Budapesten lakik albérletben, miközben csak egy ruházati boltban eladó. Megéri ez az embereknek?

2017. ápr. 22. 23:08
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
51%
Nyilvan, kulonben nem csinalnak. Ugyanazert a meloert 2x annyit fizetnek, valamint sokkal tobb a lehetoseg, mint videken. Igen, vizfeju az orszag, nem kell mondani, de ettol meg ez van.
2017. ápr. 22. 23:27
 2/25 A kérdező kommentje:
2X annyit? Miért mennyit keresnek Budapesten a ruhabolti eladók?
2017. ápr. 22. 23:28
 3/25 anonim ***** válasza:
88%

Én tavaly gondolkodtam a Budapestre költözésen, és arra jöttem rá, hogy nem több annyival ott a fizetés, amennyivel drágább egy normális albérlet. Most egy kisebb városban vagyok, és többet tudok félretenni, mint ott tudnék, pedig nettó 2-300k-s fizetésekről van szó, diplomával.

Egy bolti eladó esetében szerintem ez még inkább igaz.

Kizárt, hogy ott annyival többet kapjon. Persze ha osztozkodik az albérletben másokkal, akkor változnak az arányok, úgy már nem annyival drágább.

De én pl nem osztozkodnék.

2017. ápr. 22. 23:39
 4/25 anonim ***** válasza:
88%

Azért, mert sok fiatal vágyik a nagyvárosi életre.

Osztom az elöttem lévő véleményét. Budapesten átlagában magasabbak a fizetések, viszont csak akkor éri meg felmenni, ha kiemelkedően jól keresnéll vele, mondjuk 400k körül. Viszont az is igaz, hogy vannak állosok ( főleg info területén ), ahol az emberek rávannak kényszerülve arra, hogy felköltözzenek. Vannak programozó szobatársaim az egyetemen, és ők is mondják, hogy muszáj lesz felmenniük Budapestre, mert vidéken ( najó, pár várost leszámítva ) csak kula rendszergazda melók vannak minimális fejlődési lehetőséggel, a szakmai kihívást, a továbbfejlődési lehetőséget pedig csak Bp-en nyujtják ( infosnak pedig nagyban nő a fizetése, ha fejlődik )

2017. ápr. 23. 00:18
 5/25 anonim ***** válasza:
39%
Mert vidéken semmit nem lehet csinálni. Kaja, víz, csatorna is drágább vidéken.
2017. ápr. 23. 01:02
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Nincs felsőoktatás, nincs 20 perces távon belül 3 edzőterem, nincs 5 szupermarket, nincs uszoda, nincs 3 autósiskola, nincs jégpálya, nincs 5 hely bulizni, nincs semmi. Nincs választási lehetőséged.
2017. ápr. 23. 01:06
 7/25 anonim ***** válasza:
79%
drágább ott élni egyértelmű. egy eladó persze nem a fizetés miatt van ott hanem inkább az "életstílus" miatt. amúgy én is egy megyeszékhelyen lakom de nincsen semmi "modern" állás plussz sokan a vásárolgatás miatt is szeretik ruha pl de nekem nem konkrétan az de akar valamit az ember elmegy a boltba nincsen nincsen nincsen és megrendeled pestről webáruházból...
2017. ápr. 23. 01:08
 8/25 anonim ***** válasza:
90%

itt falun az a helyzet, hogy még normális pékárut sem tudok venni. Szórakozási lehetőség 0 egyetlen hely ahovam ehetnek az az igénytelen kocsmák sokasága. Ha elakarok menni moziba, akkor az az indulásomtol a moziig kb 3 óra. Lemegyek a buszmegállóba, buszozok másfél órát, majd még az aktuális városban várok a kövi buszra, majd helyijáratos busszal a moziig. És még örülhetek, hogy főút mellett lakom, és nem kell átszálnom. Csak közben 2-szer annyit költöttem el buszra, mint a mozijegy, és elment az egész napom. Ezzel szemben egy pesti csak gondol egyet, s megy oda ahová akar, minden közel van, válogathat a munkák között, időd spórol stb.

Ezért is magasak az albérletárak arrafelé, mert mindenki odaakar költözni, érthető dolgok miatt

2017. ápr. 23. 01:30
 9/25 anonim ***** válasza:
94%
mert vidéken nincs semmi munkalehetőség, csak gyárba lehet menni
2017. ápr. 23. 10:06
 10/25 anonim ***** válasza:
60%
Azért, hogy balázskát és a kettyós haverjait bosszantsuk!
2017. ápr. 23. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!