Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miből élnek a romák, miket...

Miből élnek a romák, miket dolgoznak?

Figyelt kérdés

Dolgozat kell írni arról, hogy mivel foglalkoznak azok a cigányok, akiknek nincs bejelentett munkahelyük. Miből tartják fent magukat, a segélyeken kívül milyen munkát szoktak elvállalni? Többet is kellene írni de én nem ismerek cigányokat, így nem tudom őket megkérdezni. Inkább az ilyen telepen élő, nagy szegénységben élő cigányokról kellene írni.

Tudnátok segíteni?

Részletes válaszok jól jönnének! Előre is köszönöm!!

#munka #roma #telepes cigány
2017. ápr. 13. 11:03
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
76%
Gyűjtögető életmódot folytatnak (lopnak) vagy feketén dolgoznak valahol (adócsalóknak).
2017. ápr. 13. 11:12
 2/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de ezeket én is tudtam, nyilván vannak ilyen romák is. Én ilyen munkákra gondoltam, ha valaki írna még hozzá, vagy ezekről bővebben: gazdálkodás, napszám, rongyozás, stb.
2017. ápr. 13. 11:18
 3/24 anonim ***** válasza:
80%
Be nem jelentett mezőgazdasági munkák, vasazás, lomizás, utcai kereskedés, házalás, stb., stb. Most direkt a szürke területről soroltam fel dolgokat, tehát nem is bejelentett munka vagy fehér vallalkozás, de nem is direktbe bűnözés.
2017. ápr. 13. 11:28
 4/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ezekről már tudok írni, de mi az a lomizás?
2017. ápr. 13. 11:48
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
lomizás: lomtalanításkor viszik az értékesebb cuccokat és továbbadják másoknak pénzért.
2017. ápr. 13. 11:58
 6/24 anonim ***** válasza:
85%
Bodzázás: viszik az iskolás korú gyerekeket is...
2017. ápr. 13. 12:16
 7/24 A kérdező kommentje:
Bodzázás? Ez mit akar pontosan?
2017. ápr. 13. 12:47
 8/24 anonim ***** válasza:
89%

Kosárfonás, seprűkészítés, egyszerű munkák. De manapság már ritka, hogy bármivel megerőltessék magukat, marad a segély, a teherbeesés és jobb esetben a közmunka. Persze van egy kevés kivétel, de sajos a többségre ez igaz.

Tehát az állam pénzéből, azaz az adódizetők pénzéből.

2017. ápr. 13. 12:53
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, lehagytam még pl. gombaszedés és eladják a piacon.
2017. ápr. 13. 12:56
 10/24 anonim ***** válasza:
67%

Ja és persze mindenféle dolgot gyűjthetnek még, ami szezonális. Pl szeder, bodza és a már emített gomba. A gyűjtögetés tényleg jellemző nem csak a lopásra gondolva.

Összességében olyan munkákat végeznek amikhez nem kell ész. (általában)

2017. ápr. 13. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!