Miből élnek a romák, miket dolgoznak?
Figyelt kérdés
Dolgozat kell írni arról, hogy mivel foglalkoznak azok a cigányok, akiknek nincs bejelentett munkahelyük. Miből tartják fent magukat, a segélyeken kívül milyen munkát szoktak elvállalni? Többet is kellene írni de én nem ismerek cigányokat, így nem tudom őket megkérdezni. Inkább az ilyen telepen élő, nagy szegénységben élő cigányokról kellene írni.
Tudnátok segíteni?
Részletes válaszok jól jönnének! Előre is köszönöm!!
2017. ápr. 13. 11:03
11/24 anonim válasza:
Nalunk a kornyeken szoktak korozgetni autoval, figyelni a hazakat. Hozzank egyszer, a szomszedokba is egyszer-egyszer, az egyikbe 7x tortek be. Evente mas keruletekbe mennek. Igy is lehet sok penzhez jutni.. Pe
12/24 anonim válasza:
Járnak közmunkára is:
13/24 anonim válasza:
Nálunk Borsodban havi 200-at megkapnak a kölykeik után.
Más ember meg ha megszakad se tud havi 200-at összehozni.
14/24 anonim válasza:
rezezés, bodzázás, gombázás, gyógynövény gyűjtés, gyümölcs felvásárlás majd piacon eladás, dió gyűjtés, lomizás külföldön, makkozás, megvehagymázás stb
15/24 anonim válasza:
Nyugodtan leírhatod azt is az esszédben, hogy ma már nem áll érdekükben dolgozni, mivel az állam a családi segélyek révén pont azt éri el, hogy munka nélkül is meg tudnak élni. Nem egy magyar ismerősöm is van, aki inkább szüli sorban a gyerekeket, mert a végzettségük szerinti munkakörben nem keresnének annyit, amennyi segélyt kapnak.
16/24 anonim válasza:
Androidos iphont , késeket, edényeket árulnak a kamionparkolóban. Egy másik vándorkereskedő család a kisbuszból árul mindent. Vannak lomisok akik feketén árulnak cuccokat. Fémgyűjtők. Vannak olyanok akik Ausztriába, Németországba járnak lopni, vannak akik a fiatal rokonaik testét árulják, betörők stb. Legtöbbjük a legalitás határán mozog, de elég jól feltalálják magukat. Telepeken élőket nem ismerek, de amit előttem irtak az lehet, önkormányzati segélyek, családi pótlék, közmunka, alkalmi mezőgazdasági munkák.
17/24 anonim válasza:
Há dogozunnk mig á csicská párásztok döklenek,
18/24 anonim válasza:
a szembe házat felújítják, több roma dolgozik ott (férfiak). Alkalmi, raktáros munkán voltam egyszer, ott is volt több roma, de néhányat kirúgtak, mert nem dolgoztak (az arány nagy volt a nem cigányokhoz képest), csak beírták magukat. De volt köztük dolgos is. Egyszer oylat láttam, hogy hajléktalantól ellopta a cigány gyerek az összegyűjtött fémdobozokat. tanár ismerősöm azt mesélte, hogy a gyerekek arról beszéltek neki, hova fognak menni lopni. Testvérem sulijában, ápoló szakon azt mesélték egymásnak, hogy milyen jó, hogy nem látszik rajtuk, hogy romák, mert a nyugdíjas betegektől el tudnak kérni pénzt arra, hogy bevásárolnak, és aztán meg csak elteszik maguknak a pénzt. nagyon sajnálom az olyan cigányokat, akiket amiatt nem mernek alkalmazni, mert a munkaadók túl sok negatív tapasztalatot szereztek, és inkább nem veszik fel őket.
19/24 anonim válasza:
Vonaton lecsípett beszélgetésbe hallottam, hogy valakik a földjükön cigányokat dolgoztattak, majd volt, hogy diákokat, és hogy a diákok mennyivel jobban dolgoztak (nem kértek külön alkoholt, jobban , gyorsabban dolgoztak, nem tartottak annyi szünetet, még úgy kellett nekik szólni, hogy pihenjenek) , hogy azóta már nem dolgoztatnak cigányokkal.
20/24 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
2017. ápr. 17. 20:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!